szerencsés505 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 3

A VIZA HÁZról annyit, hogy a feleségemmel együtt 2004. elején az elsők között beszálltunk. Az első ütem eredeti átadási határideje 2005.06.30 volt. Szerencsére ragaszkodtunk ahhoz, hogy letétbe helyezzük a pénzünket, és kikötöttük azt, hogy ha a szerződéskötéstől x hónapon belül nem szerzik meg a jogerős építési engedélyt, akkor elállhatunk a szerződéstől. Nem kapták meg időben és elálltunk. Az mind szép és jó, viszont a letéten kívül az egy milliós foglaló a REAX-nál volt és 2-3 hónap zaklatás, fenyegetés, álmatlan éjszaka kellet ahhoz, hogy azt az egy milliót visszakapjuk.

Megjegyezném, hogy a most honlapjukon feltüntetett átadási határidő 2006.09.30., ami majdnem egy másfél éves késés az eredeti határidőhöz képes. Szerintem addigra sem fogják átadni, hiszen néhány havonta mindig újabb és később időpontot írnak ki. Hozzáteszem azt, hogy a szerződésben, a kitűzött határidőn túl még három hónapot adnak maguknak kötbérmentesen. Az azt jelenti, hogy igazából csak 2007.01.01-től kell számolniuk bármilyen következménnyel, ha addig nem készül el.

Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy minden nap hálát adunk az Istennek, hogy ki tudtunk onnan menekülni és az IKON HÁZ I. ütemébe beszállni, ahol igen boldogok vagyunk.