Keresés

Részletes keresés

sélli Creative Commons License 2008.01.25 0 0 365

Nulla-zéró-semmi. Azóta sem kaptam semmi értesítést, hogy mikor jönnének pót időponttal azoknak, akik nem voltak otthon az eredeti óraleolvasásnál...

 

Azt hiszem nem egyedi eset a fűtésszámla probléma... tegnap kaptam meg, és én is dobtam egy kisebb hátast... tekitve, hogy decemberben alig voltam otthon, és a fűtőtestek sem voltak bekapcsolva kiszámláztak egy csinos kis összeget....

 

Akkor ma f7?

 

vénól, köszi! Lehet h tényleg élek vele! :)

Előzmény: t67 (364)
t67 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 364

Hali!

 

Kapott már valaki vízszámlát? Kicsit aggasztó, hogy még semmi nem érkezett nekem.

 

vénólánzsahleF Creative Commons License 2008.01.25 0 0 363
innen bárhova segítűnk költözni:S
Előzmény: sélli (350)
Wireman Creative Commons License 2008.01.23 0 0 362

Hahó,

én csak a számlánk alapján írtam be a mértékegységet. :) Nekünk nappal a radiátorok harmada van nyitva,éjszaka a fele.

(De néha mondjuk hiába vannak teljesen kinyitva, igencsak langyoskák.)

ElTurco Creative Commons License 2008.01.23 0 0 361

Szia Wireman!

Ha előző hozzászólásofban a fűtési hőmennyiségre gondoltál, akkor az nem m3, hanem GJ. A mérő a bejövő-kimenő vízhőmérsékletek különbségéből, és az átfolyt víztérfogatból számítja ki a hőmennyiséget. Ha nyomkodod a gombját, akkor elő lehet belőle szedni különféle adatokat.

 

Egyébként érdemes hőmérőket venni a szobákba, mert sokat lehet spórolni, ha néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékletet tartotok.

 

Ahol nincs termosztátos szelep, ott legjobban a lakásban kinyitott radiátorok számával lehet belőni a hőmérsékletet. Nálunk elegendő a radiátorok felét-harmadát kinyitni a 20-22 fokos hőmérséklethez. Ebben azért bizonyára segít, hogy viszonylag kicsi a külső falfelület.

 

 

Előzmény: Wireman (359)
Wireman Creative Commons License 2008.01.23 0 0 360
Teljesen egyetértek azzal, h. ne fizessünk 2007 első felére közös költséget, mivel gyakorlatilag semmilyen szolgáltatás nem volt.  
Előzmény: Dr Huso huso (357)
Wireman Creative Commons License 2008.01.23 0 0 359

Mi 12m3-t fogyasztottunk decemberben egy 1+2 félszobás lakásban. Ha nem vagyok indiszkrét, nálatok vizalakó, kábé ilyen nagyságrend?

 

Egyébként  nálunk az A-ban mintha kevesebb lenne a minőségi kifogás. Vagy csak kevesebben írnak a fórumra? Anno még Szekeres mondta, hogy a D-ben, és talán a C-ben is más munkáscsapat dolgozott, mint itt, és sokkal több a hiba is. De lehet, hogy nincs így. 

Előzmény: viza91 (358)
viza91 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 358

Kedves lakótársak!

 

Az első fűtésszámla kézhezkapása után padlót fogtam, (a ma megjött decemberi még rá is tetőzött) és nem voltam hajlandó kifizetni. Az egész lakásra kiterjedő hőtérképet csináltattam, és a gyanúm beigazolódott, csapnivaló a minőség. A magas fűtés számla egyik oka, a rosszúl hőszigetelt falak, és a rosszúl beépített nyílászárók. Most elkezdem a hadakozást a REAX-al. Pénteken este a gyűlésen beszélhetnénk erről is. Mintának felteszek ide egy hőfotót, és egy referenciának készült, öreg panelházi, öt évvel ezelőtt kicserélt nyílászáró fotóját.

 

 

   

 

Belső páratartalom: 43%

Külső hőmérséklet:  1C°

Belső hőmérséklet:  24 C°

 

 

    

 

Gondolom a képek magukért beszélnek. A sajnálatos penészesedésért is valószinüleg ilyen hibák okolhatók.

 

majd bővebben pénteken, akit érdekel...........

Dr Huso huso Creative Commons License 2008.01.23 0 0 357
Kedves Lakótársak!

 

Sajnos úgy alakult az életem, hogy péntek este csak igen későn fogok haza érni. Csekély az esélyem, hogy elcsípjem az összejövetel végét. Ezért felszólalás helyett írnám az alábbi pár sort.

 

Közösképviselet

-         Az a rossz hírem van, hogy a közösképviselőt a tulajdonos/tulajdonosok választják. Egyelőre még albetétesítve sincs a ház, így az 1/1 tulaj a REAX, mi 0 Ft-ért béreljük a lakást. Ha erre tudtok megoldást, hogy hogyan lehet gyorsítani a folyamaton, akkor mondjátok el, írjátok meg!

-         A REAX-szal én (is) sokat küzdök, szóban, írásban: semmi foganatja. Az ajánlott levelekre sem válaszolnak. Lehetne-e valami „lakó érdekképviseletet” csinálni, ügyvédi irodát megbízni, esetleg lelkes jogi végzettségű lakót megkérni, hogy lásson el jó tanácsokkal, és ha nem mennek az ügyek lépjen fel hivatalosan? Lassan egy éve képtelenek a garanciális hibák javítására! Valamit most már lépni kellene, és nem biztos, hogy az legjobb, ha egyenként elkezdjük perelni. Sőt...

 

Közösköltség

-         Miért ilyen piszok magas a közös költség? A velünk szemben lévő 3 emeletes panelban alig több mint 50Ft/m2, itt meg 150Ft/m2. OK, ott nincs lift meg kertlocsolás. Viszont ők fizetnek felújítási alapot, mi meg nem.

-         Júliusig (tehát a 2007-es év első félévére) nem vagyok hajlandó semmilyen közösköltséget fizetni. Abban az időszakban nem nyújtott semmilyen szolgáltatlást a REAX IKV, és ezt már feléjük is jeleztem írásban. Jó lenne egy közös állásfoglalás, hogy senki nem fizet erre az időszakra, vagy ha valaki már befizette, akkor azt a következő hónapokra befizetettnek tekinti, és most nem fog fizetni. Ha közösen fellépünk, akkor van esélyünk. Ha egyenként küzdünk, akkor majd szépen lassan egyenként mindenkin behajtják.

 

Lenne még mit írnom, de mennem kell és különben én sem olvasom el a túl hosszú bejegyzéseket : )

brekidown Creative Commons License 2008.01.22 0 0 356
A társasház üzemeltetésére én is kértem egy ajánlatot a HRTL Bt-től.
ElTurco Creative Commons License 2008.01.21 0 0 355

Sziasztok!

 

A teremgarázs CO érzékelő valóban érdekesen viselkedik. Rendszeres időközönként spontán megszólal egy rövid időre. Ez akkor is be szokott következni, ha semmi gépjárműforgalom nics az adott időszakban. Szinte biztos, hogy téves riszatásokról van szó. Valóban ellenőriztetni kellene a működését.

sélli Creative Commons License 2008.01.21 0 0 354

Hány órára tervezzünk a szösszenést?

Előzmény: vizalako (353)
vizalako Creative Commons License 2008.01.21 0 0 353

Kedves Lakótársak!

 

Az elmúlt egy hétben legalább 4-szer szólólat meg a CO2 veszély tábla jelzése a garázsban. Ezt azért még a szeméthegyeknél is súlyosabb.

 

Bízom benne, hogy Ruszin Attila vagy az asszisztense olvassa ezt a fórumot miden nap.

 

 

Pénteken mindenképpen szót kellene ejteni:

- közös képviselet választás (aki gondolom az alábbi problémákat is megoldhatja):

- közös kétviselet bére és juttatásai (pl.: a www.kozoskepviselo.hu lakásonként 900 Ft-ért (99 lakás esetében kb 89.000 Ft) végzi a könyvelést, adóbevallást, számlavezetést stb.

- új kukát beszerzése

- kamera rendszer kiépítésének lehetősége

- a takarítás hiánya

- a kertrendezés elmaradása

- "együttélési szabályzat"

stb.

Mimooza Creative Commons License 2008.01.20 0 0 352
Kedves lakótársak!
Én csak most regisztráltam erre a fórumra és örömmel látom, hogy mások is szívükön viselik házunk sorsát. Írásban kezdeményeztem a mai nappal a REAX felé a hivatalos lakógyűlés megtartását, melyet a jogszabály előír. Az alábbiakban részletezem a levél hivatalos tartalmát, mely holnap kerül feladásra, erre már reagálniuk kell hivatalosan is.



Tisztelt REAX-VIZA Ingatlanhasznosító Kft !

Örömmel értesültünk , hogy hosszas várakozás után 2007. december 05.-én A BUDAPEST FŐVÁROS XIII.KERÜLETI POLGÁRMESTERI HIVATAL kiadta a használatbavételi engedélyt a Budapest XIII. ker., Viza utca 9-11., sz., 25721/12 hrsz-ú ingatlanra.
Ezért kezdeményezzük az alakuló közgyűlés mielőbbi összehívását.
Az alakuló közgyűlés határoz a társasház közös képviselőjének, valamint a számvizsgáló bizottság tagjaink megválasztásáról.
Az alakuló közgyűlést bármely tulajdonostárs vagy az építtető hívhatja össze.
Az alakuló közgyűlést az alapító okirat aláírását követő hatvan napon belül - feljegyzett alapítás esetén értelemszerűen a jogerős használatbavételi engedély kézhezvételétől számítva – meg kell tartani. Ezt követően a tulajdonostársak – a társasháztulajdon ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéstől függően – gyakorolhatják azokat a jogokat és viselhetik azokat a terheket, amelyek a közösséget megilletik és terhelik.


És a lépcsőházakba kitűztem ezt a papírt, de bármi kérdésetek van, várok minden lelkes szervezőt!
Sajnos péntek este csak nyolcra érek haza, ha tart a közgyűlés, ott leszek!



Tisztelt Tulajdonostársak!

Mivel várhatóan - a jogszabályok értelmében 60 napon belül - megtartjuk az alakuló közgyűlést, ezért kérünk a tulajdonostársak közül (a gyorsabb ügyintézés érdekében lépcsőházanként két jelentkezőt), aki szívesen venne részt a társasház ügyintézésében.
Szívesen fogadjuk azok jelentkezését, akinek már volt hasonló tapasztalata a társasházi ügyintézésben, illetve azokét, akik lelkesedést éreznek hozzá.
A társasház közös képviselőjének kiválasztását pályázati úton kívánjuk eldönteni, mellyel várhatóan a ház tisztasági rendje és a problémák megoldása eredményesebb lesz.
Eddig két pályázónk van, akiket az alakuló közgyűlésre meghívunk ajánlattétellel.
Kérem a jelentkezőket, hogy névvel, telefonnal iratkozzanak fel, vagy hívjanak fel az alábbi telefonszámon két héten belül:

Bakai Ágnes

06/20 376 60 076 C. épület 2./2.
Wireman Creative Commons License 2008.01.19 0 0 351
Kicsit off, de ha tudna valaki jó háziorvost ajánlani a Révész utcai felnőtt rendelőben, azt megköszönném. Lehet privátban is.
sélli Creative Commons License 2008.01.18 0 0 350

Nekünk mondod...? Agyhalál a köbön!!!

Megérte várni a másfél két éves csúszást? Nehehheeeem :)

Ha költözöm jöttök segiteni, remélem... de nem úgy mint a múltkor! :)

 

 

Lakógyűlésre jó a jan 25. Mind1 mikor, csak legyen már valami!!!

Előzmény: vénólánzsahleF (338)
brekidown Creative Commons License 2008.01.18 0 0 349

Lakógyűlés: nekem jan 24. csütörtök este jobb lenne.

Penész nálam is van (első emelet).

Garanciális javításokat végezetek már valakinél? Nem nagyon akarnak semmit javítani.

Wireman Creative Commons License 2008.01.17 0 0 346
Én az önkormányzatnál szándékszom bejelentkezni, múltkorában nem volt senki előttem.
Előzmény: vizalako (344)
vizalako Creative Commons License 2008.01.17 0 0 344

Igen, már be lehet jelentkezni az okmányirodában. Időpontot egyeztetve rövidebb ideig tart a macera.

 

ok, legyen január 25, péntek, 18.30 a garázsban. Ki kellene tenni a hírdetőtáblákra.

 

Wireman Creative Commons License 2008.01.16 0 0 343

vizalako,

Köszi az infót.

Akkor már be is lehet jelentkezni?

Jaffa_hu Creative Commons License 2008.01.16 0 0 342
Lakógyűlés: a péntek, jan 25 részemröl rendben is lenne, de az 17 óra nem megy, 18:30 elött esélytelen. A garázsszint jó 5let, támogatom.
Előzmény: MT71 (337)
vizalako Creative Commons License 2008.01.16 0 0 341

Bár biztos nem vettétek észre (mert a közös képviselő kapta meg a határozatot, de elfelejtette velünk megosztani), de megváltozott a címünk!!

 

"A"-ból lett: Viza u. 9. A

"B" - Viza u. 9. B

"C" - Viza u 11.

"D" - Párkány u. 8.

 

 

 

Dr Huso huso Creative Commons License 2008.01.16 0 0 340

... nem a felső, hanem az alsó sarkokkal van a gond.

 

Előzmény: Dr Huso huso (339)
Dr Huso huso Creative Commons License 2008.01.16 0 0 339

Hello dr.is!

 

 

Járt nálatok az ÁNTSZ? Mit mondtak?  Van már eredménye a mintának? Ami legfőképpen érdekelne: ártalmas ez az egészségre? És végül kit kell hívni az ÁNTSZ-től? (Telefonszám, esetleg név is.)

 

Azért érdeklődöm ennyire, mert hasonló gondokkal kűzdünk. Igaz nem a negyediken, hanem az elsőn, ezért nem a felső, hanem a sarkokkal van a gond. Íme a hálószobánk legrondább sarka:

Penész a hálóban
Előzmény: Törölt nick (326)
vénólánzsahleF Creative Commons License 2008.01.14 0 0 338

ezt a topicot úgy ahogy van el kéne küldeni a homárnak:S

 

sok szerencsét minden vizalakónak, érdekes kalandtúrában van részetek:(

MT71 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 337
Sziasztok Vizalakók!

 

Mostantól csatlakozom a fórumozók tisztes táborához.

Örömmel tapasztalom, hogy vannak olyanlakók, akik a szívükön viselik a ház és a környezetük sorsát. Először azt hittem, hogy bennem van a hiba és túl nagyok az elvárásaim, akár a lakókkal, vagy a közös képviselettel kapcsolatban.

- VV13-nak teljesen igaza van, a ház bekamerázásával abszolút egyetértek! Úgy gondolom, hogy mindannyiunk érdeke a biztonság, és ha 90 lakásra lebontjuk a ktg-eket, talán nem is lenne olyan megterhelő.

- A lakók együttélési kultúrája sajnos véleményem szerint is hagy némi kívánnivalót  Pl. a lépcsőházi falak tisztaságának megtartása (kerékpár gumi nyomok, stb), a szemét gusztustalan beömlesztése a tárolókba (bekötött zacskóban kultúráltabb lenne), .....

- A ház valóban kezd úgy kinézni, mintha nem is egy éve történt volna az átadás. Lassan ráférne egy tatarozás. Az is furcsa volt, hogy az építéskor a külső fehér vakolat felrakása után dózerolták szét a földkupacokat a kertben, aminek az lett a következménye, hogy a por megült a vakolat réseiben és a szép fehér szín lassan kezd szürkévé válni.

- Talán furcsán hangzik, de már én sem bírtam elviselni a lépcsőházi falak állapotát – ami ugye a költözések után nem meglepő – és magam javítottam ki a kisebb-nagyobb foltokat, plecsniket, leverődéseket, stb., ami persze nem az én feladatom lenne.

- Lakógyűlésre talán alkalmas lehet a garázsszint, mivel ott többen is elférünk. Célszerű lenne egy konkrét időpont megadása és annak kifüggesztése a lépcsőházi hirdetőtáblákra. Mivel valakinek el kell kezdeni, én javasolnék egy összejövetelt január 25-én pénteken du. 17. órakor. Amennyiben Nektek megfelelő, kérlek jelezzetek vissza ezen a fórumon. Jó lenne ha kialakulna egy közösségi szellem ebben a házban.

 

- De ne mindig csak a rosszat vegyük észre és ne csak panaszkodjunk!

 

Én pl. a lakással, ill. annak minőségével meg vagyok elégedve. Szerencsére az általatok említett minőségi problémák nálunk nem jelentkeztek:)

 

Üdv

t67 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 336

Sziasztok!

 

 

Az egész Viza lassan egy nagy szeméttelep lesz, kezdve a kerttel, befejezve a lépcsőházakkal és kukatárolókkal. Ha többen kérjük, akkor kötelesek akár azonnal összehívni közgyűlést és elszámolni az eddigi kiadásokkal és bevételekkel.

 

Ha közös képviselőnk megszegi, vagy nem teljesíti megfelelően vállalt kötelezettségeit, felmentése mellett ellene kártérítési per is kezdeményezhető.

 

Ha elolvassátok a társasházi törvényt rájöttök hogy a közös képviseletünk már rég kimerítette a nem megfelelő jelzőt.

 

Ha mi nem vesszük kézbe saját ügyeinket, a Reax biztosan nem fogja, és házunk szép lassan leépül.

 

Kellene visszajeleznetek, nektek mikor lenne jó egy összeröffenés, akár csak néhányan, akik már nem bírjak ezt a káoszt.

 

Üdv mindenkinek

Előzmény: vizalako (335)
vizalako Creative Commons License 2008.01.14 0 0 335

Kedves Lakótársak!

 

Nagyon szépen kérlek benneteket, hogy Ti is jelezzétek Ruszin Attilánál, Kovács Katalinnál, hogy több hete nincs takarítás. Elképesztő, hogy egy új társasház úgy néz ki, mintha már 10 éves lenne.

Abban is bízom, hogy tavasszal lesz egy újabb tisztasági festés a lépcsőházakban.

 

 

Wireman Creative Commons License 2008.01.11 0 0 334

Én november végén-december elején megkaptam visszamenőleg a teljes áramszámlát. (Sajna...)

Azzal szerintetek minden rendben van, hogy a fűtésnél alapdíjat számolnak el?

 

 

vizalako Creative Commons License 2008.01.11 0 0 333

Villanyszámla csak 1 hónapra jött. Mert mint kiderítettem havonta fizetjük az átalányt vagy a bejelentett mennyiség után, viszont csak AUGUSZTUSBAN van az éves egyenlegezés, akkor jön majd ki a hátralék.

 

Takarítás 2 hete nincs a lépcsőházban. Szerintem ez komolyan felháborító.

 

Praktikus kérdsés: hol lehet lakógyűlést tartani?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!