Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 11043

Nincsen szaporulat, vagy van, de már lekötötték?

Előzmény: zsandár (11042)
zsandár Creative Commons License 2022.08.02 0 0 11042

Kis utána sozas simán belefér. Hétvégén tervezek birkapörköltet főzni, szegyenszemre, most nem egész, általam feldolgozott birka lesz, hanem bolti, ahol csak 6kilonyi birka hús volt, meg is vettem az egészet. Mostmar tényleg válság van, ugyanis nem az a baj, hogy brutál drágulás van birka fronton is, hanem, hogy nincs is eladó, 3 gazdaval is beszéltem akiktől élő birkát szoktam venni, egynek sincs eladó.. 

Előzmény: nagypapi51 (11041)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.08.02 0 0 11041

Szombaton a barátainknál pincepörkölt készült bográcsban, (marhalábszár, disznócsülök, krumpli)

A végére minden tökéletesen megpuhult, semmi nem lett túlkészült. Általában szoktam kóstolni,

ez most elmaradt, hiba volt. Sószegényen eszünk, de ez még annál is sótlanabb lett, tányéron sózni ugye

már nem ua. Picit oda is kozmált, de nem volt zavaró.

HŐÁLLÓfesték Creative Commons License 2022.07.18 0 0 11040

a dobozon ez legyen      HŐÁLLÓ       nem tuz allo vagy hasonlo     praktiker.hu   de talan obi.hu is

Előzmény: szenyor Lopez (11034)
Boarhunter Creative Commons License 2022.07.17 0 0 11039

Árulnak matt és fényes fekete festéksprayt is, nem is volt veszélyes az ára amikor vettem, hogy most mi a helyzet, nem tudom.

Szerencséd van. Az én 25 literes halfőzőm belseje is sérült amikor életem párja valami teljesen felesleges tevékenység közben leverte a gerendáról. Úgy emlékszem, pár napig nem beszéltünk...

Előzmény: szenyor Lopez (11034)
beetee Creative Commons License 2022.07.17 0 0 11038

Ha nagyon muszáj, keress hőálló festéket, vagy kandalló festéket. Google segít.

Én anno a kemenceajtómat ilyennel festettem le. (úgy emlékszem azt még rá is kellett melegíteni. Mint egy tűzzománc szerűség.

De nem biztos, hogy megéri egy ilyen doboznyi, vagy spray-nyi egy bográcsért. Ha nem hagyod rozsdásodni, és belülről ép, akkor az használható évekig.

 

szenyor Lopez Creative Commons License 2022.07.17 0 0 11037

Nem annyira, 200km-el arrébb :) Szóval hagyjam? Hát rendben, egyelőre biztosan hagyom :)

Előzmény: nagypapi51 (11036)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.07.17 0 0 11036

Erzsébet-hídi piknik? :)

Előzmény: szenyor Lopez (11034)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.07.17 0 1 11035

Hagyd a fenébe, lényeg, hogy belül ép maradt

Előzmény: szenyor Lopez (11034)
szenyor Lopez Creative Commons License 2022.07.17 0 0 11034

20 literes zománcos bográcsom leesett (természetesen betonra) és lepattant a külsejéről a fekete festékréteg. Mivel lehet ezt pótolni, ami bírja a hőt?

Amúgy ilyesmi halászlé pattant benne a hétvégén 9 kiló halból :)

nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.13 0 0 11033

Ez a vasárnapi parti csak ilyen 'városi népek' pattintása volt, de nem reklamáltuk a pusztai romantikát:)

Popenka Creative Commons License 2022.06.10 0 0 11032

Jelszót kér a google tárhely.

Nyilván, ha a rendszeresen használt gépedről nézed, ahol bejelentkezel valami google alkalmazásba, akkor neked megjelenik a tartalom, mert megvan a jelszó, automatikusan belép a böngésződ.

Csak a te jelszavad nincs meg a mi gépünkön. Hálistennek. :)

Valahogy publikussá kell tenned a fotókat, valami beállítással.

Én nem használom ezt a google nevű kémprogramot, így tovább nem tudom magyarázni...

 

Annyit még tudok mondani, hogy a google most június 1-től bevezette végre a kétszintű azonosítást.

Ezzel az automatikus, programból való belépések korlátozva vannak. Ez lehet változás.

Attól még a fotók lehetnek full publikusak, biztos be lehet állítani valahol.

Előzmény: nagypapi51 (11031)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.10 0 0 11031

Nem tudom, miért nem jó a hivatkozás, pedig megnéztem, működött.

Na talán most

 

Előzmény: nagypapi51 (11030)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.10 0 0 11030

Ma van a szokásos éves céges bulink, malacsütéssel egybekötve

 

homerx Creative Commons License 2022.06.07 0 0 11029

ugyan nem tp, de hal. jonehany eve az egyik mini gombasztalin keszitett az egyik tarsunk egy speci hallevet. marnak lettek kifilezve. a csontos reszekbol keszult a halle, a filek le lettek daralva es gombocca gyurva fuszerekkel. ordogszeker laskaval foztuk fel a levet, majd mentek bele a golyobisok. no, nem ordogtol valo volt az ordogszeker tarsitasa a halaszlevel :)

 

Előzmény: zsandár (11027)
Boarhunter Creative Commons License 2022.06.07 0 0 11028

A belsőséget én sem "hagyom benne" a halban. Na jó, a vesét igen. De a májat, lépet, szívet, úszóhólyagot és a beleket borító zsíros szövetet beledobom a bográcsba, a bontott halat már nem mosom, hacsak nem történt "baleset" a bontásnál. A keserüfoggal nem foglalkozom, urban legend.

Ezeket a dolgokat úgy kell elképzelni mint alapfűszereket egy ételben. Ha nincsenek benne, "üres" lesz a lé, hiába főzöl bele másból sokat.

A nyúlgombóc nem tudom, hogy készült, egy fórumtárs követte el, mire odaértem, nagyjából kész volt.

A cukkini az olyan lesz amilyenre az ember csinálja, saját íze nem sok van. Viszont azon kevés növények egyike ami jól érzi magát a kertemben így szezonban elég sokat eszünk, mivel minden hétvégén grillezek és köretnek automatikusan felkerül a cukkini is a rácsra.

Előzmény: zsandár (11027)
zsandár Creative Commons License 2022.06.07 0 0 11027

Ott vannak a dolgok. Szeretjük mi is a hal -ból készült ételeket, halászlét én sem gondolom túl. Ponty simán lepikkelyezve, kibelezve, keserűfog , kopoltyú kidobva, fej maradhat.Mondjuk a belsőséget nem hagyom benne.Mifelénk nem szokás benne hagyni, persze nem is vagyunk halászlé guruk, és szégyenszemre a szálkás apróhalat még át is szoktam passzírozni :-))Persze megy még hozzá más hal is.Tudom , hogy van a dunai ill. tiszai halászlé közötti rivalizálás.De ha jól van elkészítve mindkettő finom lehet. Igaz hogy invazív , irtani való hal, de a törpeharcsa az kibaszott finom, simán paprikás lisztben forgatva, forró olajban kisütve, són kívül más nem is kell hozzá.Csináltam belőle ruszlit is, extrém jó. Grill témához: cukkini az kimondottan jó grillezve,kiegészítőnek .Persze jóllakni csakis hússal tudok.Vadnyúl húst ledaráltátok és úgy lett gombóc belőle? Na még a vadnyúl , ami nagyon ízletes, egyszer egy buliban , vagy 4 sör után , éhgyomorra megettem egy kisebb vadnyulat..Akkor mondták, hogy inkább ruháztatnának, mint etetnének..Most hétvégén is volt tp. majd töltök fel képeket.

Előzmény: Boarhunter (11021)
Popenka Creative Commons License 2022.06.06 0 0 11026

Így érthető. :) Én is szeretem a grillezett cukkinit, padlizsánt, gombát meg naná. Csak a menübe nem illett :)

Tárcsán vagy vas serpenyőben a parázs felett, én is szívesen készítem az ilyesmit köretnek.

Előzmény: Boarhunter (11024)
homerx Creative Commons License 2022.06.06 0 0 11025

eeeej, de nyelek most nagyokat!

Előzmény: Boarhunter (11021)
Boarhunter Creative Commons License 2022.06.05 0 0 11024

Egyébként ha jönnek vegetáriánus családtagok, én is szoktam cukkinit grillezni, zöldfűszeres, fokhagymás olivában megpácolom aztán hagymával nyársra húzom mint a saslikot...utána meg káromkodok mint a szódáskocsis, mert a lecsepegő olivaolaj belobbantja a parazsat és ezt minden alkalommal elfelejtem... :-)

Előzmény: Popenka (11022)
Boarhunter Creative Commons License 2022.06.05 0 0 11023

Egyik fórumtársunk "megtért" és rákapott a zöldségekre. Előző este tárcsán pirított mindenfélét, spárgát, gombát és cukkinit is. Namost közben elkezdődött a meccs, elvonult nézni és szépen ottfelejtette az utoljára felrakott cukkinit, alatta az égő tűzzel. Szerencsére voltunk páran akiket nem érdekelt a foci és megmentettük az elszenesedéstől de akkor este már senkinek nem volt hozzá kedve. Reggel még ott figyelt a tárcsán, megkóstoltam és annyira ízlett, hogy nem volt szívem kidobni, "újrahasznosítottuk". Érdemes volt mert a "rántottában" is finom volt, el is fogyott villámgyorsan.

Előzmény: Popenka (11022)
Popenka Creative Commons License 2022.06.05 0 0 11022

Én csak azt szeretném tudni, hogy mi indokolta ebben a menüsorban a cukkinit? :D

Jó volt az a halászlé, én biztos vagyok benne.

Előzmény: Boarhunter (11021)
Boarhunter Creative Commons License 2022.06.05 0 2 11021

No, akkor legyen néhány kép. Ma főztem egy olyasmi pörköltet mint Te, négy láb, három nyers első meg egy füstölt hátsó csülök(házi).

 

Múlt hétvégén két év kihagyás után(rosseb ezt a covidot) megint volt fórumtalink. Végigfőztük az egészet.

A teljesség igénye nélkül:

Bakonyi húsgombóc vadnyúlból:

 

A szokásos souvlaki:

Hagymás velő bográcsban, grillrácson pirított kenyérrel ettük:

Egy rettentő gyenge halászlé, ég a pofám miatta...

 

Végül vasárnap reggelire egy szalonnás, cukkínis omlett hatvan tojásból...

 

A halászléhez egy öreg barátom hozott vagy tíz kiló "tiszai" halat, ez eddig jól kezdődött-. Sajnos jószándékú ám tájékozatlan fórumtársak megpucolták és ezzel teljesen tönkretették mire odaértem. Kimosták, az ikrán, tejen kívül a belsőséget eldobták, még a hal szemét is kiszedték, egy "steril" valami várt rám a hűtőben.

Nálam a halászléfőzés szinte szakrális tevékenység, minden apró részlet számít. Ennek megfelelő kedvvel álltam neki az egésznek, olyan is lett... A halak húsa nagyon jó volt, ebből az alapanyagból "csodát" lehetett volna alkotni.

Előzmény: zsandár (11018)
zsandár Creative Commons License 2022.06.01 0 0 11020

Sajnos nem készültek, de legközelebb majd fotózok 

Előzmény: homerx (11019)
homerx Creative Commons License 2022.06.01 0 0 11019

kollega, hozd a kepeket! :)

Előzmény: zsandár (11018)
zsandár Creative Commons License 2022.06.01 0 0 11018

Most néztem, 2 éve nem írtam ide..Persze azért közben voltak bőven tűzről pattintások.Legutóbb vagy 5 kilónyi törpeharcsa , sima paprikás lisztben  sütve , tárcsán , hozzá karikára vágott krumpli.Először a krumpli sütve, majd a hal.Aztán  házi hurka kolbász tárcsán , szintén krumplival. Csülök pörkölt bográcsban .Minden fával , semmi palackos gáz. Csülök ideális összetétel: 2 db hátsó , nyers csülök, 2- 2,5 kg. Egy db 2,5 kg os házi sózású, füstölésű csülök / nem az ipari, gyors erjesztésű, gumi állagú, vizes gagyi/ , 2 kiló köröm.Pont annyi só volt a füstölben, hogy nem kellett sózni.Grillcsirke is sült. Következő tervek:Birkapörkölt, töltött káposzta bográcsban , sült hal /ponty, keszeg/ tárcsán.

Természetesen főzés-sütés közben hideg sörök vagy  fröccs.De ez alap...

nagypapi51 Creative Commons License 2022.05.12 0 0 11013
szenyor Lopez Creative Commons License 2022.01.24 0 0 11012

rásegítettünk :)

Előzmény: nagypapi51 (11011)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.01.23 0 0 11011

és megcsordult Vince?

Előzmény: szenyor Lopez (11010)
szenyor Lopez Creative Commons License 2022.01.23 0 0 11010

Csirkegulyás Vince napon. Semmi extra, csak csirkehús, zúza, csirkemáj, kis füstölt, hagyma, zöldségek, kis krumpli és csipetke. Meglepően finom lett a végeredmény. Idei első pattintás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!