Kicsit mefolajoztam, de az lehet, hogy keves volt. Legkozelebb meprobalom rendes maffinsuto kapszliba tenni, de lehet, hogy az is beragad. Egyebkent teflonos a sutom, de egy kicsit mar megkopott.
Tegnap ezt en is megcsinaltam. Nagyon finom lett, teljesen olyan mintha bo olajban sutottem volna (epe panaszaim vannak, igy a zsiradekban sult dolgokkal vigyaznom kell) Mar csak ki kell talalni valamit a maffinsuto kimosasara, mert az fortelem!!!!!
Próbáld ki a spenótos pennét. A gyerekeim kedvence.
1/2 kg csirkemell 40 dkg spenót levél (én szoktam mélyhűtöttet is használni) penne tészta fokhagyma, vöröshagyma, só, bors, olaj, és a legfontosabb tejszín (főző)
A vöröshagymát megdinszteled, rárakod a csíkokra vágott cs.mellett. Ha kifehéredett sózod, borsozod, mehet bele a fokhagyma, a spenót levél és egy pici víz. Ha megpárolódott minden add hozzá a tejszínt, egyet forrald még és kész. A tésztát közben főzd ki, és ha kész keverd össze az egészet. Nagyon gyorsan készen van és isteni.
Fasirt... tegnap formabontottam, es egy adagos egybesulteket csinaltam :)). Le szoktam fagyasztani, es ha nincs mas, egy-egy fasit eletet ment estenkent.
Oszi kajak :)). Nekem a krem levesek... nem nehez elkesziteni, es finomak. Erdekelnek?
Mindenfele sult zoldseg... lehet sok gyokerzoldseget adni hozza, tokot, zukkinit, es fuszereket: rozmaring, majoranna, fokhagyma, kakukkfu... ami van keznel.
Ha sutotokot csinalsz, csak kockazd fel, es so-bors-olaj, susd, finom koret.
A sutotok finom levesnek is - elkeszited mint fennt, turmixolod forro huslevel, talalod piritott fenyomaggal, kenyerkockaval. A maradek sutotok csodalatos felhasznalasa.
Kale leves... nem tudom mi a kale magyarul, de minden zold leveles jo hozza, kicsit fonnyasztod a zoldet fokhagymaval oliva olajon, forro huslevel felereszed...lehet kezdeni a leveshez a fonnyasztast szalonna, pancetta sutessel, es dusitani a levest megfozott babbal (konzerv, feher, vagy csicseri borso).
Desire - ami kesik, nem mulik :)) (csak lassan jon...)
Itt egy kedvenc spenot receptem:
Hozzavalok (nem egy adag, de konnyen lehet kicsinyiteni): 4 evokanal vaj 4 csesze aprora vagott hagyma 1/4 csesze liszt 1/4 kkanal orolt szerecsendio 1 csesze tejszin 2 csesze tej 1 1/2 kg melthutott spenot, kiolvasztva 1 csesze finomra reszelt Parmezan sajt 1/2 csesze reszelt Gruyere sajt so, bors
Melegitsd elo a sutot 220 fokra. Olvaszt fel a vajat egy serpenyoben, add hozza a hagymat es parold uvegesre. Add hozza a lisztet, szerecsendiot, keverd es susd picit, majd add hozza a tejet, tejszint, addig fozd amig surusodni kezd. Jol csavard ki a spenotot, add a szoszhoz, keverd el, adj hozza 1/2 csesze Parmezant, sozd, borsozd izles szerint. Tedd at egy sutoedenybe (lehet ebben az edenyben is sutni), szord a tetejere a 1/2 csesze Parmezant, 1/2 csesze Gruyere sajtot es susd kb 20 percig, amig latod, hogy forro es jonnek a buborekok az edeny oldalan.
A kepen egybesult sertes hus volt hozza - de akarmivel is finom (sot... nekem hus nelkul is).