Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.05 0 0 10889

A súlyokból ítélve ez egy hathetes gidácska lehetett. Nem gulyásnak való.

Előzmény: comad2 (10888)
comad2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 10888

Eddig kétszer csináltuk, nem kísérleteztünk, egyszer gulyás, egyszer pörkölt lett belőle, príma lett mind a kettő.

 

Én meg találtam egy érdekes boltot, csak ezt a két táblát fotóztam, de volt még ott más is. Lehet, hogy a hétvégén be is megyek, ha járok arra.

Előzmény: Pierr_Kardán (10885)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.04 0 0 10887

Bármit, amit bárányból is készítenél. Kicsit más íze van, de simán felér a báránnyal.

Előzmény: Pierr_Kardán (10885)
homerx Creative Commons License 2019.06.04 0 0 10886

nalam most fogyott el egy fel kecske a hutobol. Ne spiralozd tul, csak, mit a baranyt. gyengebb a husa, de edesnek nem modnanam, ahogy masok szoktak. a perkeltet siman, mint a baranyt, sutni is. rozraring, menta, kakukkfu illik hozza.

Előzmény: Pierr_Kardán (10885)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2019.06.03 0 0 10885

Anyósom szomszédjánál nagy lett az idei kecskeszaporulat, így levágott pár gidát.

 

Hirtelen felindulásból vettem tőle egyet, kb. 2 kg. pörkölthús és kb. 7 kg. sütnivaló comb, gerinc lett a gidából.

 

 

 

A hús már a fagyasztóban pihen, de eddig még sosem készítettem kecskehúsból semmit, ha van valakinek bevált tippje a kecskehús elkészítésére, annak megköszönném a jótanácsait.

comad2 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 10884

Hú, hát üdv, rég jártam erre. Mentségemre legyen szólva többhónapos maródiság. A hétvégén készült némi marhalapockából egy tokány. Semmi különös, de jó volt már végre valamit csinálni. Egész jó lett.

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.05.30 0 0 10883

Inkább ebihal. :D
Szóval a szódabikarbóna szagtalan. És másnak sem ad szagot.

Előzmény: zsandár (10882)
zsandár Creative Commons License 2019.05.30 0 0 10882

A szirti cápát nem kell úszni tanítani....a szalakáli, amit népieschen szalagárénak mondanak, az teljesen más...Azt mifelénk sós süteményekbe teszik..igen, annak is van egy jellegzetes szúrós illata ami az ammóniának tudható be..  De hidd el, hogy nem keverem össze a szalakálit a szódabikarbónával... 

Előzmény: öreg_néne_b (10881)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10881

Az szagtalan és másnak sem ad szagot. Amivel összetéveszted, az a szalalkáli.

Előzmény: zsandár (10878)
zsandár Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10880

kb egy hónapja vágtam egy 5 éves birkát , annak a combjából volt a micsbe darálva-ne csak mindig pörkölt legyen- .. a hát és bélszínét sütőzacskóban sütöttem meg vagy 5 órán keresztül, jó lett.persze sütésre jobb a bárány, de ennek legalább volt íze :-)))

Előzmény: Boarhunter (10876)
zsandár Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10879

ebben nincs na-glutamát..ismerem. itt gyártják a közelben mezőhéken...

 

Előzmény: öreg_néne_b (10875)
zsandár Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10878

a szódabikarbónától lett a friss húskeveréknek egy jellegzetes illata,  szerencsére a sütéskor kimegy a micsből

Előzmény: Boarhunter (10876)
zsandár Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10877

tévedni tetszik. ez a fasirtpor nem sós és csak természetes fűszerek vannak benne, valamint a 2 kiló húshoz ment 1 tasak , amit kb fél kilóhoz ajánlanak. 

Előzmény: Boarhunter (10876)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10876

Agyonfűszerezted... Fűszerkeveréket elvből nem használok ilyesmihez.

Én egy kiló szarvascomb, két kiló vaddisznó comb és egy kiló zsírszalonna felhasználásával csináltam.

Kilónként 1 teáskanál paprika, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál őrölt borókabogyó, 1 csipet őrölt szegfűbors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna és 18 gramm só került bele valamint 2dl húsleves.

Első nap ledaráltam, bekevertem, másnap egyszer átgyúrtam és hurkatöltő vékony csövén kinyomtam, négyujjnyi rudacskákat formázva.

Az eredeti receptben borókabogyó helyett csombor van, de egy erdélyi hazánkfia tanácsára a vadhús mellé inkább borókát tettem. Akik mindkét verziót kóstolták, azok szerint jól tettem, a csombor megosztó fűszer.

Én mindkettőt szeretem, de legjobb az a mics amivel nem nekem kell vacakolni... :-)

Előzmény: zsandár (10873)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10875

Előzmény: nagypapi51 (10874)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10874

Ennyi fűszer mellé miért kellett még a fasírt keverék?

Előzmény: zsandár (10873)
zsandár Creative Commons License 2019.05.29 0 0 10873

Én is pont micset pattintottam másfél hete. Saját gyártmány :1 kiló birkacomb, 1 kiló disznócomb 2x átdarálva, fokhagyma, fasírt fűszerkeverék, csombor, oreganó , tárkony, meg a végén 2 teáskanál szódabikarbóna.1 nap hűtőben érlelés után grillen sütve. Máskor is fogok készíteni

Előzmény: Boarhunter (10872)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.27 0 0 10872

De...

https://up.picr.de/35832889dh.jpg

Olyan 150 db micset sütöttem...

Helytakarékossági okokból nem több kicsi hanem egy nagy dobozban szállítottam a tetthelyre, ennek megfelelően az alsó sorok kilapultak és összetapadtak, gyakorlatilag újra kellett formáznom. Amikor készült, hurkatöltővel nyomtam ki, hogy szép egyformák legyenek, erre transzport közben tönkreteszem...

Azért elfogyott... :-)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (10871)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.05.26 0 0 10871

Itt a jó idő! Senki nem pattint?

zsandár Creative Commons License 2019.03.08 0 0 10870

Korrekt a videó. Ma is pont ez készül nálunk, annyi egyszerűsítéssel, hogy én egyben csinálom.Kacsasütő aljára házi savanyú káposzta, rá a befűszerezett oldalas, tetejére a füstölt szalonna, nyakonöntve pils tipusú sörrel és kékfrankossal.

Továbbgondolva  történetet, hogy ontopic is legyek, ez egy ideális tárcsás étel. Első tp-m lesz , tárcsán 3/4- ig megsütöm a zsírosabb befűszerezett húsokat, majd kihúzom a szélére , a középen sercegő zsírba megy a savanyú káposzta, a végén összesütve..Ebbe a klasszikus ételbe nem kell rizs , gersli stb.

Előzmény: Kintpangapitypang (10866)
homerx Creative Commons License 2019.02.01 0 0 10869

most mit szorszalhasogatodzol? az mar farok! :)

orulnel meg neki 1-2 ev mulva :)

Előzmény: öreg_néne_b (10868)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.01 0 0 10868

"2 kg sertésfarok"

Olyan meg nincs is. A házi vágásnál általában egy disznót vágnak, aminek nincs ekkora farka. A nagyüzemi disznónak meg csak egy kis félujjnyi farokcsonkja van, viszont adnak vele egy arasznyi gerinccsontot, ami nem farok.

Előzmény: nagypapi51 (10865)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.01 0 0 10867

Vesz egy kockát és rávágja a disznófarkat. ;)

Előzmény: nagypapi51 (10865)
Kintpangapitypang Creative Commons License 2019.02.01 0 0 10866

Pista bácsi jól mondja, a toroskáposztánál valóban sütni kell a káposztát, és a külön sütött-párolt hússal a végén összeérlelni.

 

Nagyjából így.

Előzmény: zsandár (10864)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 10865

Alföldi toroskáposzta

megnézném, ahogy a disznófarkakat kockára vágja... :)

 

Előzmény: zsandár (10864)
zsandár Creative Commons License 2019.01.31 0 1 10864

Pista bácsi, a legenda, egyszer 's mindenkorra helyreteszi a kérdést, és irányt mutat. Nagy kinyilatkoztatásának a lényege, hogy bemutatja az igazi toros és székelykáposzta közti különbséget.ÉS IGAZA VAN  !!! A toros káposzta lényege az általa elmondottakban rejlik !! A lényeg 1:20 tól, de ne fosszátok meg magatokat egy nagy tanító eszmefuttatásától. Erősen ajánlott az egész videó megtekintése.

Természetesen nekem is a következő projektem egy igazi alföldi toros káposzta lesz, ahogyan nagyanyám is csinálta 1982 -ben ..Feltolult egy emlék !! Abcúg székelykáposzta , vivát toroskáposzta !!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=gpDZ8lKGgaA

 

Természetesen rengeteg videó van a szerethető Pista bácsiról és a kocsma további ikonjairól, de itt Pista bá mindent visz :https://www.youtube.com/watch?v=Xyv-xvqtrv4

ZsuR Creative Commons License 2019.01.11 0 0 10863

Alabama White BBQ Sauce

Prep Time 15 mins

Total Time 15 mins

 

 

Ingredients

1 cup mayonnaise
1 tablespoon creole mustard
1 teaspoon prepared horseradish
1 clove garlic, minced
1/2 teaspoon ground black pepper (or more to taste) 1/4 cup white vinegar
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon paprika

 

 

Instructions

1. Combine the ingredients in a medium bowl. Refrigerate at least 1 hour to allow the flavors to develop. Keep refrigerated in an airtight container for up to a week.

Notes

This sauce is perfect as a baste (just use near the end of cooking) or even as a dipping sauce for chicken, turkey, or pork. It's great on a pulled pork sandwich, too!

ZsuR Creative Commons License 2018.12.27 0 0 10862

....allitolag az volt a legfinomabb...

Előzmény: Boarhunter (10859)
homerx Creative Commons License 2018.12.27 0 0 10861

kemeny dolgok ezek a gazegok, hat meg a keztoresek :)

Előzmény: Boarhunter (10860)
Boarhunter Creative Commons License 2018.12.27 0 0 10860

Ennyi... :-)

Előzmény: Kintpangapitypang (10858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!