ElTurco Creative Commons License 2008.01.08 0 0 322

Sziasztok!

 

Most jutott eszembe, hogy nekünk is volt annó egy nedvesedési gondunk, amit nagyon egyszerűen sikerült elhárítani még a penészedés beindulása előtt. Hátha másoknál is csak ez a baj.

 

A fürdőszoba ajtó mellett kezdett a padló felől nedvesedni a fal, ami a WC-ben is fülledt "beázásszagot" eredményezett. Kis nyomozás után rájöttem, hogy a fürdőszoba ajtófélfa alatt és mellett ment be a víz amit a keret szépen felszívott és szétterített a falban.

 

Az elhárítás mindössze annyi volt, hogy az ajtókeret alját és oldalát ki kellet nyomni sziloplasztal. Ezután pár hét alatt szépen kiszáradt a fal, még újrafesteni sem kellett.

 

Téhát mindenkinek tudom ajánlani, hogy ÁNTSZ és REAX helyett először a barkácsboltba rohanjon sziloplasztot és kinyomópisztolyt venni.

 

Érdemes a mosdókagylók és ajtófélfák körül, a padló-lábazat találkozási vonalai mentén és a küszöböknél is minden apró rést kinyomni. A művelet egyetlen trükkje, hogy mosogatószeres vízbe mártott kézzel kell elsimitani a tömítőpasztát, mert akkor nem tapad az ujjaidra.

 

Remélem, hogy ez segíteni fog.