adamskij Creative Commons License 2024.05.18 0 3 219510

AOTD

Enslaved - In Times

 

mindenképp meg kell jegyezzem, hogy az Enslaved felemelkedését már a Mardraum / Monumension idején konkrétan látni lehetett. aztán a jöttek az Isa / Ruun párossal, kő kövön, fű füvön sem maradt. itt is a kvázi klasszikus, legtöbb időt együtt töltő felállás - Ivar, Grutle, Arve Isdal, Cato, Herbrand Larsen - alkotott.

szvsz az igazán félresikerült Vertebrae óta nem hibáztak. a némileg izzadtságszagú Axioma után a Riitiir csuklóból rántott tökéletes mestermunka, ezután érkezett eme album, aminek fel kellett nőnie az elődhöz, ugyanakkor hozzá kellett adnia az eddigi életműhöz; egyben alátámasztania a tényt, hogy az előd messze nem a véletlen furcsa összjátéka volt.

ezt a célt(?) az In Times tökéletesen hozza, itt nagyobb ívű, korábbi kísérletekre reflektáló, azokat kiegészítő, hangképeket vázoló és azokkal hangulatokból hangulatokba eső lemez.
számomra roppant nagy élvezet, hogy teret adtak a progos, '70-es hatásaiknak is nem csak az átvezetőkben (tovább léptek a korábban a Beneath the Lights-on hallható hatásokhoz képest).

élvezet hallgatni a máig készült Enslaved kiadványok ismeretében is (pedig az E, Utgard, Heimdal hármas erősebb egyenként is).

 

ítéletnap: 8 / 10

Előzmény: klogg (219394)