Mazsomka Creative Commons License 2007.04.14 0 0 213
Sziasztok,

mi 2-es ütemben veszünk lakást, de már az előző kisebb lakást is a Reaxtól vettük (Mester utca 2003). Néhány tapasztalat a régmúltból:
- ott is másfél év csúszás volt.
- a lakóközösség leszavazta, hogy a Reax legyen az üzemeltető. Ez abból a szempontból jó volt, hogy innentől ha nem volt melegvíz, volt kinek szólni, és 2 órán belül megcsinálták, de a Reax onnantól kivonult és a közös területen végzendő utómunkákat azóta se csinálták meg (pl. vezetékek lógnak össze vissza). Ja és a tulajdonukban maradt lakások és üzlethelyiségek után nem fizettek közös ktg-et, amig jelzálog nem került rájuk.
- a garázsra nagyon vigyázzatok (ha már az át van adva...), a garázsban lévő kocsikat sokkal könnyebben feltörik ilyenkor, (akár egy CD-ért is), mert senki se zavarja a tolvajt, és ha mégis, simán munkásnak adja ki magukat. Amig nincs vége a munkáknak biztonságosabb az utcán parkolni. A garázs lépcsőház felőli bejáratán, ha kilincs van, mielőbb cseréltessétek le gombra, mert a "mindig mindenki zárja" elv sajnos nem működik.
- használatba vételi: nálunk a tűzoltóság szívózott (mert nem kenték meg eléggé, és ez komoly...), ezért mi 2004 márciusi beköltözést követően 2005 januárban kaptuk meg. Ekkor kezdődődött meg az albetétesítés is.
- UPC kábel 2005 nyárra lett, igaz, mi nem voltunk akkor még a "lefedettségi területen" (vagy mi a szösz volt a szöveg).

Ami jó hír viszont:
- a falak és az alapanyagok minősége tényleg jó.
- ha a közös kazán működik (többnyire azért működik, csak szólni kell bátran és gyorsan, ha nincs melegvíz) akkor nagynyomású, azonnal meleg, szinte korlátlan mennyiségű melegvíz van. Ezt régi-cirkós és bojleres tapasztalatokkal rendelkezők tudják értékelni.
- a hő mellett a zajszigetelés is viszonylag jó. Persze van, amin ez sem segít. (pl ütvefúró reggel 6-kor)
- a közös kazán és a jó szigetelés előnyeit a fűtésszámlán is látni fogjátok (nekünk most 56 nm 3000 Ft alatt volt havonta)
- kötbért fizettek használatbavételikor
- a park azóta is szép, egyre szebb


Szóval összességében az egész olyan igazi magyar történet volt. Kis humorérzékkel, sok türelemmel és végtelen sok telefonos és személyes (gogolucca...) rásegítéssel csodákat lehet elérni.