Dr Huso huso Creative Commons License 2007.08.17 0 0 276

Igen, nálunk van víz. Ott is ahol nem kellene, ugyanis a falból jön, nem a csapból : (

 

Tudom hogy egyéni szoc problem, de eső után nedvesedik a falam. Viszont azért jó egy ilyen fórum, mert egyrészt kiengedhetem a gőzt a fejemből, és nem csapom agyon az első szembe jövő vizást, másrészt hátha mégsem annyira egyéni a problémám, és sorstársa találok. Mert pl. a D lépcsőházban a 0 és -1 szintek között hasonlóképpen vizes volt a fal az utolsó zuhé után. Le is fényképeztem, csatolom. Ezen kívül most olvasom, hogy a garázs is beázott, de rendesen. Úgy érzem ezen házon több lyuk van mint egy ementáli sajton. Javaslom a Viza apartmanház elnevezést Vizes apartmanházra esetleg Vizi apartmanházra változtatni.

 

A problémára korrekt műszaki magyarázatot is kaptam. Íme: a lakásnak a 2. ütemmel határos fala ázik el eső után. Ez egy beton fal, amit ugye úgy készítenek, hogy szép nagy zsalutáblák közé öntik a folyékony betont. A beton piszkosul nehéz, ezért a zsalutáblákat nem elég a széleken összefogni, mert akkor "kihasasodnának", ezért k.b. méterenként összefogják szép nagy csavarokkal. A csavarok műanyag hengerekben vannak, hogy ne száradjanak bele a betonba. Amikor a beton megszilárdul, akkor a zsalutáblákat leszedik, és a csavarok helyén ott maradnak a műanyag hengerecskék, mint lyukak a beton falban. (Ilyeneket a 2 ütem beton falaiban bőven láthattok.) Ezeket lyukakat általában valami vízre táguló cuccal kitömik, de az én lakásomban elfelejtették. Értitek ELFELEJTETTÉK!!!? Csak rávakoltak. Az 1 és a 2 ütem egymással érintkező falai még nincsenek összedolgozva, így befolyik a két fal közé a víz, összegyűlik mint egy zacskóban, és mint egy lyukas zacskóból befolyik a lakásunkba. Van megoldási javaslat is: majd elkészül  2. ütem, és utána kifestik a lakásunkat... Addig minden esőnél legyünk otthon, törölgessük fel a bejövő vizet, mert tönkre megy a padlónk is, vagy esetleg elázik a szekrény alja... Hát, köszönöm!

 

Gondolom a lépcsőházban is ugyanez a probléma, vagy hasonló. Nem tudom a képen mennyire jön majd át, nem a vakolatlepergés a lényeg, hanem hogy a fal legalább 1 méter magasságig vizes (kicsit sötétebb mint a kép felső egyharmadában).

D lépcsőház lejárata a pincébe

Kérem, ha hasonlót láttok írjatok! Egyrészt kiváncsi vagyok, másrészt hátha többen többre jutunk.

Előzmény: Wireman (275)