csak33 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 240
Sziasztok!
 
Csak azt szerettem volna megkérdezni, hogy azt valaki érti, hogy a fűtésszámlát most miért a központi gázóra állása szerint akarják kiszámítani (és négyzetméterre lebontani)??? És állítólag majd augusztusban kompenzálják a lakás egyedi hőmennyiség mérőjének leolvasása után... Kérdéseim (hátha valaki jobban érti):
 1) Miért nem olvassák le a lakáshoz tartozó hőmennyiségmérőt most? Ha kell, én szívesen segítek a REAX-nak: leolvasom a sajátomat és beküldöm nekik... A lakáskereséskor számomra az egyedi fűtés kiemelt szempont volt, mert elegem volt a légköbméterre leosztott horrorisztikus fűtésszámlákból.
 2) Ki fogja fizetni a még be-nem-lakott lakások fűtését? Azokat a négyzetmétereket ugyen nem osztják szét "tévedésből" a lakók között?
 3) Hogyan fogják fiogyelembe venni a négyzetméterre történő leosztáskor a beköltözés dátumát? Vagy aki májusban költözött az ugyanannyit fizet négyzetméterenként mint aki a télen?
 4) Átadás-átvételkor nekem korrekten megmutatták a lakás hőmennyiségmérőjét és fel is írtuk az állását. De semmilyen központi órát nem mutattak, nem tudom hogy az mennyit mutatott amikor beköltöztünk. Ti láttátok? Egy soha nem látott mérőóra alapján fizessek?
 5) Tényleg, ti befizetitek?
 6) És ha rajtam kívül is valakiben ez ellenérzést váltott volna ki, akkor egyenként fogunk a REAX-hoz szaladgálni veszekedni velük, vagy láttok esélyt egységes fellépésre? Esetleg van a házban valaki, akinek képzettsége, szakértelme, gyakorlata van ilyen ügyek intézésében, legalább egy szép kerek levél megfogalmazásában amit a jogilag kevésbé felkészültek (pl. én : ) is aláírhatunk és együtt küldhetünk nekik? Nem is kell rögtön tiltakozni, kijelenteni kerek-perec hogy nem fizetünk (biztos kell valamit fizetni, az tény hogy fűtöttek, és az nincs ingyen), csak szeretnénk érdeklődni, megtudni, hogy mit és mi alapján készülnek kifizettetni velünk. Csak ennyit szerettem volna kérdezni...