Pentaxfan23 Creative Commons License 2023.07.17 -7 0 32753

PENTAX K200D digitális, tükörreflexes fényképezőgép eladó !

Ez a fényképezőgép főleg olyan fotósoknak ajánlható, akik sok helyen megfordulnak és fontos számukra, hogy mindenhol és minden időben legyen egy (esetleg több) strapabíró és megbízható gép a kezük ügyében, hogy lekaphassanak minden, számukra fontos, megörökítendő látványt, jelenést. Persze azok is megelégedésükre használhatják, akik egyszerű és problémamentes fotózásra vágynak bárhol és bármilyen környezetben időjárástól és egyéb kültéri környezeti viszonyoktól függetlenül.

A váz nagy merevségű rozsdamentes acél, nem gond, ha nekikoccan mondjuk egy sziklának. A gép rendkívül megbízható, por- és vízálló, a vázszerkezet 60 különböző helyen van tömítve, szigetelve beleértve a zárkioldót, kapcsolókat és tárcsákat is. Esőben, és ipari környezetben is gond nélkül működik. Igen praktikus megoldás, hogy a többi SLR márkától eltérően, szabványos AA elemekkel működik. Ha nincs mód vagy idő töltésre, szinte bárhol lehet venni hozzá tartalék elemeket, nem kell megszakítani a fotózást. Az energiatakarékos működésnek köszönhetően (a leírások szerint) új lithium akkukkal kb. 1100 felvétel készíthető hagyományos SD és a nagykapacitású SDHC memória-kártyákra. A K200D a fotósért van és nem igényli a babusgatást.
Külön kiemelendő a belső portalanító funkció, amely lerázza és összegyűjti a gép belsejében esetleg a CCD (fényérzékelő) panelre került porszemeket, így azok nem ronthatják a képminőséget.  Ez is sokat ad hozzá, hogy a fotózás valóban gondtalan legyen. Nem kevésbé fontos a rezgéscsökkentő funkció, melynek előnyeit aligha kell magyarázni különösen teleobjektívvel, vagy gyenge fényviszonyok között vaku nélkül készülő felvételeknél.
A K200D bekapcsoláskor fürgén áll üzemkész állapotba, és az autófókusz rendszer is igen gyors. Minden az agilis fotózásért van.
Említésre méltó még, hogy rendelkezik beépített vakuval is, de ezen kívül több külső vakut is tud egyidejűleg vezérelni vezeték nélküli kapcsolat használatával.

Néhány további paraméter:
10,2 megapixel felbontás, 2,7 coll méretű (230’000 pixel) LCD monitor, érzékenységek: ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600,  zársebességek: 1/4000 sec – 30 sec, valamint B, a fénymérés lehet 16 szegmensen, középre súlyozással, illetve pontra állítva, RAW és JPEG formátum egyidejű rögzítése, RAW formátumú képek feldolgozása a gépen belül.
A váz súlya (elemek nélkül) 630 gramm. Pentax K-bajonett objektív-csatlakoztatás.
Az alap-objektív egy SMC Pentax DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL, mely sokoldalúan használható és 3-szoros zoom tartománnyal nagylátószögű funkcionalitást is nyújt. Az élességállítást mikro-motor végzi, a frontlencse elé 52 mm-es szűrőket helyezhetünk.

Röviden a K200D  egy valóságos “igásló” fotósoknak.
Az eladásra kínált készülék alig volt használatban, sérülés- és karcmentes, újszerű állapotú. Az expozíciók száma (e szöveg megírásakor) 2400.

Az eladó csomag tartalma:
- K200D váz
- alap-objektív (SMC Pentax DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL)
- újratölthető akku-szett
- memória-kártya (2GB)
- magyar nyelvű nyomtatott kézikönyv
- gyári tartozékok (dokumentáció CD-n, fotó-feldolgozó PC szoftver, napellenző, video-kábel, USB kábel, vállpánt, eredeti doboza)

Ára 99’500 Ft ami kevesebb mint a negyede a megjelenéskori árának és infláció előtti árat képvisel.

Külön hirdetésben szintén eladásra kínálok egy Pentax SMC DA 55-300mm f/4.0-5.8 ED teleobjektívet is mely 100%-ban kompatibilis a K200D-vel.

Mindezekkel felszerelkezve már csak a kreativitáson múlik egy (fél-)profi fotós karrier elindítása vagy kiteljesítése !

Váz         S/N: 3106738
Objektív S/N: 6125043

 

További képek e-mail-ben elérhetőek, ide nem tudtam feltölteni sajnos.