Mazsomka Creative Commons License 2007.04.17 0 0 220
Sziasztok,

az éjszaka közepén ... ilyen eset nem volt, de a Mester utcában elég hamar kidobta a ház a Reaxot. A legnagyobb baj az volt, hogy nem volt kihez fordulni, ezért egy házüzemltetéssel foglalkozó céget bíztunk meg (főállású közös képviselővel).
Olyan viszont előfordult, hogy hétvégén hazaértünk vidékről, lefürödtünk volna és nem volt melegvíz. Akkor még kevesen laktak ott és nem értettük miért nem szólnak. Csak azt akartam írni - bármennyire is nyilvánvalónak tűnik - hogy tessék szólni minél hamarabb, minden hibáért. Lift, fal, víz, stb. Inkább derüljön ki, hogy vaklárma, de szólj.

Egyébként a közös kazánnal volt baj (most már nincs), mert sajnos kell hozzá egy üzemeltető, ami viszonylag drága a háznak, de megéri. Két nagyon bosszantó dolog volt:
1. ha egy 2 perces áramszünet van, akkor is leáll a melegítés.
2. ha nincs jól beállítva, akkor olyan iszonyú hangja van, hogy az egész ház zeng tőle. Azt hiszem azért mert a csövekbe 100 fok feletti víz kerül és rezonál, de én egy bunkó közgazdász vagyok, műszakisok előnyben a magyarázattal.

Hibajavítás:
Amit a műszaki átadás átvétel alkalmával (amikor a kulcsot megkaptuk) felírtunk azt kivétel nélkül előbb-utóbb megcsinálták. Anyósom egy elég igényes teremtés, és azt hiszem 7-szer végigmeszeltette a hajszálrepedések miatt a szobákat és megcsinálták. Ahol van gipszkarton takaró rész, az egyébként tökéletes soha nem lesz. A műszaki átvételnél tehát észnél kell lenni, fel kell íratni azt ami nem tetszik.

Ami a közös területen volt javítanivaló, az nálunk külön történet volt, mert a ház és a Reax között nem volt valami rózsás a kapcsolat. Viszont a Reax az egyes tulajdonosokkal tulajdonképpen korrekt volt.

"Gogolucca":
Hát nekünk telefonon semmit nem akartak megérteni az építkezés során, vagy nem vették fel a telefont. Ezért aztán a feleségem kezébe vette az irányítást és ostorral a kezében felkutatta a művezetőt, parkettázót, a csempézőt. És így aztán minden a helyére került. De mi sem voltunk egyszerű esetek, mert átterveztettük a falakat.

Egy kérdés: ilyet valaki csinált már itt az első ütemben, mármint, hogy a belső szobaelválasztó falakat nem oda kérte, mint az eredetileg volt tervezve? És mennyit számítottak érte?

Bocs a regényért.