Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 14693
2 eset lehetséges.
Saját véleményed nincs, vagy te vagy Thürmer.
Előzmény: heiler (14692)
heiler Creative Commons License 2008.07.07 0 0 14692

Ezt ma olvastam:

 

      

Balszemmel

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak a jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy, balszemmel. Minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

Egri csillagok

Az egri kórházvédő gyűlésen egri csillagoknak nevezte az egyik felszólaló a kórház ápolónőit. Igen, ők voltak azok, akik a legkövetkezetesebben és legradikálisabban szembeszálltak a megyei közgyűlés szocialista többségének döntésével. Nem akarták, hogy a kórházat a Hostinvest mint tőkés cég működtesse. Szerintük a kórházuk jó, jobb, mint akármelyik kvázi-privatizált kórház. Ők a betegekért akarnak többet tenni. Mondhatja valaki, hogy mindez érthető. Végül is a kenyerűkről volt szó. Ez igaz, de hány ember van Magyarországon, akinek a kenyerét, sőt életét fenyegeti a tőke, mégsem csinálnak semmit. Pontosabban nagyon is csinálnak: szidják a rendszert, a kormányt, vörös csillagos Heineken sört isznak, miközben a tőke elveszi a kenyerűket is, az életüket is. Az egri csillagok megmaradtak szigorúan a szakmai érvek mellett. Nem a kapitalizmus megdöntésére szólítottak fel, hanem a kórház megvédésére. Nem politikai csatát hirdettek, hanem szakmai küzdelmet. De közben maguk jöttek rá, hogy a szakmai érvek, a józanész nem számít, ha a tőke meg akar szerezni valamit. A demokráciát sem tiszteli a hatalom, ha a tőke segítségére akar sietni. De megtanultak valami mást is. Minden hatalmat meg lehet dönteni, ha merünk, ha bátrak vagyunk. Mi lenne, ha az egri nők példáját követnénk?

Gapon pópa

Nem tudom, hogy ki emlékszik tanulmányaiból egy bizonyos Georgij Appolonovics Gapon pópára, aki 1905. januárjában az orosz munkásokat a Téli Palotához vezette, hogy ott petíciót adjanak át a cári hatalomnak. Én a szocializmus idején a Fazekas Gimnáziumban szembesültem ezzel a ténnyel. Bemagoltuk a nevet, akkoriban még illett a tényeket tudni, s mentünk is tovább. Illetve mentünk volna, ha Kottay tanár úr, aki nem volt kommunista, csak egy becsületes humanista, nem kérdezi meg: kinek volt ez jó? Tényleg, kinek volt jó fegyvertelen munkásokat a felfegyverzett katonákkal szétlövetni? A Putyilov-gyári munkásoknak, akik ott maradtak a macskakövön, biztos nem. A kommunistáknak sem, mert a cári sortűz megrettentette a munkásságot, s – ha hiszed, ha nem – a kommunisták álma sem az, hogy a barikádon haljanak meg. Nagyon jó volt viszont a hatalomnak.  A papot addig is imádta cári média. Nem véletlenül. A jóságos bátyuska ugyanis arra tanította az elégedetlen orosz munkást, hogy szépen szervezetten, szélsőségek nélkül a fennálló cári rendszer keretében lehet jobb fizetést, jobb munkakörülményeket kibulizni. Jó kis szervezeteket is létrehozott, amely kellőképpen elvonták a munkás figyelmét mindentől, de főleg az igazi forradalmi erőktől, például a kommunistáktól. A cári hatalom nem sajnált egy kis pénzt sem a Gapon-féle szervezetek finanszírozására. A kis történelem órát azért tartottam, hogy elmondhassam: hatalom ma is van, és Gapon pópák is akadnak. A minap példának okáért megszületett a Szociális Charta mozgalom, amely az ír népszavazástól felbuzdulva népszavazást akar. Olyan „kiválóságok” vezetik, mint Tamás Gáspár Miklós, aki mindig akkor játssza el a baloldali gondolkodó szerepét, amikor az elégedetlen munkás kezd a Munkáspárt felé nézegetni. Vagy Galló Béla politológus úr, akinek az MTA Politikai Tudományok Intézetében kapott egzisztenciális hátterével lelkesen szervezkedik. Régi ismerősünkről, Vajnai Attiláról nem is beszélve, aki egy állami vállalatból lép be időnként a küzdőtérre, főleg, akkor, amikor el kell terelni a figyelmet az MSZP disznóságairól.

Meleg színház

A nyár legjobb színháza a melegek tüntetése. Az idén már minden nagyon gördülékenyen ment. Minden kellék együtt volt. A melegek, az ellentüntetők, na és a rendőrök.  Nem tudni ugyan, hogy a melegeknek miért kell a felhajtás, hiszen manapság nem kell rózsaszínű csillagot hordaniuk, nem csukják őket le gyermekek megrontásáért, sőt akármi lehet belőlük. Például médiacsillagocska, színházigazgató, államtitkár, akármi. Persze, ha nincs ez a nyár eleji buli, hol mutathatná meg magát a liberális elit. Megvoltak az ellentüntetők is. Rendesen bespájzoltak tojásból, üvegekből, meg ilyenekből. Lehet, hogy miattuk lett drágább a tojás. A buli nekik is jó, mivel ez mégiscsak izgalmasabb, mint egy sima Fradi-Dózsa verekedés, de kevésbé rázós, mint a TV- Székház ostroma. Na, és persze ott volt rendőrségünk is. Szépen felöltözve, mint a Jedi-lovagok. Igaz, hogy elrontották a szabad szombatjukat, de nekik is jól jön egy kis testgyakorlás október 23-a előtt, s ráadásul ezúttal bárhova is csapnak, a magyar nép egyik vagy másik része, de biztosan hálás lesz érte. A komoly szereplők ellenére az egész nem több, mint nyári színházi előadás a nagyérdemű szórakoztatására és figyelmének elterelésére. Gyurcsány ilyenkor hálát ad a teremtőnek, hogy nem az elégedetlen munkás, nem a sokszázezer munkanélküli, nem a nyomorgók milliói mennek ki az utcára. Az már nem színház lenne.

 

Thürmer Gyula

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.06 0 0 14691
Nem hinném, hogy ítélkezhetsz, te vagy bárki.
Ha ők baloldalinak nevezik magukat, akkor azok, még ha nem is a teljesen fedik a te elgondolásodat .
Előzmény: heiler (14690)
heiler Creative Commons License 2008.07.06 0 0 14690

Szerintem bármelyik párttal a felvetődő kérdések megoldásában, abban az esetben, ha az a választóinak is érdekében történne, illetve nemzeti érdekeket segítene. 

 

A bal - jobb témáról a "Munkáspárt" topicban Neked címeztem egy beírást....

 

Szerintem a Parlamentben jelenleg nincs, nem is volt,  bal-oldali párt....

Előzmény: Törölt nick (14689)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.06 0 0 14689
Szép dolog a megemlékezés.
Szerinted Kádár a mostani helyzetben melyik párttal tudna együttműködni egy parlamenti bejutás esetén?

Elég butaság a baloldal ellen beszélni most amikor a Szadi ellépett és van hely a baloldalon.
Előzmény: heiler (14688)
heiler Creative Commons License 2008.07.06 0 0 14688

 

                                               Képek a megemlékezésről.....

Sredni Vashtar Creative Commons License 2008.06.30 0 0 14687
Van új nicked?
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14681)
heiler Creative Commons License 2008.06.30 0 0 14686

Hétvégére:     http://www.youtube.com/watch?v=HfT5wzkO2Bg

 

 

-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.30 0 0 14685

Nincs igazad. Nem a mondottak minősége számít, hanem a mennyisége. Ezt már Lenin elvtárs is felismerte annak idején.  Márpedig e téren a tömegkommunikáció sajnos nagyon komoly ellenfél. :-(

 

Az meg, hogy a kommunizmus harccal kezdődött, az nem azon múlott, hogy éppen úgyis háború volt, hanem azon, hogy INTERVENCIÓS CSAPATOK érkeztek az USÁból, Japánból, Franciaországból. Ez már a breszt-litovszki béke aláírása után volt, egyetlen és nyilvánvaló oka kizárólag a kapitalista viszonyok törvénytelen visszaállítása volt. Egyszerűen rettegtek a drágalátós tőkések hogy Oroszország exportálja a forradalmat, és megpróbálták szépen vérbe folytani. Éppen úgy, mint amikor jóval később Kubát is megpróbálták megszállni az amerikaiak. A tőkések rettegnek a bolsevizmustól, mert tudják, hogy az képes elsöpörni őket a föld színéről. És mivel ezt nem akarják, képesek háborút indítani, politikai gyilkosságokat elkövetni, vagy éppen az adott ország belső ellenzékét bújtogatni, mint ahogy a véreskezű Pinochetet is ők segítették hatalomra, csak hogy Alliendétől megszabaduljanak. Sajnos Hugo Chavez is erőteljesen veszélyeztetett újabban, nem csodálkoznék, ha ellene is erőszakkal törnének az elnyomók! A kapitalista országok intervenciós politikája sajnos egy olyan külső tényező, amivel a bolsevikoknak úgy kell számolnia, mint a csirkének a kányával. Erről tudomást nem venni öngyilkosság, struccpolitika!

 

Én azt mondom, hogy sok beszédnek sok az alja, arra van számtalan történelmi példa, hogy erőszakkal megdöntöttek különböző elnyomó rendszereket, de arra, hogy szövegeléssel meg kenderszívással, no arra most valahogy egy eset sem jut az eszembe. "Lesznek tüntetések. Na és? Majd megunjájk, és hazamennek!" - mondta a kapitalista. És így is lett. Most már lófasz sincs, mindenki ül otthon, és nézi a tévét. Ennyit a szövegelésről.

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 14684
Ha egészséges tapasztalatokon nyugvo, szilárd világnézete lenne, ami harmonizál ezzel a korral, akkor legalább a családi barati körben lévőket meg tudná győzni a helyességéről, és nem csak idősek lennének a pártban.

Az hogy anno a kommunizmua harccal kezdőött azon is múlt, hogy egyébként is háborús helyzet volt akkor Oroszországban, és 45-ben európában.
De pont a szocializmus hozta el a békét. Ezen a kontinensen ilyen hosszú időszak háború mentesen nem volt azelőtt. És ez nagyon jó.

Most megint feszültebb a helyzet, de remélem nem alakul ki semmi végzetes.
És hiszek a szövegelésben. Ha sokan kérjük, követeljük, és elég gyakran akkor meglesz az a 6 óra.
Itt a fórumon is topikot kellett volna nyitni róla, mit is akarnak tenni. 60 órás munkahét.:((
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14683)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.29 0 0 14683

Kár. Mert a kapitalizmus egy erőszakos rendszer. Ha hagyod magad agyonverni, sosem fogod legyőzni. Nézd meg, hogy az oroszok mit szenvedtek vele! Nem ám úgy volt az, hogy lűtt egyet az Auróra, oszt máris kommunizmus lett! Egy véres polgárháborút kellett előbb végigszenvedniük, és amikor nagy nehezen meg is szerezték az önrendelkezés jogát, még utána is jelentős belső ellenzékük volt, akiket egyenként kellett földeríteni, és egyenként kellett kigyomlálni. Kegyetlen munka volt, de meg kellett csinálni. Sztálin felvállalta ezt a keresztet. Az életét áldozta a munkáshatalom megszilárdítására. És amikor végül érte is eljött a kaszás, életművét a szemétre vetették, országát a kapitalizmus ügynökei martalékául vetették, és most kígyót-békát kiabálnak rá a rohadtak! :-(

Mégis hogy képzeled ezt? Hogy majd felvonulsz brüsszelben, hogy 30 órás munkahetet, és akkor a parlamenterek a homlokukra csapnak, hogy "jé, hogy ez nekünk nem jutott az eszünkbe?! Legyen 30 órás munkahét!" - ugyan!  A kormány a tőkések bábja, mindent ami az ő érdekükkel ellentétes, sajnos rájuk kell ERŐSZAKOLNI. Maguktól ugyan leszarnak téged is, engem is.

 

Ami a pártot illeti: véleményem szerint az nem volna baj, ha az öregek kormányoznának, sőt. No persze nem a teljesen szenilis kilencvenesekre gondolok, de egy 60-65 éves személy még bőven képes a logikus gondolkodásra, és van valamilye, ami a fiatalok közül csak nagyon keveseknek van: EGÉSZSÉGES, TAPASZTALATOKON NYUGVÓ VILÁGNÉZETE. Én azt mondom, hogy le a harminc éves miniszterekkel! Tisztelni kell az öregeket, nem betömni a szájukat a nyugdíjjal, és kizárni mindenből.

Előzmény: Törölt nick (14682)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 14682
Én abszolut erőszak ellenes vagyok. És remélem a többi kommunista érzelmű is.
És küzdeni sem valami ellen akarok, hanem valamiért. Azért hogy rövidebb legyen a munkaidő, hogy érdemesebb legyen két 6 órást alkalmazni, mint 1 embert 12 órán át kizsigerelni, hogy aztán semmi másra ne legyen ideje, se pihenésre se szórakozásra.

Nagyon sajnálatos, hogy nincs baloldal, hogy a nyugdíjasok a családtagjaikat sem tudják meggyőzni, az igazukról, hogy csatlakozzanak, és fiatalodjon a párt, akkor hogyan képzelik el , hogy 1országot képesek lennének kormányozni, nagy horderejű kérdésekben dönteni, komoly feladatokat megoldani?
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14681)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 14680
Akkor ez 1 remek lehetőség a baloldaliaknak, küzdeni ismét a 8 esetleg a 6 órás munkaidőért. Főképp a fizikai dolgozóknál, segédmunkásoknál, hiszen ők vannak nagy tömegben munka nélkül.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14679)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.29 0 0 14679
Sokan máris ledolgozzák a heti 65-öt. Pl. a biztonsági őröknél gyakori a túlmunka. A tőkés létszámhiányra szokott hivatkozni, de valójában esze ágában sincs feltölteni a létszámot.  Aztán ott a színház: egy kollégám gyereke világosító, reggel 8-ra megy be a színházba (felszerelés, próba), és este előadás után ő megy el utoljára, mert neki kell lekapcsolni a villanyt. Jó, hogy nyáron van másfél hónap szünete, de akkor is durva. Az építőiparban is gyakori a napi 12 óráztatás. Az eu meg a helyett, hogy fellépne ez ellen az emberhez méltatlan és szükségtelen kizsákmányolás ellen, a helyett adminisztratíve is áldását akarja rá adni.  Mennyenek a picsába!
Előzmény: Törölt nick (14678)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.28 0 0 14678
Azért ez a munkaidő hosszabítás mellbevágott.
Talán érdemes lenne ezt meglovagolni a Munkáspártnak, mert ez másoknak is riasztó lehet.
Előzmény: heiler (14671)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.28 0 0 14677

Te írsz baromságokat. Fegyenctelepek akkor is voltak. Persze egy Lenint azért nem zártak össze mindenféle söpredékkel, de ez így volt később is. Pl. Rákosi is szabadon járt-kelt, csak hetente egyszer jelenkeznie kellett a hatosagnal ,ennyi es a kijelolt korzetet nem hagyhatta el.

Lágerek voltak, vannak, és lesznek is. Csak vigyázz, hogy be ne kerülj, te kis népellensége, muhahaha!

Előzmény: Derek (14676)
Derek Creative Commons License 2008.06.28 0 0 14676

Ritka nagy baromsagokat irsz megint.A cari idokben a szamuzetes csak kenyszerlakhely volt,a szamuzottnek hetente egyszer jelenkeznie kellett a hatosagnal ,ennyi es a kijelolt korzetet nem hagyhatta el,de nem lagerekben voltak fegyveres orizet alatt.Lenin pl vigan vadaszgatott szamuzetese alatt.Ja es a  kozvetlen hozzatartozoknak a kormany ingyenes masodosztalyu vasutjegyet adott evente melglatogatni.

 

Igy lett aztan pl Irkutsk Oroszorszag egyik kulturalis kozpontja az oda szamuzott sok magasan kvalifikalt ertelmisegi miatt

Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14675)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.28 0 0 14675

Ugyan kérem! Szibériát nem Sztálin találta fel, már a cár atyuska is különös előszeretettel száműzte oda a nemkívánatos elemeket. A lenini fordulat mindössze annyi különbséget hozott, hogy mások lettek a nemkívánatosok, a kommunisták hazajöttek Szibériból, a kapitalisták meg kiköltöztek, ennyi.

A sztálinizmus pedig nem valami Marxtól teljesen független képződmény, hanem a marxi eszme továbbgondolása. Marx életművében főleg a kapitalizmus problémáinak feltárásával, és az alternatív társadalomkép felállításával foglalkozik. A gyakorlati megvalósítás százezernyi kis problémájának kezelése Lenin és Sztálin érdeme. És bizony, az ilyen problémák egyike volt az is, hogy mi legyen azokkal a személyekkel, akik a marxi társadalmat bomlasztják, felhalmozásra, embertársaik kizsákmányolására törekednek. Sztálinnak zseniális észrevétele volt az, hogy ezeket a személyeket az új társadalmi rendben a párton belül kell keresni, és Sztálin igazi kommunistaként próbálta kigyomlálni a reakciós elemeket a pártvezetésből, akárcsak legjobb tanítványa, Rákosi. Ez az öntisztulás nagyon fontos dolog a munkás öntudat kialakulása alatti években, és Hruscsov meg Kádár a napi népszerűséget hajhászva elhagyagolta, ezáltal megteremtve a nagyhatalmú TSZ elnökök és más visszaélések világát.

Végezetül: a sokat emlegetett recski internálótáborban három éves fennállása alatt nem egész 20000 ember fordult meg hosszabb-rövidebb ideig, és úgy tudom, egyetlen halálos áldozat sem volt. Ehhez képest a kapitalizmus áldozataiba lépten-nyomon belebotlunk az utcán, minden télen tucatszámra fagynak meg a hajléktalan ezrek. Ebből is látszik, mennyivel humánusabb a kommunista rendszer, amely még az ellenségeiről is gondoskodik: fedelet biztosít a fejük fölé, ellátja őket kajával, és szögesdrótokkal védi meg őket a jogos népharagtól, míg a kapitalizmusban már az is elég, ha valaki nem tud azonnal és kézzelfogható hasznot hajtani a tőkésnek, és már el is engedi a kezét a társadalom, és cinikusan végignézi nyomorult agoniáját. Én csak azt kívánom, hogy az a sok kapitalizmus dicsőségét gombnyomásra harsogó bohóc, aki ezt a fórumot is is szennyezte korábban, egytől egyig jusson ebbe a helyzetbe, nyomorogjon fóliasátorba, egye amit a mások kukájában talál, és fagyjon halálra ötven évesen  - a XXI. században! Ez a rendszeretek, egyétek meg!

Előzmény: Törölt nick (14674)
dalibaba Creative Commons License 2008.06.27 0 0 14673

Mozgalmi dalok : Az ifjú gárda

Ajánló - minden zeneszöveg olvasónak!

 


Munkátlanná vált két karunk,
Becsukta ajtaját a gyár,
Utcára lökve éhezünk
Mi milliónyi proletár.
A tőkés háborúra készül,
Lennénk jó ágyútöltelék,
Lázadjatok fel vélünk ifjak,
Az elnyomásból már elég.

Hát rajta !  Barikádra! Barikádra!
Burzsujok és árulók reszkessetek,
Az ifjú gárda a harcot állja,
És a szélse utcát hódítja meg.
Előre végső nagy leszámolásra,
Előre rongyos éhező sereg.
Rohamra indul az ifjú gárda,
Átgázolunk a tőkés rend felett.
Hát rajta ! Barikádra! Barikádra!
Tűzvonalba ifjú gárda!

Vörösre gyúlt a láthatár,
Lerázzuk korhadó igánk,
Velünk vívja nagy harcát
Szegény paraszt, szegény diák.
Tiporva száz ország határát,
Léptünktől döng a kövezet,
Elől a kommunisták pártja
A győzelemre az vezet.

Barikádra! Barikádra!...
...Tűzvonalba ifjú gárda!

-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.20 0 0 14672
Ezen én is totál ki voltam akadva, amikor bemondta a rádió! Hiszen éppenséggel nincs munkaerőhiány, ami ezt indokolná, sőt, a termelési módszerek annyira fölfejlődtek, hogy éppenséggel inkább a 20 órás munkahetet lehetne bevezetni, mely mindjárt a munkanélküliség problémájára is megoldást jelentene. Erre mi történik? E akarják venni a szabadidőnket! És tök mindegy, hogy fizetnek-e érte plusz pénzt, vagy nem fizetnek, mert a 8+8+8 nem erről szól, hanem arról, hogy az ember nem rabszolga! Én napi 2-3 órát utazgatok melóba meg vissza, az már 15 óra lenne, plusz tisztálkodás, étkezés, maradna 7-8 órám aludni, és se családi élet, se hobbi, még egy nyavalyás dallast sem volna időm megnézni a tv-ben, vagyis gyakorlatilag rabszolgasors várna rám, meg rátok is, meg minden bérmunkásra. És mindezt miért? Tényleg kíváncsi lennék, mi a hivatalos ideologizálása ennek a javaslatnak! Mert én nem látok semmi objektív szükségszerűséget, ami miatt ez szükséges lenne! Annyi a munkanélküli az egész kva eu-ban, mint égen a csillag! Tessék először őket foglalkoztatni, és majd csak utána emelgetni a munkaidőt!
Előzmény: heiler (14671)
heiler Creative Commons License 2008.06.17 0 0 14671

Na, itt egy mai hír:

 

                

A Munkáspárt állásfoglalása a luxemburgi megállapodásról

 

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége elutasítja az EU munkaügyi miniszterei által kötött megállapodást, mely szerint a heti 48 órás munkaidő 60-65 órásra emelkedne.

 

A megállapodás, kizárólag az európai tőkés köröknek kedvez, fokozza az európai munkásosztály kizsákmányolását, jelentősen csorbítja a pihenéshez, kulturálódáshoz való korábban kivívott jogait, és mintegy 100 évvel ezelőtti állapotokat idéz elő.

 

A megállapodás elfogadása az EU Parlamentjének hatásköre, ahol kizárólag a tőkés érdekek érvényesítése az elsődleges cél. Ezért senkinek nem lehetnek illúziói.

 

A törvény átpréselése után az Unió összes tőkés munkaadója helyzeténél fogva kényszeríti a munkást, a napi 12 órás munkaidő elfogadására, mert ellenkező esetben nem alkalmazza. A 60-65 órás munkahétre történő átállás esetén, a munkaadók növelnék a profitjukat a túlórákra eddig kifizetett magasabb összeg megtakarításával.

Mindemellett a munkaidő meghosszabbítása jelentősen megnövelné az amúgy sem alacsony munkanélküliséget.

 

A megállapodás különösen kiszolgáltatott helyzetbe hozza, azokat a munkásokat, akik külsős cégek által közvetítve vállalnak munkát. Az ilyen munkások – a megállapodás értelmében – sem azonos bérrel, sem azonos jogokkal nem rendelkezhetnek az adott cég közvetlen alkalmazásában álló dolgozóival. Ez a módosítás elsősorban a nagy multinacionális vállalatok érdekeinek kedvez, hisz ezeknél a cégeknél az ilyenfajta munkaerő kölcsönzés bevett gyakorlat.

 

A Munkáspárt Elnöksége úgy véli, hogy a magyar dolgozók érdekeit, az EU Parlament magyar képviselői nem képviselik hatékonyan.

Ezért a hazai szakszervezetekhez fordulunk:

Cselekedjünk közösen a magyar munkásokért!

Vegyük észre! Ismét harcolnunk kell a nyolcórás munkanapért!

 

 

Budapest, 2008. június 16.                                             A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége

 

-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.05 0 0 14670

Muhaha, a kapitalizmusban sincs kolbászból a kerítés, jönnek haza a honfitársaink, pedig milyen nagy arccal távoztak, hogy hülyék vagyunk, akik itt maradunk:

 

http://hvg.hu/karrier/20080604_nagy_britannia_kelet_europaiak_hazamentek.aspx?s=200865nl

-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.06.02 0 0 14669

Nagy itt a csend... énekeljünk!

http://www.youtube.com/watch?v=-ubXbq263_w&NR=1

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 14668
A minap német filmet néztem , 1 hadifogoly körülményei és szökése Szibériából.
Látta közületek valaki? Állítólag könyvben is megvan, ismeri valamelyikőtök?
Címe Ameddig a lában bírja, a Dunán ment.

Ami a német és a szibériai telepek között alapvető különbség volt, az a cél.
Ide nem meghalni , hanem dolgozni hozták a rabokat, szenet bányásztak.
Embertelen munka, embertelen körülmények között, ez tény.
De valahol láttam 1 tvműsorban, hogy az egyik amcsi büszkeség , valamelyik híd építésekor is tömegek haltak meg , pedig nem is rabok voltak csak munkások, de a körülményeik hasonlóak voltak a hidegtől eltekintve.

Az pedig, hogy van 1 rosszindulatú katonatiszt, aki a foglyokon éli ki magát, az sztem minden népcsoportnál előfordul. Máe eleve sztem egyenruhásnak az megy akiben van 1 kis alap agresszivitás. És szerencsés esetben jó helyen éli ki magát, a társadalomnak hasznára van, de olykor betegessé is fajulhat a dolog.

De ez nem 1 nemzet, és pláne nem 1 ideológia hibája.
heiler Creative Commons License 2008.05.12 0 0 14667

                              Több, mint humor.....

Vastagbör/Bojkott/2008.04.26./zero

heiler Creative Commons License 2008.05.12 0 0 14666

Itt találtam valamit:

 

                        http://webcast.tv2.hu/tenyek/index.php?m=video&video_id=375593

-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.05.03 0 0 14665
Köszi, de itt nem a felvétel a lényeg, hanem a játék. Beleadtam apait-anyait, és kva kíváncsi voltam, mit tudok belôle összehozni idehaza, oszt erre rosszak a felvételek. Úgy érzem magam, mint a kisgyerek, akinek elvették a játékát. :-(
Előzmény: heiler (14664)
heiler Creative Commons License 2008.05.02 0 0 14664

Ha tudok segíteni audiófelvétellel, az tökéletesen megvan.  A fórum is.

 

   http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=5716

 

Egyedűl itt találtam anyagot.

Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14663)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.05.02 0 0 14663

Vazze, az összes felvételem tönkre ment! (Széthullott a szalagfeszítés ebbe a nyavalyás videoba.) Megöl a méreg!

heiler Creative Commons License 2008.04.30 0 0 14662
    

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!