Keresés

Részletes keresés

Darwin Creative Commons License 2010.01.21 0 0 topiknyitó
"1.
"1983-ban elkezdik építeni a WTC 7., 47 emeletes tornyát

1993-ban terrortámadás érte a WTC tornyait

1998-ban a labdarúgó világbajnokságon gólok: a döntőben egy a 45+1, a 2 elődöntőben 3 a 46/47 percekben; a 16 között 4 további: Argentína, Brazília, Horvátország és Mexikó szerez gólt a 46/47 percekben

1999-ben bemutatják a következő évek egyik meghatározó kultfilmjét Mátrix címen, a filmben (több egyéb érdekesség mellett) a főszereplő Andersen/Neo személyije is képernyőre kerül, a lejáratnák dátuma: 2001.09.11.

2000-ben a labdarúgó európa bajnokságon: a nyitó meccsen a 46., a döntőben a 103. percben esnek a győztes gólok

2001.09.11-én Terrortámadás éri a World Trade Center két tornyát. Az első 8:46 perckor, a második 9:03 perckor csapódik be. Ezt követően éppen egy órával később 10:03-kor zuhan le a harmadik gép, a United 93-as. (10:03 kapcsán: 3.10-én született az esemény - hivatalos - felelőse) Ez utóbbiról hasonló címmel (United 93) filmet is forgatnak később. Magyarországot Bombera Krisztina tudósítja élőben az eseményekről, aki véletlenül épp ekkor érkezik ki, majd a későbbiekben állandó new york-i tudósító lesz. Végül pedig a WTC 7. tornya úgy dőlt össze, hogy támadás se érte.

Az esetet követő kivizsgálások során, túl azon, hogy a két torony például magába roskadva dől össze, mint egy szabályos robbantásnál vagy, hogy az elsőként még az emeletekre is feljutó tűzoltók belső robbanásokról számoltak be, érdekesség még az is, hogy a két torony éppen az eseményeket megelőzőleg új biztosítást kapott.
Vajon ezek az események egymástól függetlenek?"

2.
"1988.12.21. Lockerbie légikatasztrófa, az USA-t ért legnagyobb polgári áldozattal járó terrortámadás 911-ig. A PanAM 103-as járatát érte.
2002.01.01-én New York új polgármestert választott
2007.10.10-én Shimon Peres arról nyilatkozott, hogy felvásárolták Manhattant, Magyarországot, stb.

Aztán - akár az említett Peres beszéd alapján - az 1983, 1993, 1998-2002-es dátumokat akár magyar belpolitikában is meg lehet nézni:

1983-ban egy évben megalapították a Bibó kollégiumot és a Soros Alapítványt. Utóbbi nevében viseli ismert tagját, Soros Györgyöt. Előbbi igazgatója Stumpf István. Itt szobatársak Orbán Viktor és Fodor Gábor. Itt alapítják a Fideszt 1988-ban.

Ugyanebben az évben ül össze a MISZOT, itt elnök lesz ugyanez a Stumpf István, alelnök Kövér László, Gyurcsány Ferenc. Ezzel nagyjából egy időben 1987-89-ben Kövér László is és Orbán Viktor is egyaránt Soros ösztöndíjas lesz. (mindketten egyaránt a Fidesz alapítói is emelett)

1993-ban a rendszerváltók közt egyedüliként itt meghal a regnáló miniszterelnök Antall József. (közel ekkoriban hal meg Izraelben pl. Yitzhak Rabin is) Ugyanebben az évben a Fidesz alapító, Orbán szobatárs Fodor kiválik a pártból és átmegy az MSZP-be, Orbán pártelnök lesz a Fidesznél, Gyurcsány meg (pl. Szilvásyval) megalapítja a Perfekt Rt.-t.

A következő évtől Stumpf István a Soros Alapítvány kuratóriumi tagja. Ebben az időben - MSZP kormány - megszorítások vannak, infláció, privatizáció.

1998-ban jön a Soros ösztöndíjas Orbán Viktor miniszterelnök, a Soros ösztöndíjas Kövér László miniszterrel és Soros kuratóriumi tag Stumpf István kancelláriaminiszterrel majd miniszterelnök-helyettessel, vagy például a korábbi MSZMP miniszterhelyettes Martonyival a külügyminiszteri székben. (ekkoriban zajlik 911, ami külön is egy hosszabb történet) Ez a kormány törleszti a hiteleket és privatizálja a nyugdíjrendszert.

2007.10.10-re A magyar belpolitikában az MSZP-SZDSZ kettőse lenullázta magát. (itt lehetne hosszan írni főleg 2006 körüli eseményekről)"

3. Újságcikk 2009 nyaráról (ami rámutat egyfajta összefüggésre a fentebbiek/továbbiak futlball - politika - mozi kapcsán):

"Amikor Hamlet bevágja a hatodik gólt Menszátor Héresz Attila zseni. Szeretem ezt az embert. Lelkesedésem szintén magánvélemény. Már a tavalyi Jászai-elõadás után tudtam, az idén bármivel is jön, azt megnézem. A Hamlet-illúziók csak ráadás. Menszátor végig egymaga van a színpadon, a többi szereplõ az elõadást kísérõ film szereplõje, tárgyal, vitázik és ha kell, megvív velük. Hamlet, azért hogy elég együgyûnek tûnjön, a magyar válogatott labdarúgómezében álcázza magát. Hátán a mezszám: 1526. Labdáján halálfej, ennek ellenére ügyesen dekázik, és ha kell, bevágja azt a londoni hatodik gólt. Kell-e ennél súlyosabb hamleti magány és õrület?
Mindeközben a közönség felszabadultan nevet a poénokon, mert ez a dán királyfi bizony esendõ, szánalmasan emberi, nyugodtan ki lehet nevetni. Nincs értelme tagadnom, nagyon elégedett vagyok.
És végül, de nem utolsósorban, sõt, elsõsorban este 8-kor kezdõdött a régi zsinagógában Menszátor Héresz Attila Hamlet-illúziók címû produkciója. Kifejezetten az idei Thealterre készült, amit az illúzió jegyében képzeltek el a fesztivál
szervezõi.
Elöljáróban annyit: tavaly a Jászai Marit láttam tõle a régi Hungáriában, ami tetszett is, meg nem is, mindenesetre ötletes, szellemes volt. A Hamlet azonban... egyenesen lenyûgözött. Egyrészt azért, mert alapvetõen viszolygok attól, ha valaki
például egy Hamletet át akar helyezni a modern idõkbe. Hiszen ez manapság nagy divat. És többnyire sajnos nem sikerül.
Ebben a produkcióban azonban nem sérült a Hamlet, és nem éreztem úgy, hogy Menszátor bûnt követ el, amikor megjelent halálfejes fekete pólóban, majd késõbb focistának öltözve dekázni kezdett a színpadon. Labdájára halálfejet festettek.
Nagyon tetszett, hogy a darab többi szereplõje három mozivásznon jelent meg, nagyon sok humor, sok fricska - furcsa volt rádöbbenni, hogy egy Hamlet ilyen is lehet. Ezt az elõadást nagyon szerettem, és nemcsak én, a nézõk is, akik tetszésüket vastapssal nyilvánították ki."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!