Ha üres a hűtő, akkor kunszt ebédet keríteni! :-) Én olyankor átnézem a kamraszekrényt, egy kis száraz bab, gerslivel remek sólet, krumpliból egy csomó minden jöhet, vagy a fagyasztóból valami főzelékféle...
Nekem a salátával az a bajom, hogy hideg. A hűtőből kivéve borzongósan hideg marad. Az jó vacsorára, tonhallal vagy sonkacsíkokkal. A joghurtos öntetekért sem rajongok, inkább az olaj, balzsamecet, méz, keverékét választanám.
A párolt zöldségeket meg én akkor szeretem ha még ress, és legyen brokkoli, karfiol, kelbimbó vagy répakarikák.
Hm... hiszen ha ez lenne az ebedem :)). Ez a keptarambol van... ures a hutom!!!
Nem rajongok a parolt (foleg agyonparolt) zoldsegekert, a kedvencem amit a kepen is latsz, az aprora vagott zoldseg valamilyen ontettel. A grillezett, parolt, akarmilyen husokat is szeretem, ha nincs plusz zsiradek adva hozza - sot a sajatja is keves, leszedem ha csak lehet. Ennel csak egy ellentmondas van, imadom a csirkebort ropogosan (amiben mar nincs sok zsir) no meg a szornyu zsircsapdat - a rantott csirke bort panirral :)).
Szoval. Maradok a zoldsegnel. Aprpra vagva, es izesitve. A leveles zolddel is bajban vagyok - vannak idok amikor nem is tudok gondolni rajuk. Viszont... van egy levesem, amit szinte minden zold levellel joizuen lehet elkesziteni: Spenot, kelkaposzta, mustar level, akarmilyen ami egeszseges!!!
Feher babbal, parmezannal, fokhagymaval es csirke level...azt hiszem ma ez lesz az ebed.
Nekem kedvencem a macskahal (catfish) csak eppen megfuszerezve es ket oldalan megsutve serpenyoben... akarmilyen zoldseggel (krumpli nem annak szamit itt!!!)...valami zold levelessel... a lazac szinten. Meg tilapia... flounder...
Kicsit mefolajoztam, de az lehet, hogy keves volt. Legkozelebb meprobalom rendes maffinsuto kapszliba tenni, de lehet, hogy az is beragad. Egyebkent teflonos a sutom, de egy kicsit mar megkopott.