hedi101 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 61
Kaptam, kiutalást!!!
beléptem, lesprinteltem a 15 perces kérdezz-felelek-et.
Itt a "játékszabály":

Az Európai Program Az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért Szabályzata
1. par. A részvétel feltételei az Európai Programban Az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért

1. Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért (EPETF) célja, hogy az egyéni üdülés ösztönzésével egész Európában támogassa a turisztikai ágazat fejlődését, különös tekintettel a kis és közepes szálláshelyek, azaz a panziók és kisebb hotelek szektorára.

2. Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért rendszeresen jelentkező Kiadásokat szervez, amelyek feladata, hogy a Program résztvevőinek a Hotelkatalógusban található hotelekben és egyéb szálláshelyeken a Szabályzatban leírt feltételekkel felhasználható, térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítványokat utaljon ki.

3. A részvétel feltételei az EPETF aktuális Kiadásában:
a) ennek a Szabályzatnak a tudomásul vétele,
b) az elszállásolásra szóló érvényes Kiutalás megléte,
c) a Kiutalási Kód regisztrálása az EPETF weblapján,
d) a kérdőív kitöltése az EPETF weblapján,
e) egy valós cím megadása a térítésmentes szállásra szóló Tanúsítvány kézbesítéséhez.

4. Az EPETF Kiadásaiban kizárólag nagykorú személyek vehetnek részt.
2. par. A szállásokra szóló Kiutalás odaítélésének szabályai

1. Azok a személyek, akik meghívást kapnak a részvételre az Európai Programban az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért, szállásokra szóló kiutalást kapnak (Kiutalás) egy Kiutalási Kóddal és a Kiutalás lejárati határidejével.

2. A Kiutalási Kód a Program Résztvevőinek az EPETF informatikai rendszerében történő azonosítására szolgál, igazolja, hogy joga van részt venni a Programban, és lehetővé teszi, hogy Tanúsítványhoz juthasson.

3. A Kiutalási Kód meghatározott ideig érvényes, nagybetűkből, számokból, és a kód két tagját elválasztó kötőjelből áll.

4. A Program Résztvevőjének regisztrálnia kell a Kiutalási Kódot annak lejárta előtt az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért weblapján. A Kiutalási Kód regisztrálása egyet jelent azzal, hogy a Program Résztvevője belép az EPETF informatikai rendszerébe.

5. A Kiutalás érvényességének lejárta után, ha a személy, akinek a Kiutalás szól, nem teljesítette az 1. paragrafusban leírt feltételeket, a szállásokra szóló Kiutalás automatikusan törlésre kerül, és azt ni a Program soron következő Résztvevőjének.

6. Azoknak, akikre a Program nem terjed ki, de Kiutaláshoz szeretnének jutni, valamint a Program azon Résztvevőinek, akik a szállásokra szóló, már lejárt és fel nem használt Kiutalásukat szeretnék megújíttatni, erre díjfizetés ellenében van lehetőségük, feltéve, hogy van még szabad Kiutalás az EPETF aktuális Kiadásában.
3. par. A térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítványok forgalmazásának szabályai

1. A Kiutalási Kód regisztrálása után a Program Résztvevője tájékoztatást kap arról, hogy van-e még térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítvány a Program Résztvevői között kiosztásra szánt tartományból. Ha a Tanúsítványtartományban van még szabad Tanúsítvány, a Program Résztvevője számára lefoglalásra kerül egy térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítvány.

2. A Tanúsítvány lefoglalása azt jelenti, hogy a EPETF informatikai rendszerébe történt belépéstől számított 15 percen belül a Tanúsítványt nem lesz kiosztva más olyan személynek, aki az adott időben regisztrálja a Kiutalási Kódját. Ez garanciát jelent arra, hogy a Résztvevő megkapja a térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítványt, ha teljesíti az 1. paragrafusban leírt és a Szabályzatban található további feltételeket.

3. A cím adatlapnak az EPETF weblapján történő helyes kitöltése után, haladéktalanul, de legkésőbb a kitöltéstől számított 5 munkanapon belül kibocsátunk és feladunk a Program Résztvevője számára egy térítésmentes szállásokra szóló, egyedi Tanúsítványt.

4. A Résztvevő teljes felelősséggel tarozik a cím adatlapon megadott adatok helyességéért. Amennyiben más személy adatait adja meg, a Résztvevő köteles a Program Szervezőjének megtéríteni a Tanúsítvány kibocsátásával és más személynek történt elküldésével járó a költségeket, azzal a kártérítési igénnyel együtt, amelyet ez a személy a Szervezővel szemben támaszt.

5. Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért fenntartja magának a jogot, hogy szabadon válassza ki, kivel kézbesítteti a térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítványokat, azt a dokumentumot, amely a tulajdonosát feljogosítja arra, hogy ne kelljen fizetnie a szállásra jutó díjat a hotelkatalógusban szereplő szálláshelyeken. Az EPETF aktuális Kiadásában a térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítvány az Eurorest hotelcsekk.
4. par. Az Eurorest hotelcsekk kitöltésének és a hotelekben történő beváltásának szabályai
Az Eurorest hotelcsekk

1. Az Eurorest hotelcsekk egy névre szóló dokumentum, amely feljogosít maximum két főt ingyenes szállás vagy étkezéssel együtt járó kedvezményes tartózkodás igénybevételére, a Hotelkatalógusban feltüntetett szálláshelyeken.

2. Az ingyenes éjszakák vagy étkezéssel együtt kedvezményesen eltölthető napok maximális száma, amelyre az Eurorest hotelcsekk a tulajdonosát feljogosítja, a csekken az "Az éjszakák száma" mezőben található.

3. Az Eurorest hotelcsekket csak egyszer és egy - a csekk tulajdonosa által önállóan kiválasztott - szálláshelyen lehet felhasználni.

4. Az Eurorest hotelcsekkeket össze lehet vonni, ilyen módon meghosszabbítva a tartózkodást.

5. Az Eurorest hotelcsekk a kiállításától "Az érvényesség lejárata" rubrikában feltüntetett dátumig érvényes, amely nem meghosszabbítható. A hotelben legkésőbb az érvényességi idő utolsó napjáig lehet a csekkel tartózkodni.

6. Az Eurorest hotelcsekken található egy fémes biztonsági jegy vagy egy biztonsági hologram, és számítógéppel ki vannak töltve rajta a következő rubrikák: A csekk száma, Az érvényesség lejárata, Az éjszakák száma. A csekk tulajdonosának önállóan, golyóstollal és nyomtatott betűkkel ki kell töltenie a Vezetéknév és keresztnév, valamint a Lakcím rubrikákat. Köteles további a csekket "A csekktulajdonos aláírása" rubrikában aláírni.

7. Az Eurorest hotelcsekk érvénytelen, ha az érvényességének dátuma lejárt, a hitelességét megkérdőjelező módon sérült, a csekktulajdonos nem a 6. pontban foglalt szabályoknak megfelelően töltötte ki, vagy a csekktulajdonos nem írta alá "A csekktulajdonos aláírása" rubrikában.

8. Az Eurorest hotelcsekk elvesztése vagy a tulajdonos hibájából történő megrongálódása esetén a kibocsátó nem ad ki másolatot. Az Eurorest hotelcsekkért, amelyet nem használtak fel, a csekktulajdonosnak nem jár visszatérítés sem pénzben, sem bármely más formában.
Hotelkatalógus

9. Az összes olyan szálláshelyet tartalmazó Hotelkatalógus, amely vállalta, hogy elfogadja az Eurorest hotelcsekkeket, a www.epetf.eu internet címen található, és minden objektumról tartalmazza többek között az alábbi információkat:

9.1 Az Eurorest hotelcsekkek elfogadási időszakait, azaz azokat az időszakokat, amikor a szálláshely fogadja az Eurorest hotelcsekkek tulajdonosait;

9.2 A szálláshely által az Eurorest hotelcsekk tulajdonosai számára garantált napi étkezések számát és fajtáját;

9.3 A szálláshelyen érvényes, az Eurorest hotelcsekkek tulajdonosaira vonatkozó díjakat:

9.3.1 Az ingyenes éjszakákat ajánló szálláshelyek esetében ez a kötelező ellátás díja, amely egy felnőtt személyre és egy napra vonatkozik, magában foglalja a szálláshely által deklarált étkezéseket, valamint a standard hotelszolgáltatásokat;

9.3.2 Az engedményes tartózkodást és étkezést ajánló szálláshelyeknél ez az a napi díj, amely egy felnőtt személyre szól az engedmény levonása után, és magában foglalja a szállást, valamint a szálláshely által deklarált étkezéseket és a szálláshely standard szolgáltatásait;
A szálláshelyek jogai és kötelességei

10. A szálláshelyek kötelesek fogadni az Eurorest hotelcsekkel rendelkezőket a jelen Szabályzatban rögzített feltételek szerint.

11. A szálláshelyek az Eurorest hotelcsekkel rendelkezőknek minimum napi kétszeri étkezést biztosítanak a teljes tartózkodási idő alatt.

12. A szálláshelyek kötelesek a csekk tulajdonosától az érkezés időpontjában elvenni és megtartani az Eurorest hotelcsekket.

13. Amennyiben nincs szabad hely az Eurorest csekk tulajdonosa által igényelt időpontban, a szálláshelynek joga van visszautasítani a foglalást, még abban az esetben is, ha az időpont az Eurorest hotelcsekkek elfogadásának időszakába esik.

14. A szálláshelyek megtagadhatják az Eurorest hotelcsekk tulajdonosának kiszolgálását, vagy azonnali hatállyal felmondhatják azt, ha a csekktulajdonos nem tartja magát a jelen Szabályzatban leírt szabályokhoz, vagy megsérti a szálláshelyen érvényes házirendet.
Az Eurorest hotelcsekk tulajdonosának jogai és kötelességei

15. Az Eurorest hotelcsekk tulajdonosának a szálláshelyre érkezése előtt önállóan és közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a kiválasztott szálláshellyel, szállást kell foglalnia, és ellenőriznie kell a szálláshelyen az Eurorest hotelcsekkek tulajdonosai számára érvényes díjak érvényességét.

16. Az Eurorest hotelcsekkek tulajdonosának önállóan kell kiválasztania a szálláshelyen való tartózkodás időpontját és időtartamát, és a szállásfoglalás időpontjában közölnie kell ezt az információt, a hotelcsekk számával együtt, a szálláshely személyzetével.

17. Az Eurorest hotelcsekk beváltásának feltétele, hogy a csekktulajdonos az adott szálláshelyen a tervezett tartózkodás teljes időtartamára, minden felnőtt személyre, előre kifizesse a csekkek aktuális, kiválasztott elfogadási időszakában ott érvényes díjat. A díjak a szálláshelynek a 9. pontban említett Hotelkatalógusban szereplő ajánlatában vannak megadva.

18. Az Eurorest hotelcsekk tulajdonosa köteles saját költségére önállóan megszervezni az odautazást a szálláshelyre és a hazautazást.

19. Az Eurorest hotelcsekkek tulajdonosa, aki igénybe vesz a szálláshely által ajánlott, térítéses többletszolgáltatást, mint pl. sportpályák, telefon, pótágy, parkoló stb., köteles azt a szálláshely házirendje szerint meghatározott, vagy a szálláshellyel egyénileg megállapodott időben, a szálláshelyen érvényes árjegyzék szerinti áron megfizetni.
5. par. A Programban résztvevők személyes adatainak védelme

1. A Program Résztvevőinek személyes adatait a Program Szervezője dolgozza fel a Résztvevők engedélyével, a vonatkozó jogszabályokkal összhangban azért, hogy részt vehessenek az Európai Programban az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért.

2. A személyi adatok feldolgozásának elsődleges célja, hogy a térítésmenetes Tanúsítványokat el lehessen küldeni a Résztvevő által megadott címre.

3. A Program Résztvevőinek joguk van az adataikba betekinteni, és azokat kijavítani.

4. A Programnak azok a Résztvevői, akik előfizettek az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért Hírlevelére beleegyezésüket adják abba, hogy az általuk megadott e-mail címre az EPETF-re, az EPETF további Kiadásaira, az Európai Programmal az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért kapcsolatos promóciókra és egyéb újdonságokra, valamint a Programmal együttműködő partnerekre vonatkozó információt és értesítéseket kaphassanak. Abba is beleegyezésüket adják, hogy a Hírlevelek kereskedelmi információkat is tartalmazhassanak.

5. A Program Résztvevőinek jogukban áll törölni a Hírlevélre történt feliratkozásukat.
6. par. A Tanúsítvány kézbesítése és az érte fizetendő díjak

1. A térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítvány kézbesítése postán történik a Program Résztvevője számára, az általa az űrlapon megadott címre.

2. A Program Szervezője elkövet mindent tőle telhetőt, hogy a Program Résztvevője mielőbb megkapja a Tanúsítványt. Tekintettel arra, hogy az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért a Tanúsítványokat külső postázó cégek közvetítésével kézbesíti a Program Résztvevőinek, a Tanúsítványok kézbesítési ideje a postázást végző cégeknél alkalmazott eljárásoktól függ. A Tanúsítványok maximális kézbesítési ideje nem haladhatja meg a cím megadására szolgáló űrlap helyes kitöltésétől számított 30 napot.

3. A Tanúsítványért fizetendő díj nagysága 1900 Ft és 3400 Ft között mozog, a díj fizetésének módjától függően. Ez a Program Résztvevője által fizetendő, a kibocsátás és kézbesítés költségét magában foglaló díj egyszeri és végleges. A Program Résztvevője maga választja ki a díj megfizetésének neki legjobban módját.

4. A Program Szervezője fenntartja magának a jogot a fizetendő díj nagyságának jövőbeni módosításához. A Program Résztvevőinek a cím megadására szolgáló űrlap kitöltésekor megjelenő mértékű díjat kell fizetniük.
7. par. Reklamáció és a Program Résztvevőinek más jogai

1. Ha a Program Szervezőjétől kapott küldemény nem tartalmazza a Tanúsítványt, illetve a kapott Tanúsítvány sérült vagy hibás, a Program Résztvevője köteles azt a Program Szervezőjének levelezési címére visszaküldeni. A Program Szervezője az ilyen esetekben a címére küldött küldemények postázásának díját a megtéríti.

2. A Tanúsítvány kézbesítésével kapcsolatos egyéb panasz esetén a Program Résztvevője írásbeli reklamációt küldhet a Szervező levelezési címére, vagy az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért Információs Irodájához fordulhat e-mailben.

3. A Program Résztvevőjének reklamációja a reklamált Tanúsítvány tartalmazó küldeménynek a Program Szervezőjéhez történő megérkezésétől vagy a reklamációt tartalmazó levél kézhezvételétől számított 7 napon belül kell elbírálni.

4. A reklamáció elfogadása esetén, a Program Szervezője egy új, teljes értékű Tanúsítványt küld a Program Résztvevőjének, ha pedig ez nem lehetséges, visszatéríti az általa fizetett díjat.

5. Az a Résztvevő, aki az EPETF weblapján kitöltötte a cím megadására szolgáló űrlapot, a térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítvány kézhezvételétől számított 10 napon belül, egy ilyen értelmű, a Program Szervezőjének levelezési címére küldött nyilatkozattal elállhat a Tanúsítványtól. A tíz napos határidő betartásához elegendő a határidő lejárta előtt megküldeni a nyilatkozatot.

6. Amennyiben a Program Résztvevője eláll a térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítványtól, miután azt átvette, vagy miután azt a Program Szervezője a címére feladta, a kézhezvételtől számított tizennégy napon belül köteles a Tanúsítványt a saját költségére a Program Szervezőjének postacímére visszaküldeni. A visszaküldés költsége nem jár vissza.

7. Ha Programnak a térítésmentes szállásokra szóló Tanúsítványtól a jelen paragrafusban leírt feltételekkel elálló Résztvevője teljesen vagy részben megfizette a Tanúsítványért kért díjat, azt a Program Szervezője haladéktalanul visszatéríti, miután megkapta a Program Résztvevője által visszaküldött Tanúsítványt tartalmazó küldeményt. A kifizetett díj visszatérítésének módját kizárólag a Program Szervezője dönti el.
8. par. Az Európai Program az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért Szervezője és felelőssége

1. A Program Szervezője a TLG Travel Group LLC, melynek székhelye: 19801 Wilmington, DE, 108 West 13th Street, USA.

2. A TLG Travel Group kizárólagos európai képviseletére jött létre a CompoSYS Group Sp. z o.o. cég, melynek székhelye: Radwanice k. Wrocławia, ul. Wrocławska 13b, Lengyelország.

3. Az Európai Programhoz az Egyéni Turizmus Fejlesztéséért valamint a Program Szervezőjéhez címzett mindennemű levelezést a CompoSYS, ul. Wrocławska 13b, 55-015 Radwanice, Lengyelország címre kell küldeni.

4. A Program Szervezője az idegenforgalmi szolgáltatásokról szóló, 1997. augusztus 29. keltezésű törvény (az egységes szöveg publikálva a Törvények Közlönye [Dziennik Ustaw] 2004. évi 223 sz. 2268. pozíciójában).

5. A Program Szervezője nem vállal felelősséget a csekknek a Program Résztvevője által egy hotelben vagy más szálláshelyen történő felhasználásáért.

6. A Program Szervezője semmilyen módon nem közvetít a Tanúsítvány tulajdonosának az általa kiválasztott hotelben vagy más szálláshelyen történő szállásfoglalásában.

7. A Program Szervezője fenntartja magának a jogot a jelen Szabályzat módosítására. A hatályos Szabályzat mindenkor megtalálható az EPETF weblapján.