sélli Creative Commons License 2007.02.12 0 0 156

Jaaaaaaaaa, lifttől BALRA... oké, megvan!!! Akkor már tudom melyik :)

Sajnos parkettám ugyan maradt, pár lap, de nem ilyen.

 

No, tehát olyan sok kérdés van, próbálok mindegyikre válaszolni:

Lakás átvételekor a következő volt a procedúra: Szekeres úrral találka, majd műszaki lapra rávéstük a még elintézedő dolgokat. Nálam pl: a fürdő és előszoba közötti burkolatváltó sínt kellett még lerakni, a zuhany gégecső felszelszerelését, a mosógépkiállás kis fémizéjének a berakását, az fürődben az ajtóba az üveget kellett még betenni, illetve a küszöbömet berakni. Szal apróságok, attól még lehet ott lakni. Az első nap meg is csináltak majdnem mindent, már csak a küszöböm van hátra (ez szó szerint MOST csinálják!

A műszaki lapra ráírtuk még az óraállásokat - víz, villany, majd a műszaki lap egyik példányával bementem a Reaxba, ahol szóltam előtte kb 1 héttel, hogy mikor megyek elszámolni.

Mivel nekem még volt hátra egy kisebb részlet- ami befizetendő: abból volták le a kötbért, illetve a műszaki dolgok költségét: amiket nem kértem ugye, helyette megcsináltam privátban. Mivel én nem bankkölcsönnel egyenlítettem ki az uccsó részletet sajnos nem tudok a bankosoknak nyilatkozni a procedúráról.

Aztán némi papírmunka következett: átvétel, elszámolás, birrtokbaadás, utolsó befizetés, a szolgáltatókkal megkötendő szerződéshez papírok, jótállások a szellőztetőre, mittoménmire: mindenre aláírása után már végeztünk is.

 

Uhogy ennyi, amit még kell csinálni ugye, az ott van a műszaki lapon, azt lobogtatom és már csinálják is. A B lh is kezd már emberi állapotokat ölteni, megcsinálták a festést, berakták a folyosóra a szekrényeket, haladunk haladunk. Ja, a gangon is csinálják már a csinálni valót.

 

Szolgáltatókkal kapcsolatban ha jól tudom nem kötnek szerződést helyrajzi számra (az ELMÜsök kötnek!!!) uhogy télleg kénytelenek vagyunk várni 18-ig de az már csak egy hét! A Reax beadja/adta a víz, villany, fűtés mittoménmindenkinek az elszámoláskor kitöltött papírokat, és a szolgáltatók majd hívják a lakókat, hogy menjenek szerződést kötni.

 

Bocs, kicsit hosszú lett, de remélem hasznos :)

 

Előzmény: Jaffa_hu (153)