Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.04 0 0 topiknyitó
Hello!

Ez naggyon jónak tünik, a percdíjak főleg!

NeophoneX - dumálj a legolcsóbban
https://www.neophone.hu/web/index.php?page=main.hu.3


NeoPhoneX- NEtTelefon szélessávon
http://euroastra.info/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=NDMEUKNQLUMLTGCD&id=4773
Másodikként Magyarországon - az első a www.myphone.hu volt- a NeoPhoneX néven új szolgáltatással jelenik meg február 4-től az EuroWeb Rt., amely a már négy éve sikeres NeoPhone kártya előnyeit ötvözi a VoIP nyújtotta lehetőségekkel. Az internetre épülő hangszolgáltatás a tarifák szempontjából is átalakítja a piacot, hiszen minden eddigi hagyományos szolgáltatásnál kedvezőbb percdíjakat kínál

Technológiai háttér
Az IP technológia - a megnövekedett sávszélesség révén - forradalmi fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és eljutott arra a technikai színvonalra, hogy valódi hangszolgáltatást nyújtson az interneten. Elemzők szerint ez csak a kiindulási pont, és hatalmas robbanás előtt áll az IP piac, ami nemcsak a szolgáltatások színvonalában, minőségében, hanem tarifáiban is érezhető. IP kapcsolat - A számítógépes telefonálás lényege, hogy a gép a hangot digitális adatcsomaggá alakítja, ami a fogadó félnél ugyanilyen módszerrel alakul át ismét emberi hanggá. A technológiát IP- alapú kapcsolatnak is nevezik, mivel a számítógépek egyedi IP cím alapján találják meg egymást.

Felhasználás
Az EuroWeb a hazai piacon elsőként jelenik meg a világon bárhonnan igénybevehető internetes hangtovábbítási szolgáltatással. A SIP VoIP hangtovábbító protokollra épülő NeoPhoneX-szel vezetékes- és mobiltelefon is hívható az internetet használva. VoIP technológia - A VoIP (Voice over Internet Protocoll) technológia jelentősen növeli az adatátvitel hatékonyságát, mivel a kapcsolat nem áll fent a beszélgetés teljes időtartamára, hanem csak akkor megy át adat egyik oldalról a másikra, ha a partnerek valóban beszélnek.

A felhasználók február 4-től a www.neophonex.hu oldalon ingyenes regisztrálhatnak, és innen tölthetik le - ugyancsak ingyen - a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert. Az új technológia népszerűségét jelzi, hogy a legelterjedtebb, internetes telefonálást biztosító Skype programnak már 23 millió regisztrált felhasználója van szerte a világban.

A NeoPhoneX regisztráció után minden felhasználó kap egy hatjegyű azonosítót, egy virtuális, ún. IP telefonszámot, amelyen keresztül hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak.

A NeoPhoneX használatához a szélessávú internet-hozzáférésen túl elegendő csupán néhány eszköz, mindenekelőtt a számítógépre kötött fülhallgató és mikrofon együttes (headset) vagy egy telefonkészülék. Az említett eszközök számos helyen megvásárolhatók áruházláncokban és viszonteladói hálózatokban, sőt vidéki számítástechnikai boltokban is kaphatók lesznek.

Forradalmian alacsony percdíjak

Hálózaton belül a NeoPhoneX felhasználók ingyen hívhatják egymást, de a belföldi és külföldi vezetékes és mobiltelefonok hívási tarifái is rendkívül kedvezményesek. A szolgáltatás a világ bármely pontjáról igénybe vehető. Külföldről NeoPhoneX-szel hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 Ft-ig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 Ft-ig. Február 4-től 5 Ft 20 filléres percdíjért lehet hívást kezdeményezni az USA-ba, Kanadába vagy Németországba telefonálni. A belföldi hívások díja Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba: 6 Ft 60 fillér, a többi településre 8 forint -mindez csúcsidőben.

A NeoPhoneX hálózaton kívüli hívások díjait a kiskereskedelmi forgalomban lévő NeoPhone hívókártyával vagy az ún. online NeoPhone kártyával lehet fizetni az interneten keresztül.

És a jövő...

A NeoPhoneX a közeljövőben saját fejlesztésű, kényelmi funkciókkal (chat, globális telefonkönyv) ellátott szoftver, és a szolgáltatás vállalati felhasználásra alkalmas változatának bevezetését is tervezi.

Az EuroWeb International a hazai debütálást követően, új szolgáltatásával a régió más országaiban, Szlovákiában és Romániában is szándékozik piacra lépni.

NeoPhone kártya

A NeoPhone négy éve van jelen a piacon. Legismertebb lakossági terméke, a NeoPhone hívókártya, sokoldalú pre-paid kártya, amely külföldön és belföldön egyaránt használható. Előnyei a kiemelkedően alacsony percdíjak, a másodpercalapú számlázás és az azonnali felhasználhatóság (vezetékes és mobiltelefon egyaránt), de az sem elhanyagolható, hogy nem kell belépési és kapcsolási díjjal sem számolni. Jelenleg 50-60 ezer ügyfél használja párhuzamosan nagyrészt külföldi hívásokra, csak a lakossági felhasználók havonta átlagosan másfél millió percnyi nemzetközi hívást bonyolítanak le a segítségével.

A kártyákat országszerte közel 5000 árusítóhelyen lehet megvásárolni 1000, 2000 és 5000 forint értékben.

A NeoPhone márka üzleti előfizetőknek is kínál megoldást. A NeoPhone Business, a NeoPhone Direct és a NeoPhone Deal egyaránt hatékony eszközök a céges telefonköltségek csökkentésére.

www.neophonex.hu
www.euroweb.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!