windproof Creative Commons License 2023.04.19 0 0 168530

ezért nincs még mindig svájci órám (3 örökölt régiségen kívül)

Evekkel ezelőtt (kb 5-6 éve kezdtem ezt a fórumot olvasni) arra jutottam, hogy egy bizonyos árkategória alatt nem érdemes svájcit venni, mert tényleg játékszereket árulnak, de nyilván a swiss made felirat miatt nem is annyira játék áron. 

Az emberben persze él a legenda, hogy minőség, tartósság, értéktartás = svájci óra, de ez egy átlag Certina/Tisso kategóriára nem igaz. 

Most van pár Seikom, egy Orientem és egy Miyotás Citizenem. Nem gondolom, hogy bármiben rosszabbak lennének egy Tissonál (sőt!), de árban töredékébe kerültek. 

Egy kicsit ez is olyan, mint az autó. Nyilván egy jó német prémium sokat ad, de a másik oldalt az alap motorral szerelt fapados “prémium” változataikat körberöhögi bármelyik kommersz gyártó, és pár éves korában már inkább kényszeredett a mosoly, mikor látod  a fapad  BMW/Audi tekerős ablakát ott, ahol már egy Opelben is villanyt adnak, a sosem volt presztízs meg sehonnan nem látszik már. 

Szeretnék nagyon svájci órát venni, de biztos, hogy nem a filléres kategóriában (még akkor sem, ha sokan megköveznek, amikor filléresnek nevezel egy 180+ ezres órát). 

 

Előzmény: DLCBP (168529)