Nyukka Creative Commons License 2007.11.05 0 0 290
Üdvözlünk Mindenkit!

Újak vagyunk ezen a fórumon. Nemrég szerződtünk a 2. ütem egy lakására. Azért döntöttünk a Viza mellett, mert jó helyen van, bár egy kicsit sokallottuk a vételárat, de végül a hely miatt belevágtunk. A vételárat még nem fizettük ki teljes egészében, a szerződésünk szerinti utolsó két vételárrészlet még hátra van. Ezt a két részletet már nem fogjuk tudni kifizetni, csak ha eladjuk jelenlegi lakásunkat. Természetesen tisztában voltunk ezzel a szerződéskötéskor is, de emberi léptékkel számolva (két hónap csúszás a beruházó részéről) úgy voltunk vele, hogy találunk olyan vevőt, aki kifizeti nekünk a lakás vételárát, de csak később költözik.
A fórumot olvasgatva itt nem két hónap csúszás lesz, hanem sokkal több. Még egy-két év is lehet!!! Na most olyan vevőnk nem lesz a jelenlegi lakásra, aki fizet, és ráér esetleg egy vagy két év múlva költözni. Az adózás miatt ügye a vásárlástól számított egy éven belül viszont el kell adnunk a lakásunkat, tehát nincs más út, minthogy a nekünk vállalt határidőre (2008 április) befejezik az építkezést, tehát jövő tavasszal eladhatnánk a lakást. Erre a fórum, és a helyszínen tapasztaltak alapján nem sok esély van.
Ha nagyon elcsúszik tehát az átadás, az nekünk semmiképp nem jó. Elgondolkoztunk tehát az elálláson...
A t. fórumozók segítségét kérnénk, akik jártasabbak a Reax útjain, mint mi: érdemes elállni, vagy inkább várjuk meg a végét?
Ha elállunk, jószolgálati küldetésként fogom majd fel, hogy fizetett hirdetésben hívjam fel a nyílvánosság figyelmét, hogy itt ne vegyenek a Reaxtól lakást, hisz rettentő lassú az építkezés, és iszonyú bizonytalan a lakásátadás időpontja!
Az az igazság, hogy végigolvasva a fórumot nagyon elment a kedvünk ettől a lakástól, lehet hogy meg sem várjuk a kedves fórumozók véleményét, még előtte lépünk.

Üdvözlettel: egy kiábrándult család