Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2083

Szia!

 

Tisztázandó a felállást, kérdeznék ;-)

 

1 .. n. darab "bejövő" vonal használata esetén, ha jól gondolom, nem lehet kizárni az egyidejű használatot. Tehát a GSM irányban "kilőtt" adatfolyamnak nem egy, hanem 1 .. n beszélgetés kétirányú (!) komminikációját kellene tartalmaznia, és valamilyen formában az egyes beszédfolyamok idő és áramkör azonosítását is el kellene végezni. Ugye jól értem?

 

A "helyi rögzítésre" is ugyenezek a peremfeltételeke állanak, azaz mindkét beszédirányt és valamiféle LOG-keretet is röhzíteni kellene. (Ez amúgy nem olyan nagy feladat, a T-Com hangposta rendszerét is mezei PC-kkel oldották meg ;-) ).

 

Egy-két valódi (nem költői) kérdés marad még:

 

- a rögzített jeleket kell-e egy vagy több alkalommal, avagy épp szinkronban eljuttatni a célállomásra (GSM OUT)?

- a GSM OUT-on kilőtt jelek (feltéve, ha egyidőben egy darab 2B jeléfolyamot viszünk át) forrásának távirányítású kiválasztása is szükséges?

 

Ha a definitív kialakítás is megvan, lehet elkezdeni gondolkodni a megvalósításról:

 

A megoldás egy n darab valódi hangkártyát tartalmazó PC, amelyen egy (lehetőleg nem MS WINxx alatti) erőforrás-kezelő és a szükséges (!) valósidejű tömörítést (és egyéb adattárolási szükségletet csökkentő, pl. "zajzár", esetleg zajcsökkentő) is megvalósító, alapvetően hardver-közeli alkalmazás. Egy jó és gyakorlattal is rendelkező telekomos programozó (fejlesztő) pár hét alatt nulláról indulva is ki tudja dolgozni, ha nem kérsz feleslegesen nagy mázt (képi felület,kezelés etc.).

 

 

No most ha itt nem (sem) lelsz kivitelezőre (én sajna ezzel csak így, elvi szinten foglalkoztam eleddig), akkor e-mail-ben jelezz és adok egy miskolci fejlesztő cég felé elérhetőséget (ők ugyanis már csináltak ilyesmit).

 

De tudtommal ehhez hasonló és akár freeware (és níílt forrású) megoldások épp a VoIP PABX területen (3CX, ATREIX etc.) elérhetőek, biztos más is fog ezekre hivatkozni.

 

 

Üdv!

Maus Robi

Előzmény: djsms (2082)