Keresés

Részletes keresés

DITKE Creative Commons License 1998.12.15 0 0 67
Renya! jelentkezem. egyszerűen isteni(t)
KillerJack Creative Commons License 1998.12.15 0 0 66
Kedves Lajtai Gabó,

Igazából nem is tudom. Talán azért mert picit a kaja téma beletartozik a kultúránkba.

Gondolom azért a Törzsasztalon jobban futna ez a téma, bár a kaja sosem eléggé fölkapott. :-((

Pedig szerintem nagyon fontos... és valahogy ez egy olyan 'élvezet' amit egyszerre több emberrel is megoszthatsz.

;o))

Lajtai Gabó Creative Commons License 1998.12.15 0 0 65
KillerJack!

Lehet hogy offtopic vagyok,
de ez a TOPIC miért kultúra?

(Kivléve ha gasztronómiai főzés-művészetről
van szó, de akkor még több recept kívánkozna
erre az oldalra!)

Sok sikert és jó étvágyat mindenkinek!

nomira Creative Commons License 1998.12.14 0 0 64
Killer!

Akkor gratula!

Íme egy hevenyészet kókuszos csirke:

Végy egy szép csicsimellet, vágdosd csíkokra.
Egy evőkanál olajon fehéredésig süsd, majd fűszerezd sóval, borssal és őrölt gyömbérrel.
Zúdíts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd süsd le zsírjára. Adj hozzá 2-3 evőkanál kókuszreszeléket és kapasd oda egy kicsit.

Rizzsel fogyasztandó.

nomira

KillerJack Creative Commons License 1998.12.14 0 0 63
nomira,

Pösti györök vagyok, mégis így mondják nálunk otthon...

És ma már 'holnap' van?
csak mert nem ártana pár fincsi recept

:o))

Renya Creative Commons License 1998.12.14 0 0 62

Biztosan ismeritek ezt a dalt:
"Éliás Tóbiás
egy tál dödölle
ettél belőle..."
Na szóval, jelentkezzen aki kóstolta már az ételek királynőjét,a dödöllét!!
nomira Creative Commons License 1998.12.13 0 0 61
Killer!

Csak nem Magyarország keleti felén létezel? Tudtommal sehol máshol nem hívják a lapcsánkát lapcsánkának, már 100 km-rel arrébb is lepcsánka. Ígérem holnap írok valami finomat, de addig hazaviszem tanulmanyozni a topicot.

nomira

KillerJack Creative Commons License 1998.12.12 0 0 60
még egy kísérlet mielott éhenhal a kedvenc topikom ;-)))
KillerJack Creative Commons License 1998.11.12 0 0 59
én is tökre éhes vagyok!

mit főzzek ma magamnak?

pl. jó lenne egy kis milánói spagetti jó sok sajttal!!! tudod, olyan méteres tésztából, meg Uncle Ben es szószból. (bocs más egyenlőre nem megy :-((( )

vagy a kedvenc töltött paprikám ;-))) nyami... de azt csak anyukám tudja jól csinálni :-))

akkor mit? írjatok!

Bölikukac Creative Commons License 1998.11.12 0 0 58
Miafrancvammá, ÉHES VAGYOK!
BMW Creative Commons License 1998.11.09 0 0 57
Vasárnap reggel NAGYON finom omlettet ettem! Még sosem próbáltam, de ezentúl másokor is kipróbálom! Nyami...
KillerJack Creative Commons License 1998.11.04 0 0 56
és mi a helyzet a legegyszerűbb és mégis kedvenc kajámmal?

lapcsánkának becézik nálunk de már hallotam 'tócsi' 'tócsni' 'bere' meg még egy csomó elnevezését is ;-))

a lényeg a reszelt krumpli (vagy burgonya ha csak az van! ;-)) ) liszttel keverve, sóval borssal izlés szerint ízesítve, majd forró olajban lapos formába gyúrva kisütni!!!!

savanyúval vagy csak mustárral esetleg ketchuppal a legjobb!!

tökre éhes lettem :-(((

pillapalack Creative Commons License 1998.11.04 0 0 55
Ilyet, valakivel aki szeret: (agglegenyeknek, otthon hagyott ehes szerencsetleneknek, vagy eppen olyanoknak akik elorukkolnanak valami szokatlannal, hatha igy sikerul ledonteni a labarol az imadottat)

hozzavalok:
500 g daralthus
1 kg burgonya
1 doboz paradicsomszosz
15 dkg sajt
1-2 fej hagyma
fokhagyma
bors, majoranna, so, pirospaprika

Hagymat felszeleteled, megpiritod (fokhagymat is) raontod a hust, megsutod, aztan paradicsomszoszt hozza, es a fuszereket. Kozben megcsinalod a krumpli puret, (mar akinek sikerul) jenai talba a paradicsomos szoszt, arra raepited a krumplipuret, majd vastagon megszorod reszelt sajttal. Beteszed sutobe 15-20 percre.
MINDENKI megorul erte, nem lehet kihagyni!
(regisztralt neve: sheperd's pie)

DITKE Creative Commons License 1998.11.04 0 0 54

Úgy látom, tegnap mindenki főzőcskézett,
és nagy zabálást rendezett a la Ferreri.
Sajna a recept nincs kéznél,de ajánlom az
almalevest (persze fehérborral bolondítva).
Egy másik, inkább nyári tipp:
ha a brassóit nem tepsiben, sütőben, ha-
nem lábasban, felül készíted, szeletelj
hozzá paprikát, paradicsomot.Isteni lesz!

Ezek után rossz belegondolni, hogy men-
zakajára vagyok ítélve.Node jön még
hétvége és kutyára déri szünet...
Ha a hasikátok leapadt, több kaját!Ide is,
legalább a fiúkák kedvet kapnak a kony-
hához.

Kukacové Böli nad Sluzba Creative Commons License 1998.11.02 0 0 53
Tótocski náródny eledelecski a héjjában főtt zsjemnaky (miszerint krumlicsku) Fűszerovy Vajovával (o firmácskova "Meggle" pl. grillovy u krájterovy) Zsírjára pirított baconkával +szórova parmezsanszki syr. + sok pohárek vicsap piva. Zláty Bazsant, pl.
Pozor! Pazar.
Bölöm Bika Creative Commons License 1998.11.02 0 0 52
Rakott zöldbab
Zöldbabot felaprítunk, és sós vízben megfôzzük, mintha fôzeléket készítenénk. A babot nem kell teljesen megfôzni, maradjon ress egy kicsit (“al dente”). Jénai tálba rakjuk.
Felkarikázott virslit vagy szafaládét olajon megpirítunk, majd rádobjuk a zöldbabra.
Egy jónéhány tojást tejfellel összekeverünk, és a babra ráöntjük. Az egész masszát átkeverjuk.
Az egészet megszórjuk friss petrezselyemmel, majd sütôben megsütjük, amig a tejfel/tojás massza meg nem szilárdul.

Buon Appetit!

Muncurkó Creative Commons License 1998.11.02 0 0 51
BmW !

Hagymát apróra, és a sütőben még nem próbáltam, de elrontani biztos nem fogod vele !

BMW Creative Commons License 1998.11.02 0 0 50
Muncurkó 98-10-26 15:19!

A párommal megcsináltuk tegnap ezt a kaját. Nagyon fini! Kérdések: a hagymást kockára kell vágni, vagy csak "simán". És még egy kérdés: próbáltad már úgy, hogy miután rászórtad a sajtot, az egészet betenni egy kicsit a sütőbe?

Bölöm Bika Creative Commons License 1998.10.31 0 0 49
banyuci,
No es hol van a koncepcios totott kaposzta, no meg a koncepcios letso? ;))
banya Creative Commons License 1998.10.30 0 0 48
A minap egyik kedves kollégámmal arról beszélgettünk, hogy a magyar konyha - többek között - arról is híres, hogy egyes ételekhez koncepciókat rendelnek készítőik. Mindenkinek más a koncepciója a rakott krumpli, a töltött káposzta és a lecsó elkészítése kapcsán. Ezek a kristályosodási pontok. Nos, én a rakott krumpli-koncepciómat szeretném +osztani Veletek:
Hajában főtt krumplit lemezteleníteni, olajozott tepsibe belekarikázni. Erre sok karikára szelt főtt tojás, kicsit +hint vegetával, kicsi sóval, vékonyra szelt paprikás szalámi jön rá (esetleg kis konzerv zöldborsó) majd reszelt sajttal összekevert igen sok tejföl. Művelet ismétel. Jól összesüt.
Rendelkezem a csodás cseh v. csehszlovák gyártmányú "Remoska" (házi használatban "rémeske") című edényzettel. Ismeritek? Aluminium tál, a fedele elektromosan melegíthető.
Na, mind1, szóval én ebben szoktam a rakott krumplit készíteni. Sokkal ízletesebb marad!
Az ételhez savanyú gyöngyhagymát, savanyú karfiolt, esetleg sav. paprikát ajánlanék.
Bölöm Bika Creative Commons License 1998.10.30 0 0 47
Most már csak a desszertek, meg a presszó kávé konyakkal jön, vagy jönnek még fôételek is?
KillerJack Creative Commons License 1998.10.29 0 0 46
hmmm... nyami-nyami... az egyik finomabb mint a másik...

a banánost is meg a piskótás témát is ki fogom próbálni, és hamarosan 100 kiló leszek ;-))))

BMW Creative Commons License 1998.10.29 0 0 45
Banánhajó:
Csónak alakú tányérbe egy banánt félbevágva elhelyezni a tányér két szélére. A közepére 3 gombóc fagyi (izlés szerint), az egészet leönteni csoki pudinggal, tejszinhabbal jól megspékelni és tortadarát szórni a tetejére.

Ha ezt mind megeszitek (pláne vacsi után), garantált a kipukkadás! :-)

pauker Creative Commons License 1998.10.29 0 0 44
Rantotta
Muncurkó Creative Commons License 1998.10.29 0 0 43
Őszibarackbefőtt-kedvelőknek:

Mély tál aljára egy sor rumos, vagy konyakos tejbe áztatott babapiskóta, rá vékony réteg őszibaracklekvár, majd jöhetnek az őszibarackbefőtt-darabok. Minderre 2dl felvert tejszín cukros kakaóporral elkeverve, majd újra a piskóta-lekvár-barack kombináció, a legtetejére pedig "síma", cukrozott tejszínhab. Díszítésnek ismét befőtt-darabok. Minimum 3 órán át a hűtőben kell tartani, hogy összeérjenek az ízek.
Utána pár km futás :-))

banya Creative Commons License 1998.10.29 0 0 42
KillerJack, kedveseim!
Már +int találkozik az ízlésünk! ;-)))
KillerJack Creative Commons License 1998.10.29 0 0 41
Desszert? na jó, akkor figyuzzatok, mert leírom a kedvencem...

tehát adva vagyon egy jófajta őszibarack befőtt (héj nélkül, felezve)
mellé pakol az ember pár gombóc vanília és csoki fagyit
aztán pici tejszínhab rá
majd az egészet leöntjük olyan folyékony rumoscsoki öntettel

nyami ... ;-)))

Ha kész, ne várj vele sokat, mert más eszi meg előled! (ha ott vagyok, akkor én!)

Muncurkó Creative Commons License 1998.10.29 0 0 40
Azon gondolkodok itt hajnalok hajnalán, hogy klasszak ezek a kaják, amiket itt felvonultattunk, de ugye minden étkezés végén desszert dukál. Én pölö ilyen recepteket is szívesen fogadnék, de gyanítom, hogy mások is.

Persze úgy illik, hogy megkérdezzük a topic-gazdát, mi erről a véleménye.
Szóval ?

Bölöm Bika Creative Commons License 1998.10.28 0 0 39
Olasz antipasto magyarosan
Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat:
1 fej saláta levelekre csípkedve, majd apró cafatokra tépkedve
apróra vagdalt kemény sajt, kemény szalámi, füstölt kolbász
savanyitott olajbogyók aprora vagdalva
egy fej savanyú paprika felapritva
mindenféle zoldség (paprika, paradicsom, retek, stb) felapritva.
A keveréket borecettel és oliva olajjal lelocsoljuk
Tetszés szerint fűszerezzük

Kenyérrel és vörös borral fogyasztjuk

Isteni hétvégi gyors lunch

zsosz Creative Commons License 1998.10.28 0 0 38
Killer : jajaja.... ez egy igazi omlett !!! én MINDIG majonézzel eszem, mert attól jön meg az eszem.....

csak és kizárólag inyenceknek : rántottával töltött paradicsom majonézzel...

1. kibelezzük a parikat
2. elkészitünk egy sima rántottát
3. a pari belét és a rántottát összekeverjük
4. visszatöltjük az egészet az üres pariba
5. megzabáljuk az egészet... :))))

zsosz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!