iNTi Creative Commons License 2008.11.03 0 0 2182
A vonalbontás általában a szolgáltatói oldalon történik, mivel lebontják azokat az EFI-ket akik az adott kapcsolaton bizonyos ideig semmilyen forgalmat nem bonyolítanak. Mondjuk egy 5 percenként újra regisztráló Neo efi. szerintem általában elég már önmagában, hogy a vonalon tartsa a gépet, mivel az újraregisztrálás is forgalom.

A NAT keepalive ha jól emlékszem nem azt jelenti, hogy folyamatosan forgalmaz, hanem gyakorlatilag egy NAT-olt eszköz mögött ha felépíti a kapcsolatot az ellenoldallal (registrar), akkor azzal megtartja ezt a natolt (TCP/UDP) csatornát nyitva. Ez stateful tűzfalak mögött szokott jól jönni.

Ha közvetlen az SPA van a neten és nem érkezik be a hívás az sajnos így nem tudom mitől lehet. Kérdés a szolgáltató is. Mert ha ilyen kis kerületi bt szintű szolgáltató, vagy 3G-s móka ahol általában a gép nem kap valós IP-t, hanem csak belső hálózatit, ott is lehetnek ilyen gondok. STUN szerver be van állítva neki ?

Rokonéknál is egy ilyen SPA3102-öt üzemeltem be. Sajnos a router része az botrányosan rossz. (Online játékok folyamatosan szakadtak, ha mint routert használtam.) Ezért visszatérve egy SMC 7004VBR mögé beraktam, STUN szervert beállítottam, és az SMC-n DMZ-be raktam. Azóta teljesen jól működik, kifele is a NEO irányába megy a hívás és a NEO hálózatából is jön. Mielőtt DMZ-be raktam az SPA-ról tudtak hívást kezdeményezni, viszont fogadni nem tudtak.
Előzmény: _calibra_ (2181)