Na jó,ha nem akarjátok,hogy én a saját dödölle receptemet leírjam,akkor nem(pedig az enyém nem holmi szakácskönyvből való,hanem a saját tulajdon nagymamimtól).
Egyetek sokat a "műdödölléből"!
Helló, Kórászok!
Renya, ne zavartasd magad... de szerezz a dödöléhez szarvaspörkölt-recípét is, azzal ettem Öriszentpéteren, rákarikázva csipős-hegyes nagyonzöldparikát... az ellenségemnek nem kívánom... csak a barátaimnak. Mennyei étek.
Helló, Kórászok!
Renya, ne zavartasd magad... de szerezz a dödöléhez szarvaspörkölt-recípét is, azzal ettem Öriszentpéteren, rákarikázva csipős-hegyes nagyonzöldparikát... az ellenségemnek nem kívánom... csak a barátaimnak. Mennyei étek.
Helló, Kórászok!
Renya, ne zavartasd magad... de szerezz a dödöléhez szarvaspörkölt-recípét is, azzal ettem Öriszentpéteren, rákarikázva csipős-hegyes nagyonzöldparikát... az ellenségemnek nem kívánom... csak a barátaimnak. Mennyei étek.
Figyelem ehénkórászok és finomságra vágyok!
Ma indul a dödölle receptjének megszerzésére szervezett expedíció.Ami azt jelenti,hogy legkésőbb vasárnap beavatódtok a titokba.
Addig is azt ajánlom,hogy ne egyetek semmit,hogy jóó sokat tudjatok burkolni(=enni;tájszólás)a világ leg-leg-legebb kajájából!!
Pá-pá
Hosszadalmasnak tűnik, de nem az. (Még én is meg tudom csinálni.)
Csirke vagy pulykapellcsíkokat curryvel és bárbekjú fűszerrel bőven bedörgölni, lisztbe beforgatni, vajon megsütögetni. (Nem kell teljesen, elég, ha a külseje kifehéredik.)
Áttenni egy sütőedénybe, ráborítani egy konzerv vegyes déligyümölcsöt levével együtt, megkeverni és be a sütőbe. Tipp: Ha banánt szeletelsz bele még finomabb.
kipróbáltam 11. 04-én közölt receptedet, tényleg sikerült lábáról teljesen levennem imádottamat és egyéb rokonokat! Hálás köszönet!
Egy egyszerű recept, hagymás csirke:
felkarikázol kb. 1 kiló krumplit, cikkelyekre vágsz 2-3 fej hagymát, ezt összekeverve jól beolajazott tepsibe teszed, rá csirkemell, comb befűszerezve sóval, majorannával még egy kis olajjal meglocsolod és összesütöd, először fólia alatt (fél óra) aztán anélkül. Az összetevők remek ízt kapnak egymástól.
Demeter, ne harizz má'! Nem jártam itt azóta. És nagyon köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!
És bárki aki tud jó kaját és szeretné ha mások is élvezhetnék azokat az ízeket (ennyivel jobb a kajálás a szexnél, több emberrel tudod megosztani! ;-))) , akkor dobja már be ide a köztudatba.
Kedves KillerJack, akkor én most tán kinyitnám a szakácskönyvet (Pelle Józsefné: Nagy Szakácskönyv, jó kis házikosztok vannak benne!!!)
Nos, ez tényleg parasztétel!!!
Fél kiló krumplit apró kockára vágsz, és annyi vizben, amennyi épp csak ellepi, puhára főzöd. Ha megpuhult, leöntöd a vizet, krumplinyomóval áttöröd, megsózod, és kb. két evékanál liszttel összgyúrod, de legalábbis annyival, hogy a krumlipürénél kicsit sűrűbb massza legyen. (Ez eddig úgy hangzik, mintha a szilvásgombóc tésztáját készítenéd, DE:)
Veszel egy nagy tepsit, OLAJOS kanállal (ez állítólag nagyon fontos, egyébként tényleg baromira ragadhat) gombócszerű darabokat szaggatsz belőle, és azt a tepsin szépen egymás mellé rakod a dödölléket (mert innentől kezdve így hííják!!!) Lehet szorosan is pakolni, mert ez már dagadni nem fog.) Félrerakod.
3 fej hagymát pírítasz zsírban, és kanállal bőven megöntözgeted a dödöllék tetejét. (De bőven!!!) Ezután az egészet pár percre beteszed a sütőbe, éppen addig, hogy a teteje megpiruljon. Amikor piros, kész.
(Apám közbeszólt, le kell, hogy írjam: "És ezután az egészet kiöntöd a szemétbe, és ahol ilyet adnak, oda legközelebb nem mész.")
OFF: Egyébként nem értem, hogy az apám miért finnyáskodik, ő maga mesélte, hogy nagyanyám reggelente (falu) gyakran hagymáskrumplit adott nekik, és azt nagyon szerették. Végülis nem lehetett sokkal másabb. De ezt majd megbeszélem vele, hiszen nem olyan fajta, aki meg szokta tagadni a gyökereit.
Mi ma csirkepörköltet vacsorázunk (na tessék!!!) bocs az offért, neked jó étvágyat a dödölléhez!
én bizony tejföllel ettem... Nyami
a receptet nem tudom idekörmölni, de könyvesboltokban mostanság is fellelhető 99-es sorozatból a Burgonya címűben szerepel
Probaltatok mar a hagymaporkoltet? Ha nem, akkor itt az ideje (ez esetben nem almaszosszal!!!).
Vigyazat! Recept csak hagymaimadoknak!!!
Gorgesd fel ingujjad es keszulj hozza egy alapos perkelthez, de a hus helyett nagy cikkekre vagott hagymat tegyel a mar megdinsztelt, paprikazott aprobbra vagott hagymara, izesitsd ahogy kivanod, pottyanhat bele egy kis lecso/paprika/pari is es az abszolut hagymaorulethez lengess meg a labas felett egy gerezd fokhagymat. Ha beleesik az se nagy baj. :) Rottyantsd meg, fozd mig kesz lesz (hagymaja valogatja), habard be tejfollel es talald nokedlivel.
Ugyanez eljatszhato vegaknak mindenfele zoldsegnovennyel.
Végy egy szép csicsimellet, vágdosd csíkokra.
Egy evőkanál olajon fehéredésig süsd, majd fűszerezd sóval, borssal és őrölt gyömbérrel.
Zúdíts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd süsd le zsírjára. Adj hozzá 2-3 evőkanál kókuszreszeléket és kapasd oda egy kicsit.
Biztosan ismeritek ezt a dalt:
"Éliás Tóbiás
egy tál dödölle
ettél belőle..."
Na szóval, jelentkezzen aki kóstolta már az ételek királynőjét,a dödöllét!!