Darwin Creative Commons License 2012.05.27 0 0 634

Keressük Indián Joe-t!

Mondjuk kettõs beszéd témakörében azér a Thomas (Voldemort) Sawyer bûnös, Muff (Harry) Potter ártatlan bírósági - jogos kérdés, miként jut eszembe - jelenetnél vannak enyhébbek is, még tán a 89 óta szenátor Liebe r Man államából - ott írta Márk a regényt - is?

# Kiegészítés 1.
Ha megfigyeljük elég sok (Balázs is: Schanda, Fekete, Vajai, Dzsudzsák, de most: ) Joe van a történetben: Joseph Lieberman (szenátor 89 óta), Joseph Biden (USA alelnök), Joseph Ratzinger (pápa), Jozef Woytila, sõt még Vados József is akad Budapesten (is, Téten is, egy generációval korábbi, és ha jól tudom szeret sakkozni, akár Magneto az X-menekben), aki ráadásul, milyenek a véletlenek épp a miniszterelnökkel (Viktor) egy további keresztnevet visel.

(Ma ezt a bírósági jelenetet kicsit úgy tûnik átírták (kettõs beszéd: lásd "ahhoz csak hazudni kell" elbeszélõk), és Indián Joe tanácsait követve Muff Potter akasztófa (avagy éhenhal a barlangjában; a Bowie kése - lásd David Bowie és a Labyrinth címû filmje - amivel kiásná magát meg eltörik) alá juttatja Thomas Sawyert. Legalábbis van némi ilyen beütése a jelennek. (feltûnõ kettõs beszédbõl, hogy Thomas Sawyer nevével játszatják Indián Joe szerepét)

EZ, a szereplõk minduntalan úgy variállása "ahhoz csak hazudni kell" "mi belõle élünk jól" jelszavakkal, hogy egy helyre csapódjön ki az ami rossz meg emlékeztet arra, mikor Darth Vader néven hol apám, hol anyám, hol én futottam, attól függõen épp kit kellett nem szeretni a hitelekért.)

# Kiegészítés 2.
József Attila: Altató
"Aludj el szépen, kis Balázs"
Ez a Józsefekrõl jutott eszembe, meg ott van például Mesterházy Attila vagy Liebe Attila esete is a történetünkhöz, és éppen Balázs is ott van.

# Kiegészítés 3.
Olybá tûnik, hogy a hitelezõk embereket cserélnek ki a hitelekért. Tegyük fel Mária nyalja anyut (Mária) amíg meg nem hal, David nyal engem (Dávid) amíg el nem hagyja minimum is az országot, és így tovább.

A dolog lényege, hogy a hitelekért emberéletekkel - nem feltétlen közvetlenül, szépen darabokban a vágyaidat, álmaidat elcserélik a hitelezõk számára kedvezõbbnek vélttel; a témában lásd a 220 felett címû Neoton Família számot - fizetnek.

Továbbá, hogy E köré egy hazugságokra épített mesefolyam keretében cserélgetik az egyes történetekbe a behitelezett szereplõket. Így lehet aztán - a hazugságok keretében - Tom Sawyer szereplõbõl Indian Joe életút. Tom Sawyer életére meg mondjuk felkérik Indián Joe-t. Nyilván ez egy hosszabb folyamat Muff Potter jogi esetétõl Indián Joe törött bowie-késéig. Ebben a hosszabb folyamatban cserélik el sorban-folymatosan a hitelekért a vágyaidat, álmaidat, elképzeléseidet.

# Kiegészítés 4.
Emlékeim szerint ki volt mondva elõre, hogy "csak akkor ébredhet fel, ha már nem tud semmit csinálni" ill. "elõre meg kell venni az életét". Ebbõl a Nóri is tudhatja, hogy a hitelezõk nem akarták, hogy tudjam, hogy azt kellett volna két éve mondanom, legalábbis, ha jól értesültem, azt hiányoltad, hogy nem mondtam, hogy "szeretlek". (Ezt egyébként most a lelkiismeretük nyugtatására arra a közmondásra alapozák, hogy: dehát te mondtad "a szerelem öl, butít és nyomorba dönt"; mintha ezt nem mondta volna mondjuk életében a Gerei Davidovics sose, mi?)



(két érdekesség:
1. David Bowie Labyrinth címû filmjében fontos szerepet kap a Barack,
2. Sofiát egy spanyol hölgy játsza a Nyisd ki a szemedben)

(two interesting thing:
1.David Bowie'S Labyrinth (1985) movie's has an important role Barack's (peach's)
2.Sofie roleplayer is a Spanish women in Open your eyes movie(1997))






(Ide kapcsolódik az a kép Zsófia, Ferenc, Nóra hármasával, de emílthetném Szegedet is, továbbá 91-es születésû, említsük meg tavaly a Liverpoolból a 89-es után eligazoló idén 91-es fekete David-et is; ha ezek után még ráérünk, hívjuk fel az izraeli követséget, hogy ismernek e Dávidot a Túróból izé Tórából? Korán vagy késõn hívták e? Aztán, hogy Sault ismerik e, ugyanonnét? Aztán, hogy ki az új Kadima párt vezetõ? Mi a pártja helyzete? Mi a pártvezetõ helyzete? Mit jelent a "Benjamin" név? Tamás vagy András keresztnevet javasolnak e, ha már a Dávidot láthatóan lopják? Nem mintha akarnék nevet változtatni, csak mégis. Utána hívják fel a PPKE-JÁKob sós kalandjai a szegedi 911-elt, aztán érdeklõdjék meg, hogy az aulában a Nescafé melletti Túró Rudi autómatát is fel kell e tölteni vagy csak a Nescafét? Vegyék fel a mobilt is, hívják fel a négyes metrót. Kérdezzék meg, hol metszik a hármas metró vonalát? Kálvin téren? Svájci? Mint a Nescafé? Jé! Itt hívják fel a magyar tõzsdét, svájci frank csúcs? Mennyi? Mikor? 270+ 2011.8.9! Azta! Végpontjai? Kelenföld-Keleti? Hívják fel George Lucast, legutolsó fejlemények alapján merre tart a felkelése? Nyomorba, mint Yoda a 3. rész végén? Cürukk JÁKSHOW: Fekete kávé kell e? Fekete csokis Túró Rudi? Ezek után kérdezzenek rá Perei Nóránál, hogy akadt e Rita ismerõse az elõzõ munkahelyén? Majd érdeklõdjenek, hogy Szeged kapcsán Nóra, Rita, senoriták összefûzhetõek é, mint a gyöngy? Aztán hívják oda mondjuk Túri Zsófiát és érdeklõdjék meg hol született? Szegeden? Csókolom. Esetleg még kérdezzék meg, hogyé adják az Orosz Nórit a BÉT-en? Há a Túri Zsófit? Ugye nem abból fedezik a felkelésbõl nyomorba yodai nyomvonalat? Hogyé adták a Moszkva teret? Az oroszlányi földrengés mennyit ért a tõzsdén/árfolyamokban? Há a 8.9-es japán földrengés? Ez volt benne a manyupokban, cirka 3000 milliárd a két lány lyuka? Kész Aranyember, bár az Jókai, oda mondjuk a Lendvai jár, abba meg az Orbán.. No mind1. A kérdésekre a válaszokat írásban is: Köszi.)