djsms Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2085
Inkább elmondom miről van szó és úgy érthetőbb lesz :)
Szóval a dolog lényege, hogy kellene csinálnom egy úgynevezett ügyfélszolgálati rendszert. Ez arról szólna, hogy helyi hívás díjáért lehessen felívni (ezért kell a többféle bejövő lehetőség) és a hívások rögzítve legyenek a későbbi vitás esetek rendezése érdekében. Namost mivel külön ember nincs aki egy voip készüléket emelgetne és beszélgetne az emberkékkel ezért a bármelyik irányból bejövő hívást ki kellene küldeni egy mobilra, ami nálam van. Így nem kell egy irodában ücsörögni hanem tudom végezni a munkámat pontosan úgy, mint eddig, csak most rögzítve is lennének a beszélgetések.
Tehát röviden az egész kizárólag arról szólna, hogy engem helyi hívás díjáért fel tudnának hívni és ez rögzítve is lenne.
Valójában nekem erre nincs szükségem, de törvény kötelez (majd) rá. Éppen ezért csak annyit költenék rá amennyit nagyon muszáj. Könnyű megoldás lenne a 0640, de az sokba kerül. Inkább használok 2-3 vezetékes vonalat meg 3 mobilt és akkor mindenki hálózaton belül tud hívni. Én max a havidíjat fizetem, de azt se nagyon fogom, mert kártyás gsm lesz :) (A felém átirányítás pedig csoporton belüli, ami szintén ingyenes lesz)
Nem kell csilivili felület sem. Konfigfájlban át tudom írni amit kell, de nem nagyon lenne b@szogatva a rendszer.
De még azzal is kibékülnék, hogy 1 bejövő vezetékes, 1 bejövő mobil és egy kimenő mobil legyen csak. A hatóság ezt is elfogadná, ha csak egy vezetékes körzetben vagyok. A több vezetékes ás mobil inkább csak előregondolás.
A mentett beszélgetéseknél sincs nagy kritérium. Csak annyi, hogy a fájl neve tartalmazza a bejövő számát (ha nem rejtett) meg a dátumot.
Plusz még esetleg annyi, hogy ha foglalt a mobilom vagy nem elérhető akkor a hívás fusson hangpostára és kapjam meg emailben az üzenetet.
Asterisk teljes mértékben megfelel a célnak szerintem is, inkább a hardver az, amihez segítség kellene. (Analóg bejövő vonal + gsm)
Előzmény: Törölt nick (2083)