windproof Creative Commons License 2023.02.12 0 0 168464

Az megvan, hogy egy daytonához egy élet is kevés manapság, és van ahol várólistára sem vesznek fel, mert kb 20 évre megvan a tulaj a jelenlegi szállítási ütemezés mellett, ahogy az is, hogy a listára kerülés előtt venni kell mást. 

Viszont APT ugye konkrétan azt írta, hogy még egy rolexnél sem minden modellre igaz a szűkös elérhetőség, tehát nem reális az áron felüli értékesítés. Azt tudom, hogy az acél sub konkrétan várólistás vagy a daytona előtt venni kell ezt + azt elég komoly összegekért ahhoz, hogy egyáltalán a lista lehetősége felmerüljön (nem rolex, de nemrég olvastam egy külföldi fórumon, hogy valakinek silver snoopy-t kínált az AD nagyon gyors szállítással, ha előbb elkölt majdnem 20 ezret másra, gondolom a daytonánál a gyors szállitás se lenne meg 😀)

 

De ezért kérdeztem, hogy mi a helyzet az olyan egyszerű darabokkal, mint egy sima, nem felkapott színű OP/DJ. Mert azok is bőven 1-2k €-al a listaár felett vannak hirdetve, pedig az idézett mondás alapján nem teljeskörű a hiány, és én úgy értem a korábbi válasz alapján, hogy itt a “befektetés“ rész sem működik, mert nem megy fel az ára. 

 

Nyilván az igazi kérdés a várakozási idő. Ha egy sima OP-re mondjuk fél évet kell max várni, akkor teljesen rendben van az, hogy nincs is igazi hiány, csak amiatt a pár valóban húzó modell miatt gondolják az emberek, ha viszont akár egy évet/éveket is kell várni, akkor megértem valahol az MSRP feletti fórumos értékesítést. 

Előzmény: Wicked Belzebub (168463)