Keresés

Részletes keresés

zsofi_19 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 87

Sziasztok!

 

Nagyon boldog vagyok,mert végre lett egy nyuszikám.

Nagyon eleven, a szobámat már teljesen felfedezte 2 nap alatt:)

Nézzétek meg:

Zsófi

esterella Creative Commons License 2004.12.07 0 0 86
Köszi a segítséget, végre meggyógyultak a picik. Végülis 4 kisnyuszi megdöglött, de a többi rendbe jött. Ma születtek megint rájuk már jobban vigyázok, hála nektek, már tudom mikor, mit kell nekik adni! Mégegyszer kösz!
Előzmény: kiss.feri (83)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.28 0 0 85
Elválasztáskor még hetekig szokták adni a kokszis tápot.. pontosan meddig, azt nem tudom... De a másik topikban tényleg jóval többen vannak...
Előzmény: esterella (84)
esterella Creative Commons License 2004.11.28 0 0 84

Hát igen! Eddig mi is úgy csináltuk, hogy az anyákat pakolásztuk, de mostanában olyan sok kicsi született, hogy egyszerűen nem bírjuk ketreccel, meg az is igaz, hogy úgy tünt, hogy ez lesz a jobb megoldás és tényleg olyan aranyosan ugrándoztak, élvezték, hogy jó nagy helyük van. Mindig is sajnáltam szegényeket, hogy olyan szük helyre vannak beszorítva. Egyszerűen nem tudom mi lehet a megoldás. Jövőhónap elején is elleni fog remélem négy anyánk, akkor is ha minen jól megy lesz minimum 25 kicsi. A párom folyamatosan gyártja a nyúlolakat, de most már nagyon sokan vannak.

Sajnos azóta még egy kicsi elpusztult, de talán sikerült megfogni a dolgot, mintha jobban lennének. A tápot a szomszéd falu takarmányboltjában vesszük, mindig ugyanolyant, eddig semmi gond nem volt vele. Nem lehet, hogy megfáztak? Azt a bizonyos gyógyszeres tápot az anyák kapják időnként, de akkor ezentúl adok a piciknek is elválasztáskor. Az a rácspadlós ketrec mennyibe kerül?  

Előzmény: kiss.feri (83)
kiss.feri Creative Commons License 2004.11.26 0 0 83

Nekem házi nyulaim vannak kb. 10 éve folyamatosan.

Az újabb infók alapján elképzelhető a kokcidiózis is. Ezért volna fontos a rácspadlós tartás. Valamint választáskor lehetőleg ne a süldőket helyezd át, hanem az anyákat. Ne csoportosíts össze több almot. Választáskor mindig fogd vissza a süldők napi táp adagját. Mivel az elvont tej fehérje tartalma sokkal magasabb volt. Ezt a hiányt próbálják nagyobb tápfelvétellel pótolni, aminek bezabálás lesz a vége. Kezdetben nyugodtan csak annyi tápot kapjanak amennyit reggeltől estig megesznek. Három-négy nap után kezd növelni az adagot úgy, hogy kb. választás után 8.-10. napra legyen folyamatosan előttük a táp. A szénát ne korlátozd. Az ecet kérdésre visszatérve, szerintem az almaecet itatásban csak jó üzlet van / már, mint annak, aki forgalmazza ./ A10%-os biológiai háztartási ecettel is eléred a kívánt hatást, mivel csak az a lényeg, hogy a béltartalom savasságának fenntartására rásegítsünk. A folyamatos gyógyszeres táp etetésével nagyban csökkentheted a kokcidiózis miatti elhullást. Milyen tápot etetsz? Elképzelhető ,hogy ha a minősége nem megfelelő az is okozhatta az elhullást.

Előzmény: esterella (80)
esterella Creative Commons License 2004.11.26 0 0 82
Igen, köszi!  Jövő hónap elején megintcsak fognak születni nyuszikák, őket már talán okosabban tudjuk kezelni!
Előzmény: Vegetable (81)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.26 0 0 81
elválasztáskor ha jól tudom, kokszidózis elleni táppal szoktak etetni - nekem egy bakom van, ez elvi info :-)
Előzmény: esterella (80)
esterella Creative Commons License 2004.11.26 0 0 80
Köszi szépen a tanácsokat, megfogadtam őket. Bár az egyik kis nyuszi megdöglött az éjjel, remélem a többi megmarad. Talán az volt a baj, hogy most először kerültek a kicsik választás után egy közös elkülönített nagyobb istállórészre, mélyalomra és valamit elszúrtunk. Egy éve foglalkozunk nyulakkal, de eddig csak két megbetegedés volt. Neked rendes házinyulaid vannak, vagy törpék? Mégegyszer kösz a segítséget!!
Előzmény: kiss.feri (79)
kiss.feri Creative Commons License 2004.11.25 0 0 79

Sziasztok!

A tünetek, amit leírtál több dologra is utalhatnak. Ezért az a legfontosabb, hogy különisd el a betegeket az egészségesektől. Tudni kellene az elhelyezési körülményeket is. Mivel az volna az ideális, hogy a bélsárral ne érintkezzenek a nyulak. Az az rácspadlós tartás. Legelőszőr vedd el a takarmányokat a nyulak elöl. Két három napig jó minőségű fűszénán és vizen kívül ne adj nekik mást. A vizet ecettel savanyíthatod, ez segit az emésztésben de meggyógyítani nem fogja a nyulakat. Savanyitási arány1-100-ecet-víz

A koplaltatás után fokozatosan térj vissza a többi takarmányra. Eleinte csak fél adagokkal.A szénaetetés nagyon fontos, mert a nyulak jó emésztéséhez min. 16%-os rosttartalomra van szükség. Ezt a kész tápok többnyire nem tartalmazzák.

Valószínű, hogy minden nyulat nem fogsz tudni megmenteni de, ezért ne keseredj el.

A nyúltartás sarkalatos pontja a megfelelő takarmány biztosítása. Könnyebb megelőzni a bajt, mint gyógykezelni.A jövőben választás körül etess gyógyszeres tápot, amit takarmány boltokban beszerezhetsz. Ha lenne még kérdésed, írj. 

 

Előzmény: esterella (77)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.25 0 0 78

Gyere a 73ban irt linkre, ott vannak a nyuszisok...

 

Elküldöm a listára, hátha kapok valami tippet. Valószinüleg virus vagy etetési gond, de ennyiből nem sokat tudok mondani...

Előzmény: esterella (77)
esterella Creative Commons License 2004.11.25 0 0 77
Sziasztok! Kérlek segítsetek, ha tudtok. 2 hónapos nyusziaimat valami ronda, hasmenéses járvány támadta meg. Napról-napra egyre több a beteg, nem esznek és fosnak. Tud valaki erre a ronda bajra valami jó módszer, vagy szert? Valakitől azt hallottam, hogy az almaecetes víz segíthet, de nem igazán jön be. Vajon mitől lehet ez? Kicsit kétségbe vagyok esve, mert kezdenek nagyon oda lenni. Kérem, aki tud segítsen. Üdv minden nyulasnak!
zsofi_19 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 76

Szia!

Köszi a választ,a helye már megvan,most vettem egy jó kis ketrecet,törpenyúlnak elég a nagysága.A többi is meglesz,csak találjak állatkát.Állatkereskedésből semmiképpen nem szeretnék,mert nincsenek jó tapasztalataim.

Zsófi

Előzmény: Vegetable (74)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 75
Szóval a keti 10.000 forint akciósan... Csak elirtam hajnalban :-)
Előzmény: Vegetable (74)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 74

Egyébként a törpenyul még tenyésztőnél is fajta- és oltásfüggően 3-6000 közt van árban, boltot nem ajánlok, ott még az is lehet, hogy házinyulat kapsz.

Ráadásul ketrec kell neki, ideális esetben minimum 100×50es, ami akciósan is cca 1000 forint, kell venned neki még cca ezerért tálkát, itatót, rágókövet, nyalósót... És onnantól a tartása baromi olcsó, terményboltban beszerezheted a 90%át fillérekért, és főként jó minőségü szénát kell ennie, amit vidéken sokszor be lehet szerezni közvetlenül a termelőtől - de én inkább maradok az alpesi szénánál, amiből egy nagy zacskó annyi, mint termelőnél egy bála (cca 500 forint). Alá forgács kell pár hónapig, utána ha már eldöntötte, hol a pisi helye a ketrecben, jöhet a zeolitos vagy növényi anyagu macskaalom alomtálba... Vagy maradsz a forgácsnál.

 

Ezeket azért irtam le, mert nyulat tartani szinte a legolcsóbb, tündéri jószágok, imádom, mikor nyalja az orrom, meg mikor mellém bujik, meg ilyesmik... De a beszerzés, ketrec, felszerelés az nincs ingyen... És a nyuszi az olcsóbb része a beszerzésnek...

 

Valamint kalkulálj évi egy oltással egy halálos betegség ellen, ami a myxomatózis és szunyogok terjesztik. Egy oltásban 20adag van, ha találsz más nyulasokat, együtt elmehettek, de ha nem, akkor neked kell az egészet kifizetni, ami cca 2500 forint...

 

Pécsi törpések vannak a listán is, a törpenyul klubban is :-)

Várunk a másik topikban :-)

Előzmény: zsofi_19 (72)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.23 0 0 73

Szia! :-) Biztos lesz, aki tud segiteni, de itt elég valószinütlen :-)

 

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9050031&la=39873974 Ebben a topikban gyültek össze a fórum nyulasai :-) Az enyém két éves, és imádom egyébként, és ha jó idő lesz, viszem hétvégén a kiállitásra :-) Bővebbet szintén a fenti topikban ;-)

Előzmény: zsofi_19 (72)
zsofi_19 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 72

Sziasztok!

 

Végre lehetőségem nyílt hogy kisállatot tarthassak,és a TÖRPENYÚLra esett a választásom.Érdeklődni szeretnék,hogy Pécs környékén tudna-e segíteni nekem valaki.Ajándékba vagy nem túl nagy összegért vásárolnék nyuszibabát.

Címem:zso85@freemail.hu

Előre köszönöm:

Zsófi

eriks Creative Commons License 2003.04.28 0 0 71
www.torpenyul.hu
www.noklapja.hu teremtsünk otthont-ból a nyuszi mint házi kedvenc topik
index fórumán a törpenyulat akar a gyerek
minden a fenti helyeken a nyunyikról
Nibiru Creative Commons License 2003.04.27 0 0 70
Jó, majd bemásolom. Képzeld, azóta már szobatiszta is lett, és hallgat a nevére. Rudinak neveztük el, ha lány, legfeljebb Rudmilla lesz. :)
Van egy kosár, amiben szállítani szoktuk, és oda jár a dolgát végezni. Érdekes, hogy megkeresi a kosarat a lakásban! Szóval mindegy, hogy hol van éppen, megkeresi és oda jár. Eszméletlen egy pofa! :)
Előzmény: L-Gee (69)
L-Gee Creative Commons License 2003.04.27 0 0 69
Nibiru,

Tök érdekes, amit írsz ! Szerintem másold be a "Törpenyulat akar a gyerek" c. topikba: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9050031
ott van az igazi nyulas élet !

Előzmény: Nibiru (68)
Nibiru Creative Commons License 2003.04.24 0 0 68
Sziasztok nyuszisok!

Mivel a gyerekek szeretik, általábabn minden évben vannak nálunk húsvétkor kiskacsák, csibék vagy nyuszi.
Sok nyuszink volt, amiket 1-2 hónappal húsvét után egy tenyésztőnek szoktunk odaadni, és tenyésznyulként van már neki pár darab tőlünk is.
Azt a nyulat, amit erre a húsvétra vetünk, azonban nem szeretném a tenyésztőnek adni, mert annyira társaslény, hogy ilyet még nem láttam.
Normális nyúl, ha az ember közeledik, akkor arréb megy, vagy elbújik, és csak ha salátával a kezében közelít az ember, akkor jön elő.
Ez meg ahogy embert lát, odamegy, és simogattatja magát. Még kint a füvön is körülöttünk tesz-vesz rágicsál, és nem megy el. Csuda egy figura.
A kisebbik lányom hanyatt fekteti az ölében, és vakargatja a hasát, ez meg nem mozdul.
Nagyon aranyos, éppen hogy csak nem dorombol. :)
Ha valaki egy igazán kedves kis nyulat szeretne, az írjon! Szürke színű, és nem törpe.

További kellemes nyúlást! :)
A nyuszi

Vegetable Creative Commons License 2003.02.28 0 0 67
Bökj a linkre a 64 hozzászólásban, ott vagyunk mostanában... Ilyen szitum nem volt, de van, aki kutyát, macskát tart a nyuszi mellé, nem tudom, hogy szervezték meg... Talán tudnak segiteni!
Ha pestkörnyéki vagy, akkor menj a tar.hu/rabbitka oldalra, ott van a programoknál a hétvégi TIT kiállítás helyszine, ott viszont biztos tudnak a nyulasok segiteni, és láthatsz más nyuszkákat is :o)
Előzmény: Hajnal22 (66)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.02.28 0 0 66
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, kicsit el vagyok keseredve a nyuszim miatt. 10 hónapos bak törpenyúl. Eddig az előszobában tartottuk, kiengedve mivek szobatiszta (volt). Soha nem zártuk be, tudta hol kell intéznie a dolgát.
Miután több embertől is meggyőződtem, hogy lehet együtt tartani nyulat és macskát, két hete hazahoztunk egy menhelyi cicalányt. A nyuszi érdeklődve fogadta, aztán elkezdett féltékenykedni. A cica nem nagyon törődött vele, max 1-2 pofont adott, ha túl közel jött hozzá. Az előszobában van a macskaalom (máshova nem tudom tenni) és a nyulam átjár oda vécézni. Azaz néha átmegy, néha elintézi ott ahol éppen van....
Meg belehempereg, kikaparja..
Most ott tartunk, hogy visszazártam a ketrecébe, csak futni engedem ki egy rövid időre, de azt sem úszom meg bogyó nélkül. Akkor is ez van ha a cica nincs ott, sőt az almot is kivittem arra az időre.
Van esély arra, hogy visszatér régi jó szokásához, azaz megint szobatiszta lesz, vagy reménytelen? Sajnálom szegényt amiért abban a ketrecben van 23 órát naponta....
Köszi ha tudtok segíteni, bocs amiért ilyen hosszú lett.
Vegetable Creative Commons License 2003.02.28 0 0 65
Őőőőőő... A kábelrágás igaz, de mást nemigen rág, max a rágófáját, egy helyre pisil, máshova, de egyhelyre kakil, ha kint van, egyiket se teszi, visszapattok, jön, ha hivom (ilyen állatot nem ugy kell hivni: Józsika gyere ide, hanem hanggal, pl. csettegés, pittyegés, ilyesmi), roppant társas lény, igy nem csak ugrál, és nagyon szórakoztató figura :-P
Előzmény: Lazy Cat (4)
Vegetable Creative Commons License 2003.02.28 0 0 64
dentro Creative Commons License 2002.11.17 0 0 63
MIAMANÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt vagy még? Megvan még a nyuszid?
lanina Creative Commons License 2001.07.31 0 0 62
Sziasztok!

Sajna nyuszink kinőtte lakunkat :o(.
http://www.geocities.com/tejfel/kifli.jpg
Ez ő meg kisebb korában.

Keresünk neki gazdit, aki:
- szeretni fogja (élve!)
- eteti gondozza futtatja itatja
- simogatja (szereti nagyon!)
- ha akad kis porta néha kiengedi kicsit ásni (ezt is szereti)

Amit róla érdemes tudni:
- 21 hetes
- leányzo
- kb egy házimacska nagysagú (nagyobb kicsit mint egy törpenyuszi)
- napi kétszer igényel etetést (azért gyümölcsöt ezen felül is
szoktunk adni neki)
- kézhez szokott, kifejezetten szereti ha a buksijat simogatják
- szeret szaladgálni, s ezt elég gyorsan teszi (nem nézi néha merre
szalad, nem árt odafigyelni)
- szeret ragcsálni:
- kábelek a kedvencei, óvjuk tőle
- minden egyéb ami a foga ügyébe esik: fa, textil bármi,de azért
nem maniákusan csinálja, inkabb rosszaság jelleggel
- mokás allat, nem igazán lehet unatkozni ha szabadon szaladgál :o)
- jopofin alszik
- félig szobatiszta, néha elpotyog itt-ott egy-két bogyó, de más nem, ketrecben viszont csak egy helyre "tesz"

Sajna a 12 negyzetméter mar kevés hozzá :o(. (mármint nekünk meg még
neki is, plusz a bútoroknak).

Várjuk a jelentkezőket! /kisvasut@yahoo.com/

baphomet Creative Commons License 2001.07.23 0 0 61
heeeelp! van egy kis nyussz, nem tudom, milyen nemű és milyen korú, hozzám is segítségért fordultak. szombat óta nem nagyon akar sem enni, sem inni. voltak orvosnál is, szerinte semmi baja. csak ül egy helyben és nem nagyon mozdul. azóta már ivott és evett egy keveset, de nincs jó kedve. szerintetek ez mi lehet?
mondjuk én javasoltam az állatorvosit minél hamarabb. nem tudom, milyen orvos láthatta. és etetést, itatást kézből.
írjatok valami ötletet!
csincsincsin Creative Commons License 2001.07.13 0 0 60
Erdekes... nekem hagyomanyos nyuszoim vannak... es a talpuk nagyon masszivnak tunik:))

Nekem is halt mar meg nyul a kezeim kozott... de azt sajnos a kutyam vegezte ki...jogos onvedelembol... a nyul a torkanak ugrott, es a kutya csak le akarta szedni magarol... es dobott rajta egyet. A nyuszo elrepult, es sajna eltorott a gerince....az allatorvosi egyetem sebeszeten pedig mar nem tudtak rajta segiteni:((

Szegeny kutyanak meg be kellett kotni a torkat...es az apukam kezet is, mert a nyul elotte ot is megharapta... Tiszta gyalog galopp!!!

Előzmény: baphomet (59)
baphomet Creative Commons License 2001.07.13 0 0 59
ja, és a mókusnak üzenem, ha erre téved, mint a múltkor, hogy NEM ETTEM MEG, miután meghalt...
Előzmény: baphomet (58)
baphomet Creative Commons License 2001.07.13 0 0 58
próbálkoztam forgáccsal, de állandóan kihordta a ketrecből, mikor ugrott ki és van egy olyan parám is, hogy megszúrhatja a talpát és fekélyes lesz.
tudom, nem kellene ennyire féltenem, de az előző bak nyuszim a kezeim között halt meg, még az orvosok sem tudtak segíteni.
Előzmény: csincsincsin (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!