Keresés

Részletes keresés

Polgar Julia Creative Commons License 2002.07.14 0 0 212
Dora, a becsuletunk megmentese erdekeben, ha lesz ra erdeklodes, tudok egy fantasztikus es marmar primitiven egyszeru tiramisu-receptet, magunkfajta bena tyukoknak valo, ha valakit el akarunk buvolni... A szuleim azota azt hiszik, hogy tudok fozni... Amugy varom a tovabbi ertekes hozzaszolasokat, ma pl gyumolcslevest csinaltam, es tok finom lett, szoval, nem vagyok remenytelen, csak segitsetek!
Sigue, koszi, csak az a baj, hogy kicsit reszletesebben kene! Ne felejtsd el a szintemet! A fantaziam addig terjed, h tepsibe valami zoldsegnemu, raonteni valamit,tobb reteg, tetejere sajt. De mi az a valami, amit raontsek? Mihez kell prezli? Melyik zoccseg melyik fuszert szereti? Jo oreg trappistan kivul melyik sajt jo meg erre a celra?
e_dora Creative Commons License 2002.07.13 0 0 211
na ez tök jo, Juli, most mi a francot fognak gondolni rolunk? két ekkora béna tyuk vajon milyen suliba járt? :)) jobb, ha eltitkoljuk.

p.s.
nincs egyszeru etel, csak annak az, aki meg tudja csinalni ..
szerintem probalkozz mirelit felkesz dolgokkal, nemelyik jo (pl van fagyasztott magyaros zöldborsoleves, az tök jo, mert nem por, hanem rendes igazi normal meretu cuccok vannak benne, mégse kell vele semmi extrat csinalni.. meg a fritozbe dobhato cuccok, cordon blue, sultkrumpli.

Előzmény: Polgar Julia (209)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.13 0 0 210
Legy udvozolve, erezdd otthon magad. =O)

A seteshus mindig helyettesitheto baromfival, tapasztalatbol tudom. Nalunk meg a gulyasleves is abbol van. ...es finom, gyors etel lett belole.
A tepsiben sult eteleket ajanlanam meg amit eleg ha betolsz a sutobe es csinalhatsz mast amig elkeszul.

Pl: tepsiskaposzta, tepsiskrumpli, rakotthus, rakottkrumpli...stb.

Előzmény: Polgar Julia (209)
Polgar Julia Creative Commons License 2002.07.13 0 0 209
Sziasztok, uj vagyok a forumon, de latom, h csupa kedves ember, jo kajak, ,tiszta havaj:)A hozzaszolasom pedig:Segitseg. segitseg!! Eddig egyedul laktam, Pesten, a belvarosban, 50 meteren belul 50 kavezo/ etterem/ gyorsbufe/ kinai/ grillcsirkes, stb, igy aztan konnyu volt kibujni a fozes alol, egy-kethavonta egyszer alltam neki...meglehetosen kis lelkesedessel. (Nekem is a masfel kanal liszt, harom csepp tejszin, fel gramm valami keptelensege az egyik bajom, a masik meg, hogy nem erte meg a macerat, egyszerubb elmenni valahova)Most viszont, 2 heten belul hozzamkoltozik egy FIATALEMBER, akit, ha nem is a hasan keresztul akarok megfogni, de legalabb ne azzal uldozzem el... Raadasul kulfoldrol importalt himnemurol van szo, igy aztan jo ideig nem bizhatok abban, hogy a jo kis magyar feliratu kajaalapanyagok között feltalalja magat...
Szoval, van ket hetem arra, hogy a Kovacsagi altal mar bemutatott szintemrol kicsit feljebb tornasszam magam. Tobbe-kevesbe atneztem az eddigi hozzaszolasokat, bocs, ha megis valami leragott csontra kerdezek ra. (Az eddigi receptjeiteket hasznositani fogom)
Kerdesek:
- tudtok-e jo honlapot gyors, egyszeru stb kajakkal? Fontos a gyors, mert eleg kesoig dolgozom.
- irjatok valamelyest magyaros kajakat, ami nem bonyolult es nincs benne disznohus
- ha nem akarok meleg vacsit, a sima, dogunalmas
felvagottas-sajtos kenyeren kivul milyen otletek vannak meg, amihez nem kell mestervizsga?
- mirelit es konzervalapu javaslatok kulonosen welcome-ok!!!!
Koszi szepen!

UI:Ersek Dora, ugye, mi osztalytarsak voltunk?

e_dora Creative Commons License 2002.07.12 0 0 208
na, ime a receptem utolag:

1. receptek elolvas, 1 es 4 adagbol probal interpolalni 2-3 fele..
2. hagyma, paprika oke, meg a krumpli is..
3. rosszul emléxik, bár valami nem stimmel érzés kiséretében 4 EVOkanal pirospaprika ratesz
4. viz, kis fozes.. valami nem jo.. valami nem jo..

5. krumpli leszur, lemos, tobbi kidob,
6. hagyma masik felével elolrol elkezd.
7. beletesz fél maggi pörkölt kocka es mar csak 1.5 mokkaskanal paprikat..
8. krumpli, viz, so..
9. virslit bele.. majnem nagylangon se fo meg 5 perc alatt se, kozbe krumpli szetfo

10. eheto de nem vmi latvanyos trutyibol esz, tobbi kidob, az egesz konyha es mosogato uszik a pirospaprikában.. mocsok es izzadás.

11. "soha tobbe nem fozok" listara ujabb tétel felir :)

a joindulat persze megvolt, _egyszer_ mindent ki kell probalni.. :)
de aztan jobb, ha szakemberre bizom, vegulis azert vannak. (van, amihez meg én értek..:)

Előzmény: Mulan (207)
Mulan Creative Commons License 2002.07.11 0 0 207
Mit nem találsz? A paprikás krumpli is
itt van pár hozzászólással lejjebb
, nem mintha a honlapomon nem lenne meg:-)

Egyébként nem vagyok szakács, informatikus vagyok.

Előzmény: e_dora (206)
e_dora Creative Commons License 2002.07.10 0 0 206
remek.. eltunt a forumom meg a hozzaszolasaim, es tokre kulon tema volt de ezek hujek.
a leveseket majd ott megnezem, es majd tajekoztatok a papr.krumplirol (ha megtalalom a te adataidon belul..)..
amugy szakacs vagy? :)
Előzmény: Mulan (205)
Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 205
Na, gyümölcslevesek: Nemrégiben a KONYHA-TRÜKKÖKben kimerítően gyümölcsleveseztünk, így itt csak összefoglalom az főbb alternatívákat:

Főzés vízben vagy borban, szegfűszeg-fahéj-méz (cukor)- citromhéj társaságában

A továbbiakban: turmixolás és/vagy habarás tejszínnel (tejföllel), tojássárgával, vaníliás pudingporral. Esetleg habgaluska.

Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 204
Nézd, brassói aprópecsenyének a fokhagymást hívják, a hús zsírjában sütött krumplival (nem mirelit fritőzbensütöttel), sőt eredetileg vegyes (disznó, mraha, birka) húsból.
Természetesen lehet másféle aprópecsenyéket is sütni/főzni, csak azt nem brassóinak hívják, hanem, ha mondjuk zöldborsóval párolod, akkor zöldborsósnak, ha hagyma-paprika- paradicsommal, lecsósnak, ha hagymán, gombával, pirospaprikával, és a végén betejszínezed, bakonyinak, ha kolbászkarikákkal, debreceninek, ha savanyún, vetrecének, stb.

Mexikói: hagymával, zöldpaprikával pirítod le a húst, és zöldborsóval, sárgarépával, kukoricával, fejtettbabbal (de más zöldség is mehet bele)párolod.

Előzmény: e_dora (202)
Laczy_ Creative Commons License 2002.07.08 0 0 203
... hogy ne csak Mulan "anyó" sportoljon itt...

Madáralkatrészt vágni nem különösebben McTerhelő. Erre egy joker alaprecipe, szabadon okosít6ó opcionális dolgokkal:

Puly, vagy csir (esetleg -ka/-ke) melle, netán felső combja - mindegyik fájl, természetesen - apróra kockázva, ízlés szerint Vegeta/Delikát/Szilas valamelyikével, mint afféle páccal összekeverve (arány: fél kilóhoz egy púpos teáskanál), majd pihentetve vagy 40..60 percet.
A fenti aránynál maradva egy negyed (azaz cca 25 gramm) vajon lazán megfuttatod egy diónyi hagyma papírvékony félkarikáit, majd a tüzet aládühítve beleforgatod a fentmód kezelt husit.
Amikor a husi egyenletesen kérges, de a közepe még biztosan rózsaszín-nyers, rácsapod a fedőt, a tüzet minimalizálod, majd negyed óráig rá se' nézel. Akor megkavarod, majd újra lefeded. További 10..15 perc és kész.

Ez így ahogy van, adható petruskás krumli mellé, de ha viccelni akarsz vele, akkor veszel kész alapmártást - mindegy milyen tipusút, mert a fenti bármelyikhez alkalmas, harmoniqs - (plö Ben bácsié jó szokott lenni), és beleborítod, pár percig összerotyogtatod.
Félig kifőzöd a tésztát - durum előnyben -, rászeded a maszatos husira, majd a tésztát az egésszel készre főzöd.

Na, ez így sokkal bonyolultabban hangzik, mint a gyakorlati kivitelezés, viszont a kész mártások választékának köszön7ően nem egysíkú.

A szabad opciókat magad is ki fogod találni néhány kisérlet után (különös tekintettel a többiek tanácsaira).

(L.)

e_dora Creative Commons License 2002.07.08 0 0 202
egyszer csináltam vmi mexikoi ragut kukoricaval.. az éppen bejött. de mindegy.. csak könnyű legyen.

a sültkrumli nem probléma, mert az van mirelit, meg fritőz és kész (ezért is folyton azt eszünk meg cordon bleut)

a brassoi fokhagyma nelkul halott? mer van aki nem szereti.. vmi zöldség nem szokott lenni benne?

bocs a sok kérdést, kicsit olyan nekem mintha idegen nyelven beszélnék :)

Előzmény: Mulan (201)
Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 201
Többnyire egytálételeket sorolgattam amúgyis, de bizony húsos ételhez elkerülhetetlenül kell nyers hússal vacakolnod. Darált húst tudsz venni, meg szeletet is hajlandó vágni a hentes, de kockát, aprópecsenyének, ragunak valót aligha. Szokott lenni nyesedék, de általában annak is "utána kell dolgozni" kicsit.

A brassói a sültkrumpli miatt mint egytálétel nem tartozik a leggyorsabbak közé, de, ha a zsírjában megforgatott, esetleg kissé megkapatott főttkrumpli-körettel is beéred, már igen: 15 deka húst darabolj fel falatnyira, vágj fel finom szeletre öt-hat fokhagymát, kanálnyi zsíron (két kanál olajon) pirítsd aranyszínűre, tedd bele a húst, kevergetve pirítsd le minden oldalán, tégy alá két kanál vizet, sózd meg (óvatosan, a fokhagymás sütés kissé sóz), párold készre. Nem túl agg disznóhúsnál ez olyan 10-15 perc, ha kell, pótold a vizet, a végén süsd le. A Húst szedd ki, vagy húzd félre (bár persze össze is lehet keverni a krumplival) a zsírján süsd át, kicsit pirítsd meg az előzőleg megfőzött és leszűrt (de még meleg) krumplit. Célszerű előbb a krumplit feltenni, azután a húshoz kezdeni, így kb. egyszerre lesz kész.

Ragu még milyen érdekel? Rittyentett csirkeapró pl?

Mindjárt jövök a gyümölcslevessel is, csak nem akarok egyszerre túl hosszú lenni.

Előzmény: e_dora (198)
e_dora Creative Commons License 2002.07.08 0 0 200
köszi, ezt igy le fogom tesztelni, majd megirom.
Előzmény: Mulan (199)
Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 199
A mostani (idei, de már hámozós, nem vakarós krumpli) max. negyedóra alatt megfő. A virslinek max. két perc kell, a füstölt kolbászt felkarikázva tesszük bele, és nem kell puhára főnie - szóval nem fő szét a krumpli.
Grammozni meg másodpercezni nem tudok, de:

Egy adaghoz kb. diónyi zsír (vagy két deka szalonna, vagy egy evőkanál olaj), egy kb 3 cm átmérőjű hagyma, negyed kiló krumpli kell, púpos mokkáskanál pirospaprika, csapott mokkáskanál só, fél babérlevél, negyed zöldpaprika, negyed (vagy egy diónyi) paradicsom., egy virsli vagy 5 cm kolbász.
A hagymát csak üvegesre vagy aranysárgára kell pirítani (kb. két perc, kevergetni kell), bár van, aki barnán szereti. A krumpli karikázva egy-két perccel hamarabb fő meg, mint gerezdben vagy kockában.
Vizet kb. egy decit tegyél rá, rögtön a paprika után, nehogy a paprika megpörkölődjön. Figyelgesd, ha nagyon elfő a víz, fél-fél decikkel pótold.
A krumplit 10-15 perc után időnként szúrd meg villával, ha puha, készen vagy, nem kell tovább főzni, és akkor biztosan nem fő szét.

A nagyon gyenge újkrumpliból - bár gyorsabban megfő - ez a kaja nem lesz igazán jó, de, ha ugyanígy készítve virsli-kolbász helyett főtt füstölt tarját főzöl bele, a végén még tejfölt vagy tejszínt keversz hozzá, már igen. Ennek lehet kicsit több leve, illetve direkt levesnek készítve is nagyon finom.

Előzmény: e_dora (198)
e_dora Creative Commons License 2002.07.08 0 0 198
es nem kell a virsli dolgokat elobb beletenni, hogy ne fojjon szet a krumpli?
2. mennyi ido kell kb a krumplinak?
3. mennyi viz?
utoljara 15 éve probálkoztam, de abbol vmi izetlen leves lett, azóta nem merek.. :)

megérzésekre nem hagyatkozhatom, az nincs.
igazából gramm és mp pontosan volna jo :))

általában egytálételek érdekelnek..
pl. brassoi? vmi ragu?
habár ez már eleve gond, nem szeretek nyers hussal szarozni.

Gyümölcsleves is jöhet.

Előzmény: Mulan (197)
Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 197
Fellaskázott: csíkokra - itt, paprikánál, karikára - vagdosott.

Lebutított? Hagymát megvágsz, zsíron megpirítod, belezúdítod a feldarabolt krumplit, pirospaprikát, felengeded éppenhogycsakvízzel, megsózod (vagy beledobsz egy leveskockát), okosíthatod még zöldpaprikával, paradicsommal, babérlevéllel, kolbásszal vagy virslivel. Ennél okosabb már csak akkor lenne, ha füstölt szalonna zsírján csinálnád - az már nagy +strapa?

Előzmény: e_dora (195)
Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 196
Igennagyon egyszerű és gyors dolgok még a lecsófélék, chili-variációk, a paprikás krumpli, krumplistészta, öhön, dödölle, sterc, prézlis vagy sajttal átsütött zöldségek, rakott zöldségek. Baromfiból vagy főtt füstölt húsból, kolbászból tartalmas levesek. Aprópecsenyék, pörkölt vagy paprikás csirke, baromfiételek általában, halak (egész hal is átsül 20 perc alatt), rácponty, natúr máj, marshall máj, pirított máj, böllérmáj, gombamártások. Savanyútojás, sóska, borsó- vagy karalábéfőzelék (nem rántva, szórva:-))

Egyik kedvenc gyorskajám a "húsfőzelék": darált hússal készült nagyon sűrű húsleves, ha igazán lusta az ember, darált hús, mirelit (kockázott) zöldség, hagyma, paprika, fűszerek, annyi víz, ami épp ellepi: még marhahúsból is egy fél óra alatt kész.

Előkészület és készregyártás közötti várakozási időtől eltekintve igen gyorsak még a smarni, kínai kaják, pácolt hirtelen sült húsok, stb.
Na, mire ezt végigfőzöd... egy időre el vagy látva gyorstippekkel.

Ha mondasz konkrétumokat, hogy mi érdekel, részletezem is szívesen.

e_dora Creative Commons License 2002.07.08 0 0 195
köszi

de szótárt is kérek :))
fellaskázott??

nincs valami lebutitott paprikáskrumli verzio?

Előzmény: Mulan (194)
Mulan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 194
Nagyok az igényeid:-)

Sonkás tészta: Tésztát főzöl (kockát, vagy akár makarónit), leszűröd, ledarált (megvágott) sonkát elkeversz tejföllel, kis mustárral, borssal, gazdagíthatod összetört keménytojással is. Összekevered a tésztával és kész, de át is sütheted. A tésztavíz felforrásától kb. negyed óra, kavargatni nem kell.

Sajtos makaróni: Makaróni, mint fent, összekevered spagettiszósszal (a tubusos egészen jó), megszóród reszelt sajttal, és már eheted is.

Túrós, mákos, diós, lekváros, kakaós tészta.

Rizseshús, rizottó: apróra vagdosott húst (májat), mindenféle zöldséget, ami kéznél van (zöldborsó, sárgarépa, kukorica, karalábé, brokkoli, paprika, paradicsom, cukkini, gomba) kis zsiradékon felhevítesz, rizst keversz hozzá, fehéredésig pirítod, flengeded kb. kétszeres vízzel, sózod, borsozod, szerecsendiót, zöldfűszereket is tehetsz hozzá. Ha felforrt, lefeded, lángelosztón vagy sütőben negyedóra-húsz perc.

Bácskai rizseshús: zsiradékon megpirítasz felkarikázott hagymát, fellaskázott paprikát, azután a húst, majd a rizst. Hozzávagdosol paradicsomot, felengeded, megsózod, és mint az előző.

Sült rizs: Rizst főzöl (lehet gyorsrizs), közben lepirítasz mindenfélét (gombát, sonkát, húsmaradékot, rákot, halat, zöldségeket, hagymát, fokhagymát), összekevered és összemelegíted a leszűrt rizzsel. Akik azért hajlandók tojásos edényt mosogatni, egy tojást is szoktak rá ütni.
Nagyon jót tesz neki, ha a végén megszórod snidlinggel.

Tarhonyás húsok: mint a rizzsel, csak tarhonyát használsz. Ezt szabad keverni, a vége felé kell is.

e_dora Creative Commons License 2002.07.08 0 0 193
nem 0 ilyen étel lehet..

pl tudok már rántás nélküli zölb.főzeléket..
valami hasonlóra gondoltam.. de azért létező, értelmes ételeket várnék, nem olyat, hogy "főzzél virslit", mert azt azért tudok. :)

e_dora Creative Commons License 2002.07.08 0 0 192
hali.. remélem, nem fogtok megkövezni érte, de én UTÁLOK főzni. De azért a félkész-mű-kajákból is elegem van. Szóval segitséget szeretnék kérni egyszerű ételek elkészitésében (recept).

A következő "elvásáraim" vannak:

- semmi tul extra hozzávaló, nem akarok más földrészre utazni a hozzávalóért.
- rántás és egyéb bonyodalmak kizárva..
- hamar kész (max félóra)
- lehetőleg minél keveseb felügyelettel (állandó kevergetést nem birom sokáig)
- ne legyen utána nagy mocsok (pl rántottát azér nem csinálok, mert irto gusztustalan ahogy a tepsire ragadt kis tojásfacatok a vizen usznak)

köszi

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 191
már érzem az illatát :-)))
asszem holnap az lesz a vacsi...
Előzmény: laba1 (130)
TóGa Creative Commons License 2001.10.25 0 0 190
Gyors vacsi:
Szarvacska tésztát főzől, ahogy kell, sós vízben - közben elkészíted a sajtmártást. Kb. 1,5 dl tejben felolvasztol 3-4 natúr kocksajtot és csomómentesre kevered. Egy kevés gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, fehérborssal és sok-sok curryvel ízesíted. A főtt tésztára ráöntöd a löttyöt, amikor kezd megdermedni valami isteni.
VIGYÁZAT: Ne készíts túl sokat, mert a mennyisétől függetlenül mindet megeszed!
Oriza triznyák Creative Commons License 2001.05.16 0 0 189
igen ezt mindig elfelejtem nem vagyok valami jó receptleírásban mert többnyire érzésre főzök meg benne van a kezemben csak csinálom és kész
de akkor főzelék
többféleképpen lehet főzeláket csinálni én inkább a habart változatot szeretem
szöval megpárolod a zöldséget kevés vízben
közben tejföl vagy tejszínt /öldségtől függ/ összekeversz lisszttel csomómentesre és hozzákevered a zöldséghez majd még főzöd egy kicsit hogy aliszt se maadjon nyers és persze só
meg ha olyan zöldség akkor fokhagyma
lehet rántással is sűríteni
akkor olajon megfuttatsz egy kis lisztet és felöntöd vízzel
+ ugy is lehet hogy egy kevés olajra ráteszed a zöldsget megszórd némi lisszttel majd felöntöd izés szerint vízzel esetleg is tejjel vagy tejszínnel.
lehet még csinálni tojás- bab -borsó pörköltet is
a hagymát megfonnyasztod olajban majd a tűzről levéve egy kis pirosparikát szórsz rá majd rádobott a zöldséget vagy a felszeletelt főtt tojást egy kis viz egy kis főzés és kész
remélem érthetőbb voltam
joy Creative Commons License 2001.05.15 0 0 188
Végy 2 öklömnyi karalábot, putzold meg. 1et vágj félbe, azokat /3-ba, majd #ben vékonyra. Dobd 1/2 l lobogó leves[]kás vízbe, karikázz mellé 1 szál csupasz virslit. 6' múlva a tegnapról maradt 1/2 pohár tejfölbe keverj 1 csapott kka búzakeményítőt, merj rá 2-3 eka levest, keverd el, és kapard a levesbe, alaposan keverd össze. Csöpögtess citromlevet, hogy savankás legyen.
A maradékot tedd a hűtőbe egy csavaros üvegbe, 2 nap múlva hidegen is isteni!

(A másik karalábot ezalatt már benassoltad.)

A búzakeményítő eláll életfogytig.

Előzmény: KOVACSAGI (186)
Mulan Creative Commons License 2001.05.15 0 0 187
Ja, konzerveket már én is akartam mondani:-)
Egy kis üveg borsó, zöldbab, karfiol, stb. éppen egy egyszemélyes főételnyi - bár ilyenkor a friss jobb, de mégis: tartalék. Vagdalt húsból lehet csinálni húsos makarónit (borított makaróninak elég egy lábos), rizseshúst, tarhonyáshúst, sokmindent. Vannak egészen ehető főzelékkonzervek (a szegedi feltét nélküli sárgaborsó és paradicsomos káposzta egészen jó, azokat én is szoktam venni magamnak, mert a csemetém nem szereti).

Meg vannak jó "csak víz kell hozzá" (de egy kis vaj nem árt) krumplipüréporok, amiből szintén nem muszály egyszerre egy egész zacskóval elhasználni.

Előzmény: Oriza triznyák (185)
KOVACSAGI Creative Commons License 2001.05.15 0 0 186
Ne haragudjatok, hogy ismét felhozom, de én csak konkrét receptekkel tudok visszaélni. Az, hogy főzzek fözeléket, az Nekem annyi, mint hogy ugorjam meg a Salto Mortale-t.
Előzmény: Oriza triznyák (185)
Oriza triznyák Creative Commons License 2001.05.15 0 0 185
a méyhűtőt én is propagálom mint 1személy 1lakásban.
Nálam többnyire kenyér is van a mélyhűtőben.
kb 2hetente veszek egy fél kiló barna kenyeret felszelem és berakom a mélybe és amennyi kell előveszem simán is ki lehet engedni de piritósnak is tökéletes. Halkonzervet is szoktam otthon tartani magában vagy salátának kitünő.
és igen itt a lecsó időszaka :)) imádom
és persze nemcsak a paprika meg a paradicsom mehet bele nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni, tökkel padlizsánnal...
meg ajánlom a főzelékeket akár mirelitből is de ilyenkor nyáron csak ki kell menni a piacra és utána frisset is le lehet fagyasztani.
Én se főzök nagyon magamra de nem a kedv miatt hanem mert lusta vagyok magamra főzni, pedig klassz dolog, ha nagyon hiányzik főzök a barátaimnak.
Mulan Creative Commons License 2001.05.15 0 0 184
Jó az még gombával, sonkával, zöldpaprikával, kolbássszal, sőt tormával és karfiollal is. Nem nagyon propagáltam itt, mert KOVÁCSÁGI azt írta, tojást ne nagyon - de, ha benézel a honlapomra, van ott jónéhány remek tojásétel is.
Előzmény: vilagpolgar (175)
vilagpolgar Creative Commons License 2001.05.15 0 0 183
Miért, Ön nem főzöl éppen? Mondjuk én nem. Át is mehetünk a Café Cosmopolitan-be... Ez itt az önreklám helye :))
Előzmény: KOVACSAGI (181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!