Keresés

Részletes keresés

Lakki Creative Commons License 1998.10.27 0 0 30
*slurp*
Ide sem szabad jönni éhesen, csak mazochistáknak :)
Nuakkor én is (lusta, nem! inkább időhiányos :)) háziasszonyoknak, embereknek)

Virslit vagy szafaládét vagy krinolintot hosszában ketté kell vágni, a feleket középen hosszéban behasítani, beletenni sajtot, szalonnácskát, alufóliából csinálni nekik csónakot (mert lesz neki tunkolható levéje), bele tepsibe, bele a sütőbe, és megsütni, míg az egész már jól sistereg. Egen laktató, és ami kifolik a csónakba azt ki lehet törölgetni kenyérkével.

KillerJack Creative Commons License 1998.10.27 0 0 29
Banya, még! nyami...
banya Creative Commons License 1998.10.27 0 0 28
Micsoda finom kis topic!
Lusta háziasszonyok kedvence: (a la banya)
Krumpli meghámoz, kiolajozott tepsibe belekarikáz, kis sót, sok majorannát rászór. Alufóliával befed, előmelegített sütőbe betesz. Süt, néha kivesz, összeráz. Mikor majdnem jó a krumpli, párizsit felkockáz, krumplival összekever, fólia le, kicsit süt, végül néhány felvert tojást ráönt, összesüt.
Hmmm. Savanyával, száraz fehérborból készült kisfröccsel bekebelez.
Variációja:
A majdnem kész krumpli tetejére néhány félbevágott virslit ráhelyez, reszelt sajttal összekevert tejfölt ráönt, így süt tovább.

Pocak Creative Commons License 1998.10.26 0 0 27
Pocak posztulatuma nockedli temaban:
Minalunknal tolas is kerul bele, attol all ossze a teszta.
Fontos hogy forrjon a viz, amikor szaggatod, es meg raadasul gyorsan is kell szaggatni, egyebkent gomboc meretu lesz.

Omlett maskepp (fogyizok page up):
a tolasokat szetvalasztjuk, a feherjebe tolasonkent 1 kaveskanal lisztet szorunk, kemeny habot kell belole verni, utana ovatosan ossze kell keverni a sargaval (cukrot ne tegyel bele, mert akkor piskota lesz).
Ebbol kell omletteket csinalni, keverni nem szabad, ha mar megsult, a kozepebe lehet tenni sonkat, vagy gombaragut, sajtot, masik felet ovatosan rahajtani, tanyerra csusztatni, tetejet reszelt sajttal megszorni.

Bölöm Bika Creative Commons License 1998.10.26 0 0 26
Olasz zöldbab (olasz recept)
Kell hozzá:
oliva olaj (vagy jó minôségű napraforgó olaj)
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagy friss érett paradicsom
friss füszer: bazsalikom, zsálya
fehér bor
3/4 kg francia zöldbab
1/2 kg disznó karaj
A hagymát nagy cikkekre vágjuk és az olajon megforgatjuk (nem kell barnitani)
A zöldbabot a felapritott paradicsommal a hagymára dobjuk, és meglocsoljuk a borral.
A friss füszert rádobjuk, és fedô alatt a babot puhitjuk.
Mikor még egy cseppet ress a bab, a fedôt levesszük, es a finom levet besűritjük.
Kozben a karajszeletek lisztbe forgatva, forró olajon kisütjük (Natur szeletek).
A natur szeleteket a zöldbab köritéssel tálaljuk. Egy jó fajta vörös bor megy hozzá!

Bölöm Bika

KillerJack Creative Commons License 1998.10.26 0 0 25
Muncurkó,

ez is észbontóan jól hangzik... nyami... megyek is haza, mert tökre éhes lettem...

a kérdéseidre :
1. ;-)) szóval Neked is kellemesen telt? ;-))
2. erre privátban már válaszoltam

De nem véletlenül nyitottam ezt a topicot ;-))

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.26 0 0 24
Van még egy egyszerű, gyors recept - tésztás témakörben:
Hagyma megpirít, rádob kockára vágott gépsonka+ feldarabolt gomba. Fűszerez ( só, fokhagyma, bors és egyebek ízlés szerint ), összerottyant. Végén 2 dl tejszín ráönt, kicsit utánasóz, ha kell és pár percig kavargat.
Kifőtt - leginkább orsós - tésztára ráönt, esetleg reszelt sajt a tetejére. Finom fehérborral.

offtopic1:Örülök, hogy Neked is jó volt :-)))
offtopic2: így szeretsz főzni ?

KillerJack Creative Commons License 1998.10.26 0 0 23
Muncurkó, köszönöm ;-)))

esetleg más recept amit 'érdemes' kipróbálni?

Tegnap este? hmm.... inkább nem írom le... úgysem lenne megfelelő szó rá, de a lényeg, hogy félelmetesen jó volt ;-)))

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.26 0 0 22
Esős idő, forró kakaó, esetleg pattogó tűz, néhány gyertya, zene, hmmmmmmmmmm !
zsosz Creative Commons License 1998.10.26 0 0 21
Tegnap este (zuhogó eső és a hozzávalók....) pl. azt javasoltam volna, hogy fűts be és csinálj (főzz) egy nagy bögre forró kakaót... :)))))

zsosz

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.26 0 0 20
Tehát a nockedli ( csak azért is ck-val ! ) -1 tojás
-liszt
-víz
-só

A mennyiségeket nem tudom, mert azt blikkre szoktam, tudod csak érzéssel :-)))
Tészta állagú, egynemű massza lesz. Ha túl lágy, akkor egy kis liszt kell neki, ha szilárd, akkor egy kis víz. Addig játszadozik az ember, amíg összeáll. Sózást nem elfelejteni !

Ez így érthető, vagy bővebben, esetleg tudja valaki pontosan ?

KillerJack Creative Commons License 1998.10.26 0 0 19
ja azt nem tudom, hogy kell nokedli tésztát csinálni... leírod (Muncurkó)? köszi ;-))
KillerJack Creative Commons License 1998.10.26 0 0 18
Muncurkó, csak azokat amelyek érdemesek rá ;-)
korx Creative Commons License 1998.10.26 0 0 17
A hétvégén a köv. receptet csináltam meg.
2 szmélyre:

2db csirekmell kockákra/csíkokra vágva.
5ek lisztbe
1tk pirospaprika
1tk bors
1tk örölt kömény
(1tk örölt koriander)
(1kk örölt chili=cayeni bors)
(esetleg egyéb füszerek, ami van, de olyan ami bírja a sütést)
a füszeres liszte csirek beleforgat, majd
serpenyöben forrongó olajon aranysárgára süt.
Kivesz.
Ugyanabba a serpenyöbe 2db nagyobbacska hagyma, nagy cikkekre vágva (8-12 cikk) további kevés olajon kicsit megsüt (közben szétnyomkod levelekre fakanállal),
2 tk örölt gyömbér és 1 szétnyomott fokhagyma társaságában.
Mikor hagyma kicsit kezd pirulni
3dl viz ráönt
1db csirekhúsleveskocka potty
2-3ek sárgabarack lekvár!!!
(+ izlés szerint _esetleges_ plussssz füszrezés csípösséget, pikánsságot fokozandó (illik hozzá néhány szem szecsuáni bors / akármilyen bors / kevés csillagánizs / tabasco / chiliszósz) ezek opcionális dolgok és azért ne mindet :-), mert akkor %~@ )
Fedö alatt ez bugyogtat 10 perc.
(Kóstol. Esetleg só miazmás... Vigyázat! Számítsunk rá, hogy a csirek bundája füszeres.)
Aranysárga mellek bele a szószba további 10 perc bugy-bugy. Optimális esetben a melleken levö liszttöl besürüsödik, ha nem, biztos maradt még egy kis füszeres liszt a sürítéshez.
Folyamat figyelendö, izlelgtés nem árthat.
Ha kész, rizsával nyam-nyam.

Nem bonyi, gyorsan megvan és nem mindennapi ízvilág. Sok sikert és jó étvágyat. (Tiszta nyál lett a billetyüzetem...) :-)

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.26 0 0 16
KillerJack,

te ezeket mind ki is próbálod ?

KillerJack Creative Commons License 1998.10.26 0 0 15
Muncurkó,

pont ilyesmikre gondoltam ;-))))
nagyon-nagyon köszönöm, és ígérem adok feedbacket a receptedre!
(mert nagyon fincsinek hangzik ;-)))

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.26 0 0 14
De jó kis kajcsik !

Itt van egy osztrák specialitás, teljesen egyszerű, max. 30 percet igényel:

Csinálni kell egy egyszerű nockedli tésztát. Majd egy adag mélyhűtött spenótból kb. negyednyit levágni ( nem könnyű ), felengedni és a nyers tésztához keverni, míg szép sötétzöld nem lesz. Ezt kell kiszaggatni, kifőzni, majd leszűrni.
Közben 2 dl tejszínt kell melegíteni, beletenni 20 dkg kockára vágott gépsonkát, és amikor finoman bugyogni kezd, bele kell önteni a leszűrt, zöld nockedlit. Pár percig még kavargatni kell, amíg a tejszín finoman bevonja a kis nockedli-darabokat. Forrón tálalni, tetejére reszelt sajtot szórni + ubisalit hozzá. Isteni !!!!


Mit szólsz a klassz receptekhez kedves topic-gazda ?

Zizi Creative Commons License 1998.10.24 0 0 13
Már úgy értem, hogy forralt :-)
Zizi Creative Commons License 1998.10.24 0 0 12
Hali !
egy barátom kérése (na, én sem vetem meg :-)) :
egy igazán jó (vagy egyedi) forrlat bor recipét tud valaki ?
bali13 Creative Commons License 1998.10.24 0 0 11
Nemeto.-ban van egy specko kaja, szerintem talan az egyetlen: Nagyon vastag malacdarab soval füszerezve, aztan kisütve.
Mas füszer nem kell hozza, ez szerintük igy a jo (marmint a germanok szerint). Szerintem nagyon rossz, viszont utana annyi sert vedelsz, amennyit csak a penztarcad enged.
min:5 maki/korso(4dl)
Tóth Zoltán Creative Commons License 1998.10.24 0 0 10
Egy-két palacsinta nem édesszájúaknak

Körözöttes palacsinta
Májkrémes palacsinta
Sajtkrémmel töltött palacsinta
... és hasonló nyalánkságok

Titi Creative Commons License 1998.10.23 0 0 9
Nagyon egyszerű:
Végy két zacskó mirelit karfiolt. Tolts tele egy fazekat vizzel, szorj bele fel zacsko vegetat, rakd bele a karfiolt. Utana kivajazott sutobe pakold a megfott karfiolt, ra tejfol, a tetejere sajt, es be a sutobe. Nagyon finom, es kar elrontani hussal...:-)
harijo Creative Commons License 1998.10.23 0 0 8
Cak önkínzóknak!
Egy kiló mindenféle darált hús. Két tojással, borssal összegyúrni, beolajozott alufólián kiteríteni. Fél-egy centi vastagra ütögetni, aztán reszelt almát szórni teljesen a tetjére. Egyik végénél piskótaként elkezdeni felgöngyölni. Fólia bezár, őzgerinc formába tenni, 40 perc sütőben. Tetejét kinyitni, delikáttal megszórni, nyitva sütni 10 percet.
Szeletelhető, eszméletlen finom.
neduddgi Creative Commons License 1998.10.23 0 0 7
Na gondoltam, hogy erre nem lesz valasz...
Most mar keeso! Nagyon keso!
neduddgi Creative Commons License 1998.10.22 0 0 6
Elnezest kivanok, de aki nalam nagyobb kebelbarat, az festi magat...
Kishasi Creative Commons License 1998.10.22 0 0 5
Böli@!
Jó, jó, de minek a lebbencs?
Bölikukac Creative Commons License 1998.10.22 0 0 4
Arra várunk, hogy a lányok is felizguljanak.
Bölikukac Főizgatakony(h)akebelbarát+fázva
zsosz Creative Commons License 1998.10.22 0 0 3
Igazabol csak az a baj ezzel a topic-kal, hogy ez kimeriti az izgatas fogalmat a jogban, olyan ehes vagyok... :))))

zsosz

Bölikukac Creative Commons License 1998.10.22 0 0 2
deee, úgy is nagyon jó, csak akkor offtopic
neduddgi Creative Commons License 1998.10.22 0 0 1
Bolikukac,
Muszaj ezt cicozni azzal a csirke izevel? Tolt-iszik, siman nem megy? :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!