brekidown Creative Commons License 2007.02.12 0 0 157
Én is voltam átadáson kb. két héttel ezelőtt. Persze nem volt kész a lakás, olyan apróságok hiányoztak, mint pl. wc, mosdó, összes csaptelep, fürdőszoba egy részén a csempe, beltéri ajtók üvege, falfestés néhány helyen (fehér).

 

A legjobb a fürdőszobában felszerelt rossz radiátor volt (nem azt rakták be, amit kértem). Mint utólag kiderült, már a fűtéscsöveket rossz helyen hozták ki a falból. Utána burkoltak, felrakták a rosszat, hátha csendben maradok. Végül kibontották a csempét, falat, csőátalakítás (van benne egy 135 fokos „kanyar”, ami egy fantasztikus megoldás)

 

A lakást azóta sem vettem át, nem mentem bele a műszaki lapra felírós-még elintézendős papírba. Múlt héten egyébként nálam az égvilágon semmit nem csináltak. Mint pénteken kiderült Szekeres úr szabadságon van és megállt az élet. Reggel fél nyolckor még-, du. fél ötkor már nem nagyon látok senkit aki dolgozna a lakásokban, a hétvégéről nem is beszélve.

 

Jelenleg a XIII. kerületben bérelek lakást. Itt a UPC szolgáltat minden probléma nélkül. Én is ezt támogatnám, T-Comot nem akarok. Ezt a lakást amikor kibéreltem (új építésű, átadás után egy nappal költöztem be) társasházi határozat kellett a kábelszolgáltató kiválasztásához. Nem értem a Reax hogy döntötte el, hogy ez lesz és kész. Ezenkívül itt van még egy internetszolgáltató:  http://www.w-mobil.hu/ ,amihez szintén társasházi határozat kellett (egyébként csak egy vezeték nélküli routert tettek a tetőre)

 

Kötbér visszatartásával óvatosan kellene bánni. Ha sokan a kötbér terhére nem fizetik a közös költséget/fűtést előbb-utóbb kiürül a társasház számlája, és pl. kikapcsolják a gázt. (nemrég pont ilyen sztorit hallottam) Sajnos nekem is van lakáshitelem, így én a kötbér beszedésére 2 ügyvéddel készülök. Az én szerződésemben a kötbér a birtokbaadás napján esedékes, nem várok hitelkiutalás+30napot.

 

A/1/4