TLBY Creative Commons License 2024.02.04 -13 0 138515

"Ne beszéljünk most másról, mint a magyar tehersorról! < > Továbbá (a lengyel és cseh sorból kiindulva)"

Akkor, ennek fényében és stílusodban: Ne beszéljünk, mert írunk! (Kedves, hogy meghatározod miről írhatok, aztán vetítesz valami ködöt a későbbi, általad elképzelt, külföldi megjelenések alapján a hazai sor jövőjére.) Nem gyártattak le semmit! Adott készletről gazdálkodnak! Forgalmazó, terjesztő, elárusító helyek, ezzel sakkoznak! Semmi misztikus nincs benne! És nem szerintem, hanem tény!

 

"A sorozat első tíz darabja között az első két megjelenten kívül még öt (5) magyar gyártmányú teherautó modellje van, amiből kettő ráadásul sem a lengyel, sem a cseh sorban nem jelent meg."

Még.

"Szerinted ezekre nem lesz kereslet? Főleg a RÁBA F26 és a RÁBA 832-re?"

6990-ért (feltéve, hogy nem lesz ármozgás) nem lesz, akkora, mint az 1490-es bevezető áron, többen is csak az elsőt szerzik be (de, abból 10-et is, minden Ikarus elé egyet). Így is nagyobb lesz rájuk a kereslet, mint majd a 10-nél az, akkori kínálat. Szerinted ezekből is 50 darabos dömping lesz az Auchanban?

"Vagy a szintén az első tízben szereplő KAMAZ teherautó, TATRA vontató és a SKODA locsoló nálunk nem futottak és teljesen ismeretlenek, tehát eladhatatlanok lesznek?"

Ezt te írod, engem ne terelj! A Kamaz (legalábbis a nem ma kezdő gyűjtők közt) pl. pont nem lesz olyan kapós, én is szívesen kihagynám. Már számtalan kiadásban megjelent és fikázták is a kabint. A Tatrát már csak a mérete miatt is sokan megveszik majd, olyanok is, akiknek "teljesen ismeretlen".

Szerintem leírtam a választ a további felvetéseidre is. Kiragadtad a legnépszerűbb típusokat, nem kizárólag ezekből fog állni a sorozat és folyamatosan monitorozzák az eladásokat. Korábbi soroknál látuk, hogy a későbbi. népszerű modellek már elvétve voltak, a korábbi, senkinek sem kellők után, de megtiltottad ezt a témát.

Ha már "siránkozás" itt ment a sírás egy-egy lengyel gépnél, hogy "miért ezt kellett, minek".

"Bár pl. a csömöri Auchan előterében levő újságosnál és bent az áruházban is árulják őket" Na, ezért nincs nálunk, meg, mert az itteni árusítók xarnak bele, át sem veszik, nem nyitnak időben.

Röpke példáid felé egyáltalán nem járok (így, aztán pont lexarom, mindegyiket, ahogy a makkoshotykai, mátészalkai kínálatot is). Kökin, péntek de. semmi nem volt, két újságos (korábban volt több is és a kutat nem néztem, azt sem tudom merre van) és Tesco:0. Lehet, hogy reggel volt, aztán beszedték és du. megint kitették, mert variálnak, de, megbocsáss nekem az számít mi van, akkor, amikor ott vagyok, nem hipotetikusan. Ahogy péntek estétől, szombat reggelig a Lapker oldalán sem volt elérhető, lehet, hogy, azóta 50-esével roskadozik a Tesco polc is.

Nem az a legidegesítőbb, hogy nincs, hanem, hogy láthatóan A nem érdekli őket (akkor minek árul), B tudják miről van szó, de tettetik a hülyét, C tényleg hülyék.

"Tudnál rendelni te is (ahogy mások is teszik), legfeljebb "időben kell ébredned" Mit tudsz te az én rendelési szokásaimról (már, akkor rendeltem, amikor itt még szó nem volt róla)? Nem írtam, hogy nem rendeltem! Majd próbáld meg a tizest megrendelni, "időben ébredve", háromnegyed 5-kor, amikor háromnegyed hatkor lerohad az oldal és negyed hét-től fél nyolcig kerül fel, elfogyott kategóriába!

Kösz a kioktatást, én vetettem fel a lehetőséget, de kösz, hogy felvilágosítasz. Vettem az adást, hozzáállásod (és sokaké) tükrében módosítom korábbi véleményemet: tanuljanak tisztességesen forgalmazni, vagy hordják vissza és száradjon rájuk, akinek meg nem jut valami, az így járt, részemről ne is legyen neki sajnálatos, akkor sem, ha nekem ingyen sem kellene. Ennyi.

Előzmény: apron64 (138513)