Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2009.11.04 0 0 274
És a kalóriatartalma is éppen elég lehet! Az éhenhaláshoz :)

Előzmény: zratkay (273)
zratkay Creative Commons License 2009.11.03 0 0 273
Nagyon jol nez ki!
Előzmény: TTNora (272)
TTNora Creative Commons License 2009.11.03 0 0 272

Mostanában kicsit sok tésztás dolgot ettünk, így a mai ebédem garantáltan lisztmentes volt.

Párolt brokkoli, sült pangasius halfilével, citrommal, gyömbérrel ízesítve.

zratkay Creative Commons License 2009.10.14 0 0 271
:)) Ezt akkor megbeszeltuk... :))
Előzmény: TTNora (270)
TTNora Creative Commons License 2009.10.14 0 0 270
:-) Nagyon szívesen!
Előzmény: ZsuR (269)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.13 0 0 269
Es akkor sutnel vargabelest nekem...!
Előzmény: TTNora (268)
TTNora Creative Commons License 2009.10.13 0 0 268
De jó is lenne!
Előzmény: ZsuR (267)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.13 0 0 267
Meghivlak - gyere setalni velem, nalam! :))
Előzmény: TTNora (265)
TTNora Creative Commons License 2009.10.13 0 0 266

Ma lasagne az ebéd.

(rengeteg száraz tésztám van, muszáj elfogyjanak, mert lejár a szavatosságuk)

 

TTNora Creative Commons License 2009.10.13 0 0 265
Persze, nagyon szívesen! De, csak ha Te is meghívsz, hogy megcsodáljam a rhodikat tavasszal! :-))
Előzmény: ZsuR (264)
ZsuR Creative Commons License 2009.10.12 0 0 264
Meghivsz egy vargabelesre? Jajj de jol nez ki!!!
Előzmény: TTNora (263)
TTNora Creative Commons License 2009.10.12 0 0 263

Bablevest és vargabélest.

TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 262

Igazuk van. :-)

Sajnálom is az elfecsérelt időt, alapanyagokat.

Előzmény: gőzgombóc (261)
gőzgombóc Creative Commons License 2009.10.06 0 0 261
Ilyenkor szokták mondani a fiaim, hogy: " Anya, ha legközelebb ilyent akarsz csinálni, inkább ne fáradj:)! "
Előzmény: TTNora (256)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 260
igen, igen! ;-)
Előzmény: H_G (258)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 259
Mert hagyatkoztam egy könyvre, ami már kétszer cserbenhagyott, és gondoltam egy hétköznapi próbát megér. :-(
Előzmény: TTAMAS (257)
H_G Creative Commons License 2009.10.06 0 0 258
Ezt ugye a "fogyókúrás könyvek" polcon találtad? :)

Előzmény: TTNora (256)
TTAMAS Creative Commons License 2009.10.06 0 0 257
Miért nem finomat készítesz? :o
Előzmény: TTNora (256)
TTNora Creative Commons License 2009.10.06 0 0 256

Vadmalac combjából pörköltet, nokedlivel.

Desszertnek pocsék muffint.

ZsuR Creative Commons License 2009.10.04 0 0 255
Ha legkozelebb jol megolajozod ... :)) bar azt hittem en is jol megolajoztam, megis kicsit beleragadt.
Nem szabadna ragadnia.

Tegnap vegre kaptam azt a meretu muffin sutot, amit szerettem volna mar regen ... micsoda boldogsag! :))
Előzmény: dalma53 (254)
dalma53 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 254
Kicsit mefolajoztam, de az lehet, hogy keves volt. Legkozelebb meprobalom rendes maffinsuto kapszliba tenni, de lehet, hogy az is beragad.
Egyebkent teflonos a sutom, de egy kicsit mar megkopott.
zratkay Creative Commons License 2009.10.01 0 0 253
Attol fugg, milyen a muffin sutod... nekem egybol nagyon szepen kijott - a masikba leragadt.

Kiolajoztad-zsiroztad elotte?
Előzmény: dalma53 (252)
dalma53 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 252
Tegnap ezt en is megcsinaltam. Nagyon finom lett, teljesen olyan mintha bo olajban sutottem volna (epe panaszaim vannak, igy a zsiradekban sult dolgokkal vigyaznom kell)
Mar csak ki kell talalni valamit a maffinsuto kimosasara, mert az fortelem!!!!!
Előzmény: zratkay (250)
nati69 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 251
Próbáld ki a spenótos pennét. A gyerekeim kedvence.

1/2 kg csirkemell
40 dkg spenót levél (én szoktam mélyhűtöttet is használni)
penne tészta
fokhagyma, vöröshagyma, só, bors, olaj, és a legfontosabb tejszín (főző)

A vöröshagymát megdinszteled, rárakod a csíkokra vágott cs.mellett. Ha kifehéredett sózod, borsozod, mehet bele a fokhagyma, a spenót levél és egy pici víz. Ha megpárolódott minden add hozzá a tejszínt, egyet forrald még és kész. A tésztát közben főzd ki, és ha kész keverd össze az egészet. Nagyon gyorsan készen van és isteni.
Előzmény: Desire (238)
zratkay Creative Commons License 2009.09.28 0 0 250
Fasirt... tegnap formabontottam, es egy adagos egybesulteket csinaltam :)).
Le szoktam fagyasztani, es ha nincs mas, egy-egy fasit eletet ment estenkent.

Előzmény: Vanessa_ (249)
Vanessa_ Creative Commons License 2009.09.28 0 0 249
Tegnaprol maradt libaleves, borsofözelek es fasirt.
zratkay Creative Commons License 2009.09.27 0 0 248
Szivesen - majd mondd, hogy mit probaltal ki :)).

Ma megint csinaltam ezt a kale-bab levest, es tettem bele egy kisebb darab Parmezan sajt szaraz hejat - nagyon finom izt adott neki.

Előzmény: Törölt nick (246)
trigi0722 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 247
Karalábéleves, Édeskáposzta főzelék és sütőtök desszertnek:-)
Előzmény: Törölt nick (243)
zratkay Creative Commons License 2009.09.26 0 0 245
Oszi kajak :)). Nekem a krem levesek... nem nehez elkesziteni, es finomak. Erdekelnek?

Mindenfele sult zoldseg... lehet sok gyokerzoldseget adni hozza, tokot, zukkinit, es fuszereket: rozmaring, majoranna, fokhagyma, kakukkfu... ami van keznel.

Ha sutotokot csinalsz, csak kockazd fel, es so-bors-olaj, susd, finom koret.

A sutotok finom levesnek is - elkeszited mint fennt, turmixolod forro huslevel, talalod piritott fenyomaggal, kenyerkockaval. A maradek sutotok csodalatos felhasznalasa.

Kale leves... nem tudom mi a kale magyarul, de minden zold leveles jo hozza, kicsit fonnyasztod a zoldet fokhagymaval oliva olajon, forro huslevel felereszed...lehet kezdeni a leveshez a fonnyasztast szalonna, pancetta sutessel, es dusitani a levest megfozott babbal (konzerv, feher, vagy csicseri borso).

Aztan ott a kukoricas krumplileves... :))



Előzmény: Törölt nick (243)
zratkay Creative Commons License 2009.09.26 0 0 244
Desire - ami kesik, nem mulik :)) (csak lassan jon...)

Itt egy kedvenc spenot receptem:

Hozzavalok (nem egy adag, de konnyen lehet kicsinyiteni):
4 evokanal vaj
4 csesze aprora vagott hagyma
1/4 csesze liszt
1/4 kkanal orolt szerecsendio
1 csesze tejszin
2 csesze tej
1 1/2 kg melthutott spenot, kiolvasztva
1 csesze finomra reszelt Parmezan sajt
1/2 csesze reszelt Gruyere sajt
so, bors

Melegitsd elo a sutot 220 fokra.
Olvaszt fel a vajat egy serpenyoben, add hozza a hagymat es parold uvegesre.
Add hozza a lisztet, szerecsendiot, keverd es susd picit, majd add hozza a tejet, tejszint, addig fozd amig surusodni kezd.
Jol csavard ki a spenotot, add a szoszhoz, keverd el, adj hozza 1/2 csesze Parmezant, sozd, borsozd izles szerint.
Tedd at egy sutoedenybe (lehet ebben az edenyben is sutni), szord a tetejere a 1/2 csesze Parmezant, 1/2 csesze Gruyere sajtot es susd kb 20 percig, amig latod, hogy forro es jonnek a buborekok az edeny oldalan.

A kepen egybesult sertes hus volt hozza - de akarmivel is finom (sot... nekem hus nelkul is).
Előzmény: Desire (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!