szvl Creative Commons License 2010.01.19 0 0 2281
Csak óvatosan a LinkSys termékeivel. Volt nekem egy Linksys WRT54GP2. Wifi-s router 2 ATA-val (2 telefon csatlakoztatható rá). Került annak idején kb. 40.000 Ft-ba. Működött 2 évet és kipurcant.

Vásároltam hát másikat helyette. Ez is Linksys volt: WRTP54G. Az előzőhöz hasonlóan ez is Wifis router 2 ATA-val. Ez sem volt olcsó: kb. 35.000 Ft-ba került annak idején, ma 26.000 körül van az ára. Nos, az előzöhöz hasonlóan ez is 2 év után kipurcant - folyamatosan újraindul mint az őrült.

Mondom fasza, vásárolhatom a harmadikat is - így már nem is olyan olcsó ez a NeophoneX, és már indultam volna vele a kukához, de szerencsére elém éllt a tesóm: nézzük már meg, hogy hátha csak a tápja ment tönkre. Szerencsére bejött a tippje: kerestem egy másik ugyanolyan feszültésgű tápot, mint a routeré (12V). Láss csodát, azzal tökéletesen működik.

Könnyen lehetséges, hogy az első Linksys routernek is csak a tápja purcant ki, de akkor nem volt aki megállítson a kukáig vezető úton. Egyébként érdekes, hogy műszerrel mérve a rossz táp is helyes feszültésget ad, ingadozás sincs, de mégiscsak az a lúdas a dologban, mert vele a router nem működik, másik táppal viszont igen.

Szóval csak óvatosan a Linksys termékekkel.

És hogy konstruktív is legyek, íme egy remek kis összefoglaló táblázat. Ez segít eligazodni a készülékek tudásában. Sajnos korántsem teljes sok készülk hiányzik róla, de elindulni jó.
Előzmény: newage11 (2280)