buktaboy Creative Commons License 2003.10.06 0 0 23
Sziasztok!

Én is a bőrruhapártolók táborába tartozom, noha van mind a 2.

A textilruhám Clover márkájú és abból is a top cucc. Kevlar betét, kivehető membrán, 1500D erősítések stb. szóval full extra. Megjegyzem bőven drágább volt mint egy átlag bőrkabát ( 800DM + gatya 500 DM )

Amit én nem szeretek benne: hermetikusan zár, de ennek feltétele a fél órás kapcsolgatás huzogatás. A thermo bélés nélkül esőben használhatatlan ugyanis a membrán nedves érzetet kelt ( mint amikor gumikesztyűben hideg vízbe nyúlsz ) nem azik be de folyton azt hiszem, magyarul egy kalap szar. Tehát ha esni kezd és beköszönt az ilyenkor álatlános hőmérséklet esés, ugyanúgy meg kell álni betenni a bélést. A bőrre az esőruhát húzod fel. Az ütésvédelme példás. A szakítószilárdság kérdéses: hiába vannak a veszélyeztett részek extrém jó anyagokból, ha közönségeshez van varrva. Szerintem egy esésnél a tuti és az átlagos anyag találkozásánál a ruha szakadna. A protektorok lötyögősek. A kabátban gyakran rögzíthetők ( pl. nálam ) de a nadrágban SOHA. És az már nem vicc. A textilt ugyanis nem lehet szűkre szabni, mert az anyaga nem rugalmas. Akkor nem lehetne benne mozogni és hideg is lenne. Szerintem az igazi fából vaskarika a textil. Egyetlen előnye az ára.

Egy Cordura cucc egy esést bír általában.

És itt jön a bőr: titsztítani sokkal könnyebb. A textilbe belepaszírizódott bogarak soha nem jönnek ki. A textil hamarabb tönkremegy. Egy jó bőrbe messze nem izzadsz annyira bele, jobban lélegzik mint a Gore Tex. Egy hidrokezelt bőr VÍZÁLLÓ! Pl. az én dzsekim is ilyen, kipróbáltam. A bőr egyedüli hátránya a szememben az, hogy igazán hidegben nem használható, mivel szűk szabású a szél kirekesztése miatt illetve a protektorok miatt is ( csak fűtőmellény+nadrág kombinációval, és azzal nagyon szuper ) és az, hogy a textilnél jóval merevebb anyaga által a nyaknál olyan fokú lezárás mint a textilnél nem lehetséges. Illetve a mellkasnál sem, de ez egy jó nyakvédővel megoldott dolog.

Szóval ennyi. Egyébként a ruhám szinte új állapotban eladó, az új ár feléért... L - es kabi XL gatya.

Üdv!

Bukta

Előzmény: gencsydani (22)