Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sandStone Creative Commons License 2002.09.01 0 0 375
Sziasztok!

Új vagyok a topicban, és nem sikerült teljesen átolvasnom mindent, amit leírtatok, ezért elnézést, ha olyasmivel zaklatok itt mindenkit, amit 600x ismételt már el.
A Kedvesemmel egy 4 éves KA-t nyűzünk. Van mostanában néhány baja, és a csepeli Fordosok semmit nem tudnak csinálni vele, de azért mindig otthagyunk egy rakat lóvét.
Olyan érzésem van párszor, hogy nyomom a gázt, a kicsike meg alig akar menni, + ha ilyenkor kinyomom a kuplungot, le is áll. Ha újra beindítom, megy tovább, mint ha mi sem történt volna, amíg rá nem jön megint.
Néha nem érzem egy hónapig a jelenséget, utána pedig...
+ Kormos, ronda kipufogóvég, még ha pályán hajtom, akkor is, nem csak városban.
+ 3-4 havi egy lityó olajat megzabál
+ olyan hangja van, mint egy dieselnek, abból sem a jobbnak, pedig ugye 1.3 benzin a drága.

Hát légyszi segítsetek, ha tudtok, vagy kérnék egy tippet, hova vigyem Budapesten szervízbe, ahol nem csak a gatyámat akarják, hanem megcsinálják normálisan.
Ja, úgy 70 ezer lehet a kocsiban. Ha van tippetek, de kíváncsiak vagytok valamire a kocsival kapcs., leírom.
Bocs, mert túl terjengős voltam, meg akkor is, ha nem a Mondeos topicba kellett volna írnom, Titeket találtalak a legnagyobbnak.
Kösz.

sS

randco Creative Commons License 2002.08.30 0 0 374
300.000 km-ig garantáltan nem lesz, de max. 120.000-nél úgyis beújítok. Én is ismerek olyan faszit aki a Transzporterét bütyköltette az ATC-sekkel(fordulatszám kikódolással) utána hajtotta tartósan 180-190-el, na neki lett ilyen baja.
Ennek a 2,0 motornak van annyi tartaléka. (L. 1,9 GTI PDTDI 150 LE és még azt is felnyomják 186-ra.)Nyugaton 10 dízelből 8 tuningolt (TÜV engedéllyel)
Rendes Béla Creative Commons License 2002.08.30 0 0 373
Szia randco,

Csupa szépet írtál a Superchips féle tuningról, közte még azt is hogy "a motorra semmilyen káros hatása nincs". Biztos vagy abban, hogy nem is lesz? A gyárban sem (csupa) hülyék ülnek a tervezőasztalnál, sőt ezt a motort tudomásom szerint Anisits Ferenc tervezte, aki előtte a BMW-nél csinált dízeleket. (Nincs rajtuk ovál embléma, de azért egészen jók). Nem akarom elvenni a kedved az autódtól, de láttam már egy-két tuningolt autó (nyilvánvalóan nem azonnal) szétégett dugattyúját...

Előzmény: randco (371)
Aewyn Creative Commons License 2002.08.30 0 0 372
OFF:

randco: Neked nem akadozott a 3-as a focusban?

Előzmény: randco (371)
randco Creative Commons License 2002.08.30 0 0 371
A 115 LE-s TDdi-mből csináltak 147 LE-t. A motorra semmilyen káros hatása nincs. A nyomaték 280 Nm-ről 360-ra nőtt.(5 személlyel 225 km/h).
Én a Megalarmnál csináltattam, ők az angol Superchips forgalmazói, akik a legtöbb autótipushoz fejlesztenek módosított szoftvert. Kiküldik e-mailen az autód programját, 1 órán belül jön a módosítás. Próbakör, műszeres mérés, vigyorgás...
Nekem a kezdetektől benne van, a szervízben sem szóltak érte.(Elkérték a telefonszámot)

A Focusomban is volt, de mivel az benzines volt ennyire nem lehetett érezni.

T-Petra Creative Commons License 2002.08.29 0 0 370
Igazán bután az RS cucc az ezüst autón mutat. Ott jön ki igazán, hogy más a beömlő meg a ködlámpa körüli dolgok. Nemtom sötétkékben hogy mutat majd. 4000 ft-ért csinálja meg a műanyagos. :)) Gondolhatod nincs nagyon oda :)
Ma kipróbáltam egy Super-B-t. 1,9 pdtdi. Hát nemtom. Lehet h elfogul vagyok de szerintem a Mondeo jobb volt. Először mentünk az enyémmel, a srác vezetett, utána meg az Ő Super-B-t vezettem. 22.000 km volt a gépében tehát már nem járatos de szerintem a mondeo nyomatékosabb, főleg csendesebb motor. Az azért kerregett alapon. A fékje viszon sokkal jobb. Most is állítom h a Mondeonak (lehet h csak az enyémen) szar a féke. A páromnak maradt a Focus 1,4. Tegnap mentem vele, az első fékezésnél meharaptam a kormányt. 2500-nál megmérettem a MOndeot, de aszondták minden ok.
Tényleg 10.000 től kezd el igazán menni??? Aszondta a srác ott van valami az elektronikában ami kapcsol. Lehet ért hozzá mert chip tuninggal foglalkoznak.
Aszondta h a mondeo tdci hez van egy külön kis doboz, amit a komputer elé kell bekötni. Az valahogy átveri a vezérlést és +35 lovat rátesz a 130-ra. Huhhhh... Nem kell belemószerolni, nem ugrik a garancia. A komputer hibakódot (mert le kell húzni a kábeleket) meg tudják resetelni. ha eladod a gépet, simán kiveszed belőle. 70.000 pénzért adják. Lehetséges ez????
Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.29 0 0 369
Én inkább a zenecuccra költeném a zsetont... Az ST első spoiler szerintem csak akkor nem néz ki bután, ha megveszed az oldalsó küszöbspoilereket is - az meg szintén aranyárban van. Ha mindent megveszel, akkor már lassan megveheted az ST-t is:-))) Én meg is venném, csak a tetű adószabályok miatt a 6 milla feletti részt nem tudom elszámolni, így aztán marad a "sima" V6.
Előzmény: T-Petra (365)
xDiVeR Creative Commons License 2002.08.29 0 0 368
Erröl jut eszembe. Nekem igaz zörögni nem zörög,
de a baloldalról nyikinyikinyikorgás hallatszódik. Ha viszont a csomagtartót úgy vágom be, és lehetôleg többször, mint a budiajtót, akkor elmúlik. Arra a kis gumibizbaszra gyanakszom, ami az ajtót alátámasztja. Van valakinek hasonló "élménye".
Más. Jobb elölrôl lehúzott ablaknál hallani enyhe zúgást. Meghallgattam álló helyzetben, és akkor is hallani. Fordulatszámfüggô a hang, szóval valami csapágyra gyanakszom. Holnap megyek szervízbe, ott majd kiderül.
Most lesz csak egy éves, ne zúgjon már!
Előzmény: zetecR (367)
zetecR Creative Commons License 2002.08.28 0 0 367
Ford-féle csomagtartózárszerkezet... :-)
Előzmény: randco (366)
randco Creative Commons License 2002.08.28 0 0 366
Mintha a Shell új dízele télleg jobb lenne...

Más...

A csomagtér ajtóban rossz úton kopog a zárszerkezet.
Előtte Focusom volt, ugyan ezt művelte mi lehet ez??

T-Petra Creative Commons License 2002.08.28 0 0 365
Én az OMV-nál tankolok. Van 5000 ft-os utalványom plussz ráfizetem a fölét. Az kb fél tanknál aktuális. Én is a higulós taktikát javaslom. Ha szar a cucc akkor sem áll meg a rendszer esetleg érzel vmi gyengülsét, fura hangot. Ha viszont full rakod szar anyaggal????

Vazze. Ma megkérdeztem mi péz az RS-spoilerhez a kiegészítők. Beömlő, ködlámpa keret, ködlámpa, kábelek majd 100 rugó :((( De igen állat lesz :))

A SONY cuccot is aranyban mérik. 140 a fej + 50 a CD tár. Asszem várok picit ezzel.

Kihangosítóról vmi???

Thx

Esbé Creative Commons License 2002.08.28 0 0 364
Ha már benzinkutak. Én most jártam meg Görögországot a V6-tal, végig korrektül voltak ÖMV és Shell kutak (Szerbia, Bulgária, Görög). Persze mindegyik a helyi egységben számlált, amit a kutas egy számológépen átváltott euróba. Na ott aztán mentek az érdekes dolgok - szerintem ezért nem csaltak viszont a mennyiséggel... :-)
xDiVeR Creative Commons License 2002.08.28 0 0 363
Én sajnos tankoltam már Aralnál a Mondeoba. Alátámasztom, hogy sz*r. Nem ment úgy és hangosabb lett a motor. Mikor a MOL -nál rátankoltam, a majdnem üres takba, teljesen elképedtem a különbségtôl.
Előzmény: Törölt nick (362)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 362
OFF

OK, ezt inkább a benzinkutas topicok valamelyikében beszéljük meg...

Lehet, hogy nem mindegyik kútjuk szar, de én 4-et próbáltam, abból 4 az volt, észrevehető volt az autón a nyomatékcsökkenés és az is, hogy hangosabb lett a motor. Mondom, a Honda háklis volt erre, a Forddal meg még nem próbáltam és nem is szándékozom megpróbálni. Mindenesetre a fater Sierrája is köhögött attól a löttytől, amit az Aralnál benzin néven belepumpáltak. Egyébként a Mondeo egyik alternatívája vétel előtt a C5 volt, amiből a HPI változatot Mo-on nem forgalmazzák a benzin magas kéntartalma miatt. Az Aral Mo-i hálózatát kiemelten rossz példaként említették erre, persze lehet, hogy ők is csak rossz helyen nézték...

Egyébként ha felváltva tankolsz, akkor "hígul" a szar benya, hacsak nem szinte csontszáraznál tankolsz (mondjuk én majdnem úgy szoktam, 2-4 liter marad benne többnyire).

ON

Előzmény: McFart (361)
McFart Creative Commons License 2002.08.28 0 0 361
balu1st
szar az aral??? en felvaltva, mikor milyen kedvem van, tankolok aral es omv kutnal es sem fogaysztasban sem motorhangon nem veszem eszre a kulonbseget...
nekem az aral kimondottan jol hangzik... a moltol sokkal jobban tartok...
Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 360
OFF

OK. A Shell kút Bp. XIV. Egressy út. Még azzal is átvertek, hogy injektortisztító helyett egy liter olajat számláztak (csak utólag derült ki, mert ezt azért nem gondoltam volna). Egy másik tetű banda (szintén Shell) a Dózsa Gy. úton található a Vágány utcával szemben (ott a visszajáróval próbáltak átvágni és 5 percbe telt lebeszélni a faszit a racing-ről meg az olajszint méréséről... ha már itt tartunk, az EVO99 sokkal jobb, de azt sem veszek gyakran).

Egyébként ahol a legkevésbé dzsuvás a benzin, az a MOL, a Shell, az OMV kutak egy része és az Agip. És még valami: a Jet-tel sincs semmi baj. Ezeket onnan tudom, hogy ezelőtt Hondám volt és azon nagyon meg lehet érezni, ha szar a benzin...

Szerintem a MOL kutak a legkorrektebbek, legalábbis ami a benya mérését illeti. Vagy csak kevesebbet csalnak, mint a többiek:-)))

A benya szar minősége miatt messze kerüljétek el a következő hálózatokat: Aral, Total, Esso. Az Esso-kutak többségénél viszont legalább vannak finom sütik:-))

ON

Előzmény: xDiVeR (358)
xDiVeR Creative Commons License 2002.08.28 0 0 359
OFF
sorry. egyelôre
OFF
Előzmény: xDiVeR (358)
xDiVeR Creative Commons License 2002.08.28 0 0 358
Ezeket a kutakat közkincsé lehetne tenni. Ha tudjátok még, akkor írjátok meg melyik volt.
Nekem egyenlôre minôségbeli különbségek tűntek fel. Mostanában csak OMV, MOL és esetleg Shell kutaknál tankolok ilyen okokból...
Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 357
Még cifrább a helyzet, mint gondolnád, mert a dízelek tankja, akár Di, akár TDDi, akár TDCi (fogalmam nincs, miért), de csak 56 literes, legalábbis az autó könyve szerint.
Előzmény: randco (355)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 356
Lehet, hogy kevesebb volt benne a város.

De a kutak is trükkösek, nekem Shell kútnál egyszer 63 litert "sikerült" tankolnom úgy, hogy 58 literes a tank és nem is volt tök üres, továbbá csak első kattanásig nyomtam bele a benyát. Ha hiszed, ha nem, akár 10%-ot vagy még többet is eltérnek a trükkös kis számlálók (általában egy ilyen tankolás 53-55 liter), úgyhogy lehet, hogy a 6.9 és a 7.9 közötti különbség csak 0.1-0.2 között van. Remélem, nem vagy matematikus:-))

Előzmény: T-Petra (350)
randco Creative Commons License 2002.08.27 0 0 355
Még valami:

A maglódi OMV kútnál (de csak ott) háromszor tankoltak 62,5 litert az 58 literes tankbomba. Ennyit a kutakról, meg 0,001 literre kiszámolt fogyasztásról.

randco Creative Commons License 2002.08.27 0 0 354
Hello!

Kombi TDdi-m van (+chip 147 LE), fólia (SunGard) Alpine Hifi+JBL hangszórók+ mélyláda. 15000 km van benne, a fogyasztásom kb. 7,5 l.
Tegnap rendeltem hozzá tetőspoilert. Szerintetek hol tudják szépen lefényezni??

Aewyn Creative Commons License 2002.08.27 0 0 353
Ja már nem bocs, csak gyorsan szaladnak bele a kilóméterek.

0:3 :(

Előzmény: Aewyn (351)
Ronin_ Creative Commons License 2002.08.27 0 0 352
Hello Petra!

Látom hallgattál rám és Mondeo TDCi-t vettél. Ne légy vele türelmetlen, majd meghálálja. Gratulálok és legyen sok örömed benne!

Előzmény: T-Petra (350)
Aewyn Creative Commons License 2002.08.27 0 0 351
Nem bejáratós még az a masina ?
Előzmény: T-Petra (350)
T-Petra Creative Commons License 2002.08.27 0 0 350
Hi.

Fasse érti ezt. Ma mentem egy 470-km es karikát, pályán is , ahol mondván nehogy ellustuljon :)) kicsit zargattam. volt 2x 180 meg egy 200 egyébként meg 150. Majd végig ment a légkondi. Hazaértem tankoltam is és a fogyi 6.9 re jött ki. Most akkor mivan??? Zabál vagy nezabál? Vagy a kutakon szarok a literszámlálók?? :))

Ezzel simán kibékülnék.
A magnó helye ha jól tudom 1,5 DIN-es. Láttam valahol equalizert ami fél magnó méretű volt. Azok ketten szerintem beférnének arra helyre.
Láttam a SONY és a CLARION is csinált ilyen nagy méretű magnót egyben. A SONYt láttam is volt benne casette meg CD is. 150 pénz volt tavaj. Kerestem a neten de nem találtam most.

Kűzdök a kihangosító kérdéssel is. Nokiám van. 6310. Vettem hozzá blútuttyos hedszetet de szerintem ez fos. Ma simán lemerítettem a friss töltést cirka 50 perc beszélgetéssel. Nálam ez nem sok. Volt egy gyári ford beépítés de lecsúsztam róla. Pedig 50-ért simán vettem volna meg. A Nokia sajátjához meg furkálni kell. Vagy van valami hely?? Valaki??

Hmmm... Vettem egy ST-220 első spoilert. Megláttam a kereskedésben egy autón amibe beletolattak. Biztosító cserélte a tagnak én meg rámozdultam a töröttre. :)) A jobb oldalt tenyérnyi be van szakadva. Aszodják egy jó műanyagos vödörnyi darabkából kirakja a komplettet. Remélem ez is menni fog :))
Kell venni hozá beömlőt, ködlámpa keretet, ködlámpát. Fényezés és megy fe a gépre. WOWWW...

Thx

xDiVeR Creative Commons License 2002.08.27 0 0 349
Kettö nem fér be, mert annyira nem nagy.
Viszont minek kettô, amikor az mp3 elfér egyben is? Nekem csak egy van, de az mp3-as.
Előzmény: ZaLa (348)
ZaLa Creative Commons License 2002.08.27 0 0 348
Ha naiv a kérdés, akkor elnézést:
A gyári Ford rádió helyére befér két normál méretű készülék? A másik egy mp3 lejátszó lenne, amiben nincs rádió.
ZaLa
Esbé Creative Commons License 2002.08.27 0 0 347
Esbé azért nem annyira :-( mert cégautó úgyhogy csak nagyobbakat csapkod... :-)

A lopás veszély inkább alkatrészekre áll fenn (motorháztető, ajtó, légzsákok stb.), sokan lopott cuccból oldják meg a karambolos autó javítást.

Előzmény: Aewyn (342)
Rendes Béla Creative Commons License 2002.08.27 0 0 346
Hello HOH,

kb. egy hónapja barátkozom egy Tdci-vel (nem nehéz munka), ebben egy sima 4000-es ketyeró adja a zenét. Elvileg ez is lépést tud tartani a menetzajjal (a menüvel még állítható is, hogy milyen mértékben), apró gondom, hogy ebből a valóságban semmit sem érzékelek. Nyilván botfülem van.
Ez egyyébként egy négyajtós kasztni, ha ez vigasztal, nekem is nehezen csukódik a csomagtartó. Ha mérek fogyasztást, majd beszámolok róla, de sacc/kb. úgy 6.5-7.0 lit/100 km körül van.

Előzmény: HOH (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!