Rovaniemi Creative Commons License 2013.10.05 0 0 451

Sziasztok!

 

Meg szeretném írni a Viza II. lakásvásárlás nehézségeit, mert ugyan a piaci ár alatt kedvezményesen hirdetnek bizonyos lakásokat, de nem is hinné az ember, hogy milyen sok veszélyt rejtő konstrukcióban kínálják ezeket.

 

A lakások értékesítésének jogi hátteréről azt kell tudni, hogy jelenleg nincs használatba vételi engedélyük. A társasház nincs albetétesítve, azaz a teljes ingatlan osztatlan közös tulajdonban van, egyedül a tulajdoni hányadok vannak definiálva, a lakások egy tervezett helyrajzi számmal vannak azonosítva.

 

A már meglévő tulajdonosok élhetnek az elővásárlási jogukkal a földhivatalba történő bejegyzés során, mert a beruházó a tulajdonosok nagy számára való tekintettel nem vállalja az elővételi jogról lemondó nyilatkozatok beszerzését.

 

A földhivatalban a széljegyek bejegyzése fél éves csúszásban van, azaz fél évig a tulajdoni hányad sem kerül bejegyzésre.

 

Jelenleg a fölhivatal nem kéri ezeket alemondó nyilatkozatokat, kockázatot jelent azonban, ha fél éve múlva meggoldolja magát a földhivatal, és bekéri a lemondó nyilatkozatokat, akkor a vásárló lehetlen helyzetbe kerül.

 

A beruházó az életképtelen lakásvételi konstrukció ellenére a teljes kedvezményes vételár azonnali megfizetését kérte tőlem.

 

Nem biztos, hogy a fenti infromációk súlyát egy laikus egyből megérti, ezért azt szeretném javasolni, hogy mindeni konzultáljon a saját ügyvédjével a tervezett lakásvásárlás előtt, az én ügyvédem a lakásvételre nem javasolt kategóriába sorolta a viza II-t

 

Bye,

Rovaniemi