Keresés

Részletes keresés

kentaura Creative Commons License 2008.04.16 0 0 395
 Sziasztok!

 

Volna egy kérdésem.

 

A Rákóczi liget topicban próbálunk információkat szerezni egy központi gázkazános vagy kiserőműves fűtési rendszer átlag havi össz költségéről 50m2-es lakásra vetítve. Ha meg tudnátok velünk osztani ilyen tapasztalataitokat megköszönném.

Szintén érdekelne egy 50m2-es lakás klimatizálásának költsége is, központi klímával, vagy saját klímával.

 

Ha tudtok a kérdéseimre választ adni, légyszíves írjátok be a Rákóczi Liget topicba, hogy ne kelljen átmásolnom ida.

 

Előre is köszönöm!

Kentaura

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 394

Kedves Melinda,

Ugyan én nem vagyok Vizás, de a Reaxot ismerem, ingatlanos körökben is sokat mozgok. Szóval ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor messzire elkerülöd őket, iszonyúan gányolnak és folyamatosan pénzügyi gondjai vannak. Régebben még úgy ahogy megcsinálták a házaikat. Megjegyzem az Autoker is megérne egy külön misét (meg 20 másik cég). A környéken talán a Pesti házakat tudnám ajánlani, rosszat még nem hallottam róluk, kevés olyan cég egyike, aki még adnak valamit a minőségre. A Lehel tér mellett építkeznek.

Előzmény: T.Melinda (393)
T.Melinda Creative Commons License 2008.04.12 0 0 393

Kedves Vizások!

Kicsit aggódva olvasgatom ezt a fórumot. Tervem, hogy a II. ütem jelenleg már álló épületében vegyek egy lakást magam és 4 éves kisfiam részére. De elég elkeserítő dolgokat olvasok a ház kezelésével kapcsolatban. Mennyire súlyosak ezek a problémák? Van kilátás a megoldására? Gondolok itt a takarításra és a belső udvar rendbetételére. A múlt héten, bevallom, teljesen szabálytalanul beosontam a házba, az udvar érdekelt volna. Ugyanis földszinti, udvari lakást néztem ki (csak ezt tudnám megfizetni). Az udvar tényleg olyan biztonságos, mint amilyennek találtam? Nem tudtam kijutni oda, mivel zárva vannak az ajtók. Ez mindig így van? Nem szeretnék rossz döntést hozni a lakás vásárlásommal kapcsolatban. Jelenleg a Római Kertben lakunk, és ezt nagyon-nagyon szeretjük. De itt még horrorabbak az árak, számomra elérhetetlenek. Viszont helyileg a Vizát is jónak találom,  az építkezést viszont nagyon döcögősnek. És mint olvasom, a minőséggel is gondok vannak. Várom a véleményeket, hogy milyen is a Vizában lakni?

Köszönöm

zsizsi84 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 392
Kedves Vizások!

Takarítást vállalok!
Egészségügyi dolgozó vagyok és kereset kiegészítés céljából takarítanék. igazság szerint párommal mi a Narancsligetben vettünk lakást, persze hitelből,nem vagyunk gazdagok... Mivel szeretnénk összeházasodni és kisbabát, ezért a hitel mellett muszáj másodállást keresnünk,hogy tudjunk gyűjteni. Az árban megegyezünk. Szóval ha gondoljátok... Köszönöm szépen!!!
Dr Huso huso Creative Commons License 2008.03.02 0 0 391

A JÁTSZÓTÉRRŐL

Először is egy családapa önző szempontja. Nekünk fontos volt a lakás kiválasztásakor, hogy zárt kert és abban játszótér legyen, illetve hogy a lakásból rá lehessen látni a leendő játszótérre. Ezt várjuk egy éve, mióta ide költöztünk - illetve már régebb óta, mióta befizettük a foglalót. Ezután hatalmas csalódás, hogy a folyamatos hitegetések után eljutottunk odáig, hogy lehet, hogy nem is lesz. Nincs is annál jobb egy gyermekes család számára, ha van egy kis zárt játszótér, ahova az 5-10 éves gyerekeket már lelehet önállóan biztonsággal engedni, de mégis az ablakból rájuk lehet nézni pár percenként miközben az ember otthon főzhet, takaríthat, teheti a dolgát.

Attól tartok, nincs annyi gyermekes lakó, hogy megszavazza a játszóteret, ezért SZERETNÉM KÉRNI A FIATALOKAT, LEENDŐ SZÜLŐKET, JELENLEGI ÉS LEENDŐ NAGYSZÜLŐKET, ÉS MINDENKIT AKI CSALÁDBARÁT GONDOLKOZÁSÚ: SZAVAZZA MEG A JÁTSZÓTERET!

Igen, egy játszótérrel zajjal jár. Előre is bocsánat érte. De a gyerekek legalább sötétedéskor garantáltan haza mennek, éjszaka nem zajonganak.

Megszámoltam, az udvarunkon pillanatnyilag 61 facsemete és 2 fenyő áll. Már most úgy nézünk ki mint egy faiskola, pár év múlva ebből erdő lesz. A REAX még biztosan szívesen ültet 2-3 fát, bokrot, virágot az udvar közepére, hisz ez lényegesen olcsóbb, mint akár legolcsóbb mászóka, homokozó, hinta. Szóval szerintem a nagylelkű felajánlásban az is benne van, hogy hátha mi megszavazzuk a REAX-nak, hogy egy pár százezer forinttal kevesebbet kelljen elköltenie.

A KÖZÖSKÖLTSÉGRŐL

Először is úgy gondolom, hogy a választási ígéreteket illik megtartani. Ha 120-140Ft, akkor ugye max. 140Ft. Nem azért mert nagy a különbség, a 140Ft és a 150Ft között, hanem ELVBŐL! Ha már a legelején beletörődünk abba, hogy a frissen megválasztott közösképviselő cég nem tartja be a szavát, és mi sem tartatjuk be vele, akkor ő sem fog minket komolyan venni, és a későbbi ígéreteit sem fogja megpróbálni betartani - hisz "ezek" úgyis lenyelik.

Másodszor a 150Ft tartalmaz mindenféle extrákat. Mondjuk Fundamenta előtakarékosságot. OK, lehet róla szó, bár eredetileg arról volt szó, hogy az első 3 évben felújítási alapot nem fizetünk. Tehát ez a 150Ft (reményeim szerint) nem ugyanaz a 150Ft amit a REAX IKV szedett - a semmiért. Vannak ugye a működéshez szükséges minimális dolgok, ez ki kell jöjjön kb. 100Ft/nm-ből. A többi "extráról" szavazhatnánk egyenként.

 

A FŰTÉSRŐL

Az átalány nem eleve ördögtől való dolog. Legyetek erősek, amikor a REAX leolvasta a hőmennyiségmérőket, akkor is egyfajta átalányt fizettünk! A REAX becsült egy tarifát (2950Ft/GJ), és ezzel számlázta ki a fűtést. Utána a fűtésre tőlünk beszedett összegből kifizette a kazán gázfogyasztását. Vagy többet szedett be tőlünk, vagy kevesebbet - de biztosan nem fillérre annyit fizetett a Gázműveknek, mint amennyit tőlünk beszedett. A különbségnek ott kell lennie a ház számláján, és az év végén ezzel el kellene számolnia a 2007-es végleges költségvetés elkészítésekor.

Értelmezésem szerint a HRTL javaslata annyiban különbözik a fenti módszertől, hogy "elteríti" a fűtés költségeit az egész évre, télen-nyáron ugyanannyit fizetünk, és év végén egyenként elszámol a lakásokkal a valós fogyasztás alapján. Tehát ez nagyban különbözik a panelokból ismert átalánytól, mert ott nincs hőmennyiségmérés, ott nincs év végi elszámolás.

Az ajánlott megoldás előnye: a költségek egyenletes elterítése az év minden hónapjára.

Hátránya: nehezebb követhetőség, és a havi fix díj illúziója pedig nem ösztönöz annyira megtakarításra, mintha tudom, hogy a hó végén úgy fizetek, ahogy most fogyasztok.

Döntsétek el, kinek mi a szimpatikusabb, és szavazzunk róla majd a közgyűlésen. Ne a farok csóválja a kutyát, ne a HRTL döntse el, hogy mi hogyan akarjuk fizetni a fűtés számlánkat, hisz ő egy szolgáltatást végző cég, amiért megfizetjük, de a tulajdonosok mi vagyunk! (Persze építő jellegű javaslattal élhet, és én ezt próbálom ilyennek tekinteni, ezért nem kell rögtön az új cég kirúgásán gondolkodni.)

 

KÁVÉZÓ TERASZ

Jó lenne először is tudni a nyitvatartását, és hogy milyen garanciák vannak a nyitvatartás betartására. Én személy szerint imádom a kiülős helyeket, de könnyű úgy imádni, hogy tőlem távol esik... Ezért javaslom, hogy a bolt fölött közvetlenül lakók véleményét hallgassuk meg. Ha őket nem zavarja az ablakuk alatti beszélgetés és dohányzás a megadott nyitvatartási időben, akkor akár én szívesen meg is szavazom, de vegyük figyelembe a leginkább érintettek véleményét! Persze érdemes lenne tudni további részleteket, pl. telepítenek-e valamilyen növényeket a kieső zöldterület (fű) pótlására, mi történik amikor ősszel elbontják a teraszt, és ott marad alatta a kipusztult fű, stb. És ha megszavazzuk, akkor kössük feltételekhez (pl. időkorláthoz, gyeppótláshoz). Ja, és még valami: ha ez a mi tulajdonunk, és ő használja, akkor ezért bérleti díj jár, nem? Majd meglátjuk, mit ajánl, de kérem ne a pénz döntsön, hanem hogy minél élhetőbb legyen a ház mindenki számára!

 

Üdvözlettel:

Vékes Csaba D I/4

t67 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 390

 

Sziasztok!

 

Igen. ez a hary azt hiszi, hogy kifogott egy nagy csapat balekot, akik úgy tejelnek, ahogy ő diktálja.

Mindenféle kamu tételt összeírt, ami mellé bárkitől kap számlát mondjuk 10 % + Áfa ellenében. A házunk üzemelése max 100 ft/m2 ből ki kell jöjjön. Nem tudom az áramfogyasztást is miből vette, de fél évig legalább a Reax emberei használták az áramot, és valószínüleg a vizünket is.

Valószinüleg, ha így folytatja, hamarosan meg fogunk válni tőle is.

 

Üdv mindenkinek

Előzmény: nany (389)
nany Creative Commons License 2008.02.28 0 0 389
Sziasztok!

Egyetértek, hogy kell Házirend. Kell egy jó tervezet. Valakinek van ötlete ezzel kapcsolatan?

A "Költségvetés" szerintem is egy nagy sz@r. A Lakógyűlésen jelezni kell. Úgy érzem ez a HRTL nagy lehúzó akciója....
Már a megválasztásakor sem volt szimpatikus, sokat rizsázott. Több dolog van ami nem teljesült az igéretéből.
Hary ki fogja nyúlni a zsetont számláról - gondolom minden tételt szépen leszámláz és szolgáltatás nem lesz mögötte. (pl havi 120 ezerért mossák fel a lépcsőházat, kb 120 ezer a havi lift. Mire?)
Szitha László

Előzmény: t67 (388)
t67 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 388

 

Sziasztok!

 

megkaptam én is a HRTL összedobott költségvetését. Ez egy nagy kalap sz.r. Mit akarnak ezek? Hogy 130 ft/m2 fütés átalányt fizessünk?na ne: ezzel a Reax is megpróbálkozott volna, de nem hagytuk. Olvassák le ők is az óraállásokat, mint a Reax és számolják az szerint, ne négyzetméterre és a hasukra ütve.

 

A költségvetés alapján ez a cég semmivel nem jobb mint a Reax, sőt. Rengeteg olyan költséget írt be, ami nem is merül föl, és ráadásul az igért közös költség helyett 120-140 ft/m2 ugyanannyit hozott ki mint elődje. Itt valami nagy átvágást sejtek.

 

Ha elfogadjuk ezt a "költségvetést" sokkal több lesz a négyzetméterre vetített költségünk mint egy panellakásnak.

Előzmény: nany (386)
t67 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 387

 

Látom titeket is zavarnak a primitív emberek éjszakai bulizásai. Ezt mindenkeppen házirendben kell rögzíteni, hogy este tízig lehet zajongani, és utána a kocsmában folytatni, mert egyik szomszéd sem kíváncsi mások nagy pofájára. Egyébként az ilyenek ellen eljárást lehet kezdeményezni, néhány szomszéd aláírásával. Több házban előfordult már ilyen és a kirótt bírság után már nem volt kedvük kakaskodni a bulimániásoknak.

Próbáljunk meg végre egy normális társasházat csinálni a miénkből, ha már így együtt  élünk.

Előzmény: sélli (384)
nany Creative Commons License 2008.02.27 0 0 386
Elszámolás

Tisztelt Lakótársak!

Február 27.-én megkaptuk a 2008-as Költségviselési Terv-et. Mivel ez a 2008-as évre vonatkozik, nem értem, hogy egyes tételeket (pl.:közös vill.energia, szemétszáll, gondnok díja, lift karbantartás, stb...) miért 12 hónapra számolták ki?! A HRTL Bt. 2008 február 19.-én vette át a közös képviseletet. Ez számításom szerint kevesebb mint 10 és fél hónap. A pontos elszámolás érdekében célszerü lenne a december 31.-ei számlaelszámolás.
A fütés és melegvíz előállítási díjának átalányban történő elszámolását július 1.-től mérőóraállás leolvasása és kiszámítása alapján lenne célszerű és korrekt.
Szitha László (D lh)
iosono4 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 385
Szia Idozona1!

Küldöm neked a Reax ügyvédjének az elérhetőségét, remélem megoldjátok hamar a problémát!

Dr. Sárvári István
1136 Budapest, Pannónia u. 35-37.
drsarvarii@t-online.hu

Szia, minden jót, sok sikert!

Előzmény: idozona1 (380)
sélli Creative Commons License 2008.02.27 0 0 384

NAGYON kellene már egy házirend...!!!

 

Az mennyivel jobb, hogy szombat reggel 3/4 8-kor elkezdenek fúrni amit abba sem hagynak délután 2-ig? Nem elég, hogy hétköznap fél7-kor a munkások üvöltözésére kel az ember, de hogy még hétvégén sem lehet legalább 9-ig csenben lenni...?!

 

 

Miért nem írjátok ki, hogy a bulikat kéretik este 10-ig abszolválni, utána meg a legközelebbi vendéglátó-helyiségben lehet folytatódni. Ilyenkor a legtutibb, ha a buli utáni reggelen, becsöngetsz hozzájuk reggel 8-kor, hogy jó reggelt! :)))

Előzmény: nany (383)
nany Creative Commons License 2008.02.27 0 0 383

Nem értem, hogy egyes lakótársak a D-ben, hogy nem tudnak tekintettel lenni a többi lakóra. Mostanában folyamatos bulizások, ordítozások zajlanak a lépcsőházban. Hajnalban, mikor más normális ember alszik. Ezekre a kitörésekre találták ki a szórakozóhelyeket..
sélli Creative Commons License 2008.02.27 0 0 382
dégyézé: igen már olvastuk legalább százszor, én ezt szeretem, ezt használom. Nem baj? Köszi!
Előzmény: dégyézé (381)
dégyézé Creative Commons License 2008.02.27 0 0 381
Szelid erőszak :)

NE EZT A FÓRUMOT HASZNÁLD!!!

Miért nem jó az index fóruma?
Mert egyszálú, és ezen az egy szálon folyó beszélgetést, amelynek témaköre értelemszerűen többszálúvá vált idővel nehezen lehet követni, nehezen lehet visszakeresni, az új válaszok előzményeit körülményesen lehet visszabogarászni.

Az alternatíva a VizaApartmanház.hu fóruma:
http://vizaapartmanhaz.hu/forum

Ismerjétek meg és használjátok :))
Az index fórumáról a hasznos infókat idővel portolom
idozona1 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 380

Kedves Viza-ház lakói!

 

Gondoltam, tájékoztatlak Benneteket arról, amit a mai napon tudtam meg a Földhivatalban.

Megnéztem a tul.lapot, mert vásárolok ott egy lakást a házban, - de nem a Reaxtól, hanem már egy tulajdonostól, de addig nem ad a bank kölcsönt, míg nincs a tház.bejegyezve, illetve a magánszemély.

Nos hát a Földhivatal elutasította a Viza tház bejegyzési kérelmét, hiánypótlásokra hivatkozva. Azt mondták, ez nem sűrűn fordul elő, próbálnak rugalmasak lenni - nekik sem jó a sok levelezés, dupla munka, de itt komolyabb pótlásokról van szó.

 

Felhívtam a Reaxot, még nem tudtak róla, mert a F.hivatal még nem postázta ki. Nem tudom, mik a hiányosságok, és nem tudom, mennyire töri magát a Reax - vagy csak úgy-ahogy beadták a kérelmet, eleve tudva, hogy elsőre nem lesz belőle semmi - időhúzásnak jó volt.

Gondolom, Nektek sem mindegy, mikor lesztek tulajdonosok a saját - kifizetett lakásotokban.

Kérlek, írjátok meg ide, vagy az emailemre, ha megtudtok valamit.

Esetleg azt jó lenne tudni, hogy melyik ügyvéd csinálta a kérelmet.

 

Köszönöm előre is.

Üdv.

idozona1

 

 

Nyukka Creative Commons License 2008.02.02 0 0 379
Kedves t67 és ElTurco!

És persze kedves Mindenki!

Utoljára tavaly októberben jártunk itt a fórumon, akkor jól el voltunk keseredve az építés lassúsága és a fórumban olvasottak miatt. (Mi a 2-es ütemben vásároltunk lakást) Nem sokon múlott, hogy elállunk a szerződéstől, mert akkor kilátástalannak tűnt az építkezés. Végül a fent említett két fórumozó bejegyzésének(!) is köszönhetően végül maradtunk. Azóta most olvassuk megint a fórumot, hát van probléma bőven.
Mint leendő lakótárs és ennek megfelelően érdekelt fél, szeretnék ajánlani egy társasházkezelő céget:

Zelus Kft. 1043 Budapest, Munkásotthon u. 18-22. Tel.: 370-8238, 390-4008

Azért merem ajánlani, mert ahol most lakunk - szintén újépítésű lakás - hasonló káosz volt mindaddig, amíg az alakuló közgyűlésen nem választottuk ki négy ajánlat közül a fent említett céget. Elég korrektek, megoldódott azóta a kuka probléma, a takarítás, telepítettek öntözőrendszert, és bekamerázták a lépcsőházakat. A közös költség 110 Ft/m2, ami elfogadható. Ebben az árban a kertgondozás és liftköltség is benne van. A fűtésre és melegvízre átalányt szednek, év végén pedig van egy leolvasás az elszámoláshoz. Szóval itt minden jól működik szerencsére, ezért merem ajánlani Őket.

Bízva az őszi költözésünkben, üdvözlettel:

leendő lakók
lővér Creative Commons License 2008.02.01 0 0 378

Szia !

 

Aprivátra küldött email nem jutott el hozzánk,kérlek küld el!

Köszi!

Előzmény: sélli (374)
dr.ungi Creative Commons License 2008.01.28 0 0 377

Szia Wireman!

Nem tudom, hogy aktualis-e meg, de tudok egy jo hazi orvost itt a Reveszben:

Dr. Zellner Agnes Katalin

06-30 311 2657

Remelem keveset lesz ra szuksegetek!:)

 

Előzmény: Wireman (351)
dr.ungi Creative Commons License 2008.01.28 0 0 376

Szisztok!

 

Latom volt "lakogyules"...csak vmelyik lepcsohaznak vagy az egesz haznak? Sajna nem kaptam semmilyen ertesitest...es itt is csak most olvasom, hogy gyultetek. En a C-ben lakom, de most az uj szamozas szerint:) a 11-ben.

 

A futes dij engem is kiakasztott es augusztus elott szinten nem fizetek kozos kts.et mert nincs/nem volt mire!

 

Mikorra tervezitek a kovetkezo osszebeszelest?

Udv,

M*

 

ElTurco Creative Commons License 2008.01.28 0 0 375

Sziasztok!

 

Helyesbítenem kell előző hozzászólásomat, mert rosszul emlékeztem a kiszámlázott fűtésenergia egységárra. A számlán 2950 Ft/GJ szerepel. Ez a gázárhoz képest 23-25%-al magasabb összeg. Nem vagyok szakértő, de szerintem ekkora hőveszteség nincs a kazánban és a lépcsőházi csőhálózatban, így erre is majd érdemes lesz önköltség-számítást kérni a REAX IKV-tól.

 

A nyílászárók hőszigeteléséről annyit, hogy az egyik erkélyajtónál a tegnapi erős szélben észrevettem, hogy eléggé szelel a pántok felőli oldalon. A többi ablak és ajtó nagyjából jól zárt. Remélem, hogy csak a beállításokat kell megigazítanom (imbuszkulcsos csavarok a pántok mellett). Majd beszámolok az eredményről.

Előzmény: ElTurco (368)
sélli Creative Commons License 2008.01.28 0 0 374

Kedves Mind!

 

Remélem a privátban küldött emilem mindenkihez megérkezett aki a pénteki lakógy-n ott volt. Ha esetleg valaki nem kapta meg jelezze és küldöm neki újra!

 

nany Creative Commons License 2008.01.27 0 0 373

 Szia Dr Huso Huso!

 

Szívesen. Te melyikben laksz? Én a D-ben. De mi még a közvetlen szomszédokat sem igazán ismerjük. Valahogy furák itt az emberek.

Előzmény: Dr Huso huso (372)
Dr Huso huso Creative Commons License 2008.01.27 0 0 372

Kösz nany!

 

Legalább elindult valamim, és találkoztatok egymással. Én a közvetlen szomszédokon kívül meg sem ismerem a ház lakóit, ezért is szerettem volna ott lenni...

Előzmény: nany (371)
nany Creative Commons License 2008.01.27 0 0 371
 Bocsi. az ügyvéd nem oda jön, összekevertem.
Előzmény: nany (370)
nany Creative Commons License 2008.01.27 0 0 370

 

Szia Dr. Hurso Hurso!

 

A pénteki összejövetelen végül is nem sok mindenre jutottunk. Talán ami fontos, hogy ha minden igaz, február 6.-án lesz a hivatalos lakógyülés, melyre elhívnánk egy ügyvédet is inkongnitóban. Ezt egyik lakótársunk szervezi, valószínűleg hétfőn értesíti a lakókat, mire jutott. Nagyjából a takarítás hiányáról,  és a közös költségről volt szó.

Előzmény: Dr Huso huso (369)
Dr Huso huso Creative Commons License 2008.01.26 0 0 369

Sziasztok!

 

 

Péneteken megvolt az nulladik lakógyűlés? Hányan voltatok? Megállapodtatok valamiben?

 

Sajnos nem voltam itthon, de nagyon érdekelne! Valaki aki ott volt, írna egy rövid összefoglalót?

 

Előre is köszönöm!

ElTurco Creative Commons License 2008.01.25 0 0 368

Sziasztok!

Miután többen hátast dobtatok a fűtésszámlától, így kíváncsiságból utánanéztem, hogy mekkora haszonnal dolgozik a REAX IKV.

 

A fővárosi gázárakat az alábbi honlapon lehet elérni:

http://www.fogaz.hu/engine.aspx?page=dokumentumtar

 

Itt az idei díjszabásban a gázárak:

20-100 m3/h gázmérő esetén (ilyenre tippelek a házban) az ár:

2,354 Ft/MJ (80,04 Ft/m3, mindkettő nettó ár)

 

A tavalyi árak: Házartási 20 m3/h mérő felett: 2,393 Ft/MJ,

Nem háztartási 20-100 m3/h: 2,259 Ft/Mj

 

A fűtésszámlán emlékeim szerint 2500-2600 Ft/GJ körüli összeg szerepel. Mivel 1GJ=1000MJ (GYK), így a kazán és csőhálózat veszteséget beleszámítva reálisnak tűnik a REAX IKV által számlázott ár.

 

A ház hőszigetelését persze elképzelhető, hogy ellenőriztetni kell.

Előzmény: sélli (365)
t67 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 367
Nekem eddig egy darab ELMÜ számla jött decemberben, azóta semmi, így kb. a heted részét fizettem ki a fogyasztásomnak. A fütésszámla vetekszik egy ugyanilyen méretű panel lakás távfűtés számlájával. Akkor este összeröff?
Előzmény: brekidown (366)
brekidown Creative Commons License 2008.01.25 0 0 366

Vízszámlát én sem kaptam még. Elműtől már kaptam egy augusztusi elszámolószámlát, ill. 5 db részszámlát. Az utolsó 2 már jó címre jött.

 

Fűtés/melegvíz számlázása nekem elég gyanús. Ugyanazok a számok szerepelnek egységárként minden hónapban. Ez szerintem inkább fűtés-előleg jellegű számlázás. Reax IKV által befizetett gázszámlát látott már valaki? Mi van akkor, ha kirugjuk a reax ikv-t, és utána megjön az első gázszámla?

Előzmény: t67 (364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!