Nekem kedvencem a macskahal (catfish) csak eppen megfuszerezve es ket oldalan megsutve serpenyoben... akarmilyen zoldseggel (krumpli nem annak szamit itt!!!)...valami zold levelessel... a lazac szinten. Meg tilapia... flounder...
Kicsit mefolajoztam, de az lehet, hogy keves volt. Legkozelebb meprobalom rendes maffinsuto kapszliba tenni, de lehet, hogy az is beragad. Egyebkent teflonos a sutom, de egy kicsit mar megkopott.
Tegnap ezt en is megcsinaltam. Nagyon finom lett, teljesen olyan mintha bo olajban sutottem volna (epe panaszaim vannak, igy a zsiradekban sult dolgokkal vigyaznom kell) Mar csak ki kell talalni valamit a maffinsuto kimosasara, mert az fortelem!!!!!
Próbáld ki a spenótos pennét. A gyerekeim kedvence.
1/2 kg csirkemell 40 dkg spenót levél (én szoktam mélyhűtöttet is használni) penne tészta fokhagyma, vöröshagyma, só, bors, olaj, és a legfontosabb tejszín (főző)
A vöröshagymát megdinszteled, rárakod a csíkokra vágott cs.mellett. Ha kifehéredett sózod, borsozod, mehet bele a fokhagyma, a spenót levél és egy pici víz. Ha megpárolódott minden add hozzá a tejszínt, egyet forrald még és kész. A tésztát közben főzd ki, és ha kész keverd össze az egészet. Nagyon gyorsan készen van és isteni.
Fasirt... tegnap formabontottam, es egy adagos egybesulteket csinaltam :)). Le szoktam fagyasztani, es ha nincs mas, egy-egy fasit eletet ment estenkent.
Oszi kajak :)). Nekem a krem levesek... nem nehez elkesziteni, es finomak. Erdekelnek?
Mindenfele sult zoldseg... lehet sok gyokerzoldseget adni hozza, tokot, zukkinit, es fuszereket: rozmaring, majoranna, fokhagyma, kakukkfu... ami van keznel.
Ha sutotokot csinalsz, csak kockazd fel, es so-bors-olaj, susd, finom koret.
A sutotok finom levesnek is - elkeszited mint fennt, turmixolod forro huslevel, talalod piritott fenyomaggal, kenyerkockaval. A maradek sutotok csodalatos felhasznalasa.
Kale leves... nem tudom mi a kale magyarul, de minden zold leveles jo hozza, kicsit fonnyasztod a zoldet fokhagymaval oliva olajon, forro huslevel felereszed...lehet kezdeni a leveshez a fonnyasztast szalonna, pancetta sutessel, es dusitani a levest megfozott babbal (konzerv, feher, vagy csicseri borso).