windproof Creative Commons License 2023.05.19 0 0 168556

" A sokak által előadott, "már kézbe véve, a csatot végigsimítva érezhető, ha hamisítvány" álláspontot nem tudom osztani, igen jó minőségű utánzatok is készülnek, a silányabb-olcsóbb kivitelek valóban kiszúrhatók így, de az igazán jók nem."

Volt a kezemben két drága óra, az egyik hamisítvány. Meg tudtam mondani, hogy van közöttük pár különbség, de azt már nem, hogy melyik az igazi. Ránézésre mindkettő gyönyörű darab volt, csak annyi látszott, hogy nem egyformák. Ha nem mondják, hogy hamis, akkor simán azt gondolom, hogy más évjárat, és ez okozza a differenciát, és megvettem volna bármelyiket (állítólag a "replika" sem volt olcsó). Bár nyilván nekem esemény számba megy egy ilyen kategóriás darab, kicsit sem vagyok szakértő.  

 

 

Ellenben netes fórumokon gyakran kerül fel nagyfelbontású kép óráról, ahol mindig akad egy csomó ember, aki megmondja a tutit, hogy melyik a hamis. A probléma az, hogy kb 50% találja el mindig a közönség az eredményt, így pedig nem több, mint tippjáték. 50% eséllyel én is megmondom, hogy hamis e. Lehet, hogy aki napi szinten lát 4-5 darabot, annak erre jobban rááll a szeme, de átlag fórumos embereknél kétlem, hogy ilyen tömegben fordul meg náluk 3+ milliós óra. 


Előzmény: APT (168555)