A "10 perc alatt kész" kaják előfeltétele, hogy azért pattogatott kukoricán és vaníliás jégkrémen kívűl legyen valami más is otthon... Persze ez a kettő is érdekes párosítás!
Én éhen halok.Ma este hétkor értem haza a suliból, és képzeljétek el megint nem volt otthon semmi kaja, és egész nap nem ettem semmit.Gondoltam itthon azért csakkk kell legyen valami, amivel csillapíthatom éhségemet.Még ital sem volt.Végül egy tejfölös, hagymás Miss Popcorn izét ettem, de csak azért mert annyira éhes voltam.Most vaniliás jégrémmel tömöm a fejem.
Ez így nem mehet tovább, végül még föl kell mennem a közértbe valamit venni...Ó hát ily idők jönnek???????????????
kicsi emma: a dolog ki van próbálva és jó : )
én eredetileg füstölt sajt nélkül hallottam, de szerintem azzal jobb.
a márványsajt adja bele a sót, de a füstölt ízhez kell a karaván : )
Tulajdonképpen én is azt mondtam, hogy hétvégén előre dolgozom - és ez alatt nem azt értem, hogy egyetlen nagy fazék babgulyást fagyasztok le úgy, hogy egész hétre, hanem eleve többfélét elkészítek. Ha ez nem csak egy-egy adag, akkor egy idő után elég változatos készleted van, akkor is, ha egy szombaton csak négyfélét főzöl.
Köszia a hozzászólásodat Mulan.
A mélyhűtött kész kaják is finomak, csak szerintem nehéz mindig úgy csinálni, hogy változatosan táplálkozzunk a fagyasztott ételekből.Hétvégén el lehet készíteni kicsit nehezebb kajákat, és ezt lefagyasztani.
Ezzel sok időt nyerünk.
Mindenféle makarónit meg spagettit is lehet villámgyorsan csinálni: míg a tészta kifő elkészül a sugo is, de a szimplán spagettiszószba forgatott tészta reszelt sajttal esetleg megvágott sonkával megszórva is jó kaja. A készen kapható tubusus spagettiszósz egészen jó (nem a mindenféle Uncle Bens vagy mi kész pacsmagokra gondolok, ezzel csak a paradicsommártás főzését-passzírozását spórolja meg az ember, de azért egyéni lesz az étel)
Ugyancsak villámgyors kaja mindenféle rántotta, omlett: A konzervborsval készült zöldborsós tojás például akár kenyér nélkül is egy komplett étel.
Persze leggyorsabban úgy tudok meleg vacsorát produkálni, hogy kiveszek a mélyhűtőből valami jól melegíthető (vagy gyorsan készre készíthető) ételt: tartalmas levest, főzeléket valami párolt hússal vagy frissen kisüthető hússzelettel, nudlit, dödöllét, bonyolultabb sugót, szinte bármit. Egyszeráen előredolgozom hétvégén, meg a maradék is megy a fagyasztóba.
Hát szerintem bun öt deka füstölt sajttal és öt deka márványsajttal eygszerre ízesíteni valamit. Az egyik
tutira elnyomja a másikat. Általában a füstölt.SZóval szerintem vagy az egyiket tegyél bele inkább vagy a másikat... bocsika a belekotyogásért...
Tízperces recept (itt tanultam az indexen, azóta nálunk rendszeres): csilis bab konzervbabból és csiliporból. Semmit nem fozök porból csak a csilisbabot, de azt sokszor...
fűszer: tárkony (ebbe a mennyiségbe kb 3-4 csipettel /kinek mekkora a csipet : )/)
a sorrend alapján hányjuk bele egy alulról melegített lábasba. egy sűrűnfolyó, hűlve megdermedő masszát kapunk, ami nagyon finom. bármihez adhatod: húshoz, sültkrumplihoz, párolt zöldséghez, stb
Szia retvari!
Mit szólsz egy kis tejes puliszkához? Vízben megfőzöd a kukoricadarát, tálalod és hideg tejjel nyakon öntve fogyasztod. Nézz szét a vacsis topicban is, ott is sok gyors fincsi kaja van.
Igen tudsz még segíteni, ha felsorolsz pár ezer gyors kaja elkészítését, de gondolom annyit nem fogsz, csak ezt, vagy a még egyet, aztán megiszod az esti teaádat, talán még egy kicsit Tv-ét nézel,aztán nyugovóra térsz, s miután felkelt a nap elvégzed a munkádat.Hazajössz, és megint kaját csinálsz, talán azt amit II.-nak fogsz írni, és így tovább...
Tényleg köszi a gyors receptedet, ha tudsz még, akkor írjál nyugodtan.
Na, akkor kicsit bővebben:
ha van most éppen minden hozzávaló otthon akkor
- 1 nagy fej vöröshagymát felkockázni, kevés olajon üvegesre párolni
- közben a kelkáposztát negyedelni, torzsát ki, aztán felcsíkozni
- rádobni a hagymára, megsózni (ettől mindjárt enged is egy kis levet), fokhagymát rányomni (fokhagymanyomó mint célszerszám, vagy apróra vágni késsel), sózni, borsozni, majorannázni, még egy egész kevés (fél dl) vizet ráönteni, fedő alatt néha megkeverve párolni tovább
- grillsütőt beizzítani, virslikről a műanyag le (ha bőrős, akkor nem), éles késsel bevagdosni kockásra a külsejüket
- forró grillbe virsliket betenni, egyszer megfordítani, amikor már szép pirosak, kivenni
- tálalás.
Tudok még segíteni?
Nem nullázni jöttem...
A tegnap esti vacsinkat ajánlanám, ami kenyérszeleteléssel együtt 15 perc volt, de a családom nagyon díjazta, hogy meleget kapott.
Szóval:
grillsütőben megsütöttem fejenként 1 pár virslit, kockásra vágva a külsejét.
Egy kisebb fej kelkáposztát felcsíkoztam, kockára vágott v.hagymán megpároltam, fokhagyma, majoranna, só, bors volt a fűszere. Végül a sült virslivel szépen feltálaltam.
Kicsit svábosra sikeredett... de sikere volt.
Jé, most nullázni fogok?!
Szóval, én tegnap este ezt követtem el:
virslit a grillsütőben megsütöttem (kockásra vágva a külsejét). Egy kisebb fej kelkáposztát csíkokra vágtam, kockára vágott v.hagymán megpároltam, fokhagymával, sóval, borssal és majorannával ízesítve. A sült virslivel együtt tálaltam. A kenyérszeleteléssel együtt 15 perc volt, de a családom mégis nagyon díjazta a meleg vacsit.
Gondolom sokan jönnek haza éhesen, fáradtan az iskolából, munkából és nincs mit enni, de idejük sincs arra, hogy valami normális, ehetőt kotyvasszanak.A száraz zacskós izékből már elege van.POntosan így vagyok én is.
Ezért szeretnék segítséget kérni.
Lehetőleg ne legyen túlságosan nehéz elkészíteni(mint pl.:Dióscsirke mélyen sütve), mert nem vagyok valami konyhamester.
Légyszíves írd le a dödölle receptjét, de azt amit a nagymamád tud. És pontosan . Engem érdekel, régen az én nagymamám is csinált, de akkor nem figyeltem hogyan, csak azt tudom, hogy ízlett. De már nem tudom megkérdezni. Köszi
Dödölle: én két verziót is tanultam (apai és anyai nagymamám is volt, mindketten szombathelyiek), íme:
1. Krumplistésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, lobogó forró vízben kifőzzük, hagymás zsirba forgatjuk. Önálló, jó tömős parasztétel)
2. Hagymát pirítunk, a hagymás zsírba beletörjük a hajában főtt krumplit, megszórjuk kb. feleannyi liszttel, elkeverjük, majd kissé kavargatva megpirítjuk. (Ez az, amit köretként is szoktak adni, de magában is jó, valami salátával)
Dödölle: én két verziót is tanultam (apai és anyai nagymamám is volt, mindketten szombathelyiek), íme:
1. Krumplistésztából vizes kézzel gombócokat formázunk, lobogó forró vízben kifőzzük, hagymás zsirba forgatjuk. Önálló, jó tömős parasztétel)
2. Hagymát pirítunk, a hagymás zsírba beletörjük a hajában főtt krumplit, megszórjuk kb. feleannyi liszttel, elkeverjük, majd kissé kavargatva megpirítjuk. (Ez az, amit köretként is szoktak adni, de magában is jó, valami salátával)