ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 329

Ez a penészedés tényleg elég durva...

 

Ha ez egy külső sarok, és a tető van fölöttetek, akkor érdemes a tetőszigetelést megnézni. (Ez a mostani időjárás mellett persze eléggé nehézkes.) Nálunk is úgy szedtem össze fölöttünk a pop-szegecsek szétdobált  kihúzó rúdjait. Pár munkás rálép, és már át is böki a szigetelést. A mélygarázs sem véletlenűl ázott be. Hetekig mászkáltak a munkások a sérülékeny szigetelő membránon, mielőtt rárakták a földréteget. 

 

A beázás és a hőhíd nehezen különböztethető meg, mert az átázott fal párolgása is hűti a falat, és olyan, mintha hőhíd lenne.

Egyébként ha csak hőhíd lenne a dolog, akkor folyamatosan főznöd kellene az elszívó bekapcsolása nélkül, vagy pedig naponta kétszer mosni és az adott szobában teregetni a 75%-os páratartalom eléréséhez. Nálam legalábbis az előszobában lévő Hygrométer stabilan 55-60% körüli páratartalmat mutat.

 

Továbbra is kitartok amellett, hogy érdemes mielőbb saját kezedbe venni a műszaki részét is a dolognak, mert a REAX - ÁNTSZ ( - BÍRÓSÁG) kör hónapokig/évekig eltarthat. Hidd el, hogy nekik nem fáj, ha te még hónapokig szívod a spórákat és emiatt megbetegszik az egész családod.

 

Előzmény: Törölt nick (328)