APT Creative Commons License 2023.09.30 0 0 168633

Nagyon szép és szép állapotú Art-Deco jellegű Doxa. A korban nem igen tévedhetsz, bár nem ökölszabály - sajnos - de a Doxa-k belső tokszámának utolsó két számjegye gyakran az évszámot jelöli, ez itt 35-ös, ami ránézésre lehet akár teljesen reális is. A "szokásos" FHF alapú, a legtöbb Doxa zsebórában is alkalmazott szerkezettel, ebben nincs semmi extra, és ránézésre azért aránylag vékonyka 14K-s tokkal. Igen szép, de túl sok arany nincs ezekben, és igazándiból nem kirívó ritkaságok. 

Árakat mindenféléket találhatsz a neten, de igazándiból én azt mondanám, hogy reálisan valahol 2-300 ezer közötti áron van esélyed eladni egy ilyen órát - és sanszos, hogy ennyiért sem könnyedén, de azért vélhetően elmegy. Meg fogják bizony kérdezni minden esetben, hogy "hány gramm arany van benne", amit az óra teljes szétszerelése nélkül nem lehet megmérni-megmondani, de egy ilyen tokban 15-25g között bármennyi lehet, ami azért sajnos nem mindegy...

Szépen leszervizelve, felújítva, pontos leírással (lemért-dokumentált tokkal) sem biztos, hogy többért tudod eladni, mint amennyiért ezt bárki meg is teszi neked - viszont így sokkal jobb is az esély eladni.

Előzmény: hutp (168632)