Gep13 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 97

Igen átverés annyiból, hogy mindenhol az "ingyen" szót hangsúlyozzák de elég buta ember az aki azt gondolja, hogy a semmiért bármelyik szálloda 3-4 napig vendégül fogja látni. Igaz az "ingyen" szó könnyen megvezeti az embert de ezért kell figyelmessen vágigolvasni a feltételeket. Átverés abból a szempontból is, hogy a kötelező tételek majdnem kiteszik az aktuális szoba foglalási értékét de ez esetben szerintem a "majdnem" szón van a hangsúly.

 

Saját példámból kiindulva: Télen voltunk Prágában pár napot és nagyon megtetszett így szeretnénk visszamenni még most nyáron. A mi minimális igényeinket kielégítő szállást akkor se találtunk 5000 Ft/Fő/Éj-nél olcsóbban. Nyárra főszezonra (pl: Augusztusra) csak feljebb mennek ezek az árak. Ebben az árban egy éjszaka és egy reggeli volt benne. Most ezen a weboldalon olyan szállást ami hasonló a télihez 6000 Ft/Fő/Éj értékben lehet találni ebben egy éjszaka egy reggeli és egy két fogásos ebéd van benne.

 

Na most megnéztem konkrétan egy szálloda ajánlatát: 1 éjszaka 600 Korona 1 főre és ebben egy reggeli van benne ha magamnak intézem a szobát. Ha az EPETF weboldalon keresztül intézem akkor 1 éjszaka 550 Korona 1 főre és ebben 1 reggeli és egy kétfogásos ebéd van benne. Nem azt mondom, hogy ez az évszázad biznisze és ettől leszek milliomos de még mindig jobban járok ha rajtuk keresztül intézem a szobát mint ha magam foglalnám le. Persze vannak más weboldalak és cégek akik hasonló kedvezményes szoba foglalással foglalkoznak esetleg még jobbak is mint ez körül kell nézni de én úgy gondolom, hogy pár ezret azért meg lehet spórolni ha az ember kiszámolja mennyi is az annyi. Lehet nem marad sok a zsebemben de ha 1-2 belépő ára megmarad az se rossz. Ezzel az oldallal konkrét tapasztalatom még nincs de vettünk már igénybe más hasonló oldalak szolgáltatását és pozitívak az élményeim.

 

Vannak pl utazás licit oldalak azok is nagyon kecsegtető árról indítják az utazásokat de végül szinte kivétel nélkül mind a piaci ár alatt pár ezerrel áll meg. Ettől függetlenül az elöző gondolatmenet okán ezeket is igénybe szoktuk venni. Sajnos, olyan csak a mesébe van, hogy az ember nem is játszik egy nyereményjátékon még is megnyer egy álomnyaralást tök ingyen.

 

A leírtaktól függetlenül én is azt gondolom, hogy picit megvezetik az embert és TV Shopos a marketing (Nagyon nem tetszik nekem se) de ha ugyn azt megkapom 3-5 ezer ft-al olcsóbban egy 30-40 ezres tételnél akkor az nekem is jó.

 

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (96)