Keresés

Részletes keresés

Abraka Dabra Creative Commons License 2004.12.01 0 0 38

sziasztok!

Hátha tud valaki segíteni, nagyon megköszönném.

Feleségem gépével szenvedek napok óta. Már túl vagyok egy teljes xp újratelepítésen, 1 hét után a gondok újra kezdődtek. 2 jelenség van.

Az egyik, hogy az outlook indítása közben széepn kifagy, kb míg az adatfile-t olvassa. A másik, hogy néhány program nem indul el, egyszerűen kilövi a shell-t. (explorer.exe) Nomost a reinstall előtt chkdsk-val megnéztem a vinyót, és talált rajta bad sectort. Ráadásul le akartam amenteni a gépet, de a driveimage azt mondta bad secotorok miatt nem tud olvasni. Ebből arra jutottam, a hdd a hibás. (vajon jól gondoltam-e??) Most a chkdsk nem mond hibás szektort, de pl. a nod32-vel vírusellenőrzés közben azt mondta, hogy 2., és a 3. fizikai lemez MBR-je hibás. (nincs is csak egy hdd benn!) Namost egyre erősödik a gynum, hogy a hdd készül megdögleni (Maxtor 80GB 7200rpm, kb. 1.5 éves). Még a hdd-ről érdekes, hogy amikor használatban van, halk sűvítés hallatszik a standard kerregés mellett, olyan mintha egy ventillátor pörögne fel (nincs hűtve a hdd, csak 2 házventi van).

Amit még kicsit furcsálok, de lehet hogy ez normális, hogy a bios szerint a 12V-os feszültség 11.91, és 11.97 között ingázik, míg a 3.3 az 3.21. Nem tudom, ezek elfogadható értékek-e, és nem a tápom baszakszik?

Szóval az opcióim (és nagyon gyorsan kéne döntenem, mielőt tminden összeomlik)

1) Veszek egy hdd-t

2) veszek egy tápot (most 400W, veszek 450W-eset)

3) Mindkettő

4) egyéb??

 

Nagyon megköszönném, ha valaki adna valami jó tanácsot! 

izé Creative Commons License 2004.11.29 0 0 37
Helló,

a számítógépem enyhe égett szagot ad ki, a képernyő pedig enyhén hullámzik. De ilyet korábban is csinált, ám egy kikapcsolás utáni újraindításkor normalizálódott. Csak nem beadta a gép az unalmast pont akkor, amikor laza 50 oldalt kell írnom?
CREATOR Creative Commons License 2004.11.15 0 0 36

A te rendszeredben  a router adja a gépeidnek az IP-t és az ő feladata hogy összekapcsolja is, tehát nézd meg a roter konfigját, majd a gépek IP-it hogy egy tartományba vannak-e, ha ez rendben akkor pingesd meg az egyik gépről a másikat, ha ez jó akkor IP alapján csatlakoztasd az egyik gép megosztott könyvtárát, ha nem menne akkor nézd meg a WIN98-on van-e telepítve a "Nyomtató és fájl megosztás".

Előzmény: Aksza (35)
Aksza Creative Commons License 2004.11.15 0 0 35

Win XP és Win 98 között próbálkozom a hálózatépítéssel nem sok sikerrel...

(ebben kérnék egy kis segítségét)

 

A két gép routerrel van összekapcsolva, ahhoz pedig az ADSL modem van csatlakoztatva, így mindkét gépről megy az internet. De hogy a két gép lássa egymást, azt sehogy sem sikerül összehozni!

Próbálkoztam a hálózattelepítő varázslóval mindkét gépen, s a végén ki írja hogy a telepítés sikeresen végbement... de semmi! Kikapcsoltam a tűzfalat a Norton Internet Security-nál, hogy az se zavarjon, valamint mindkét gépnél beállítottam, hogy egy munkacsoporthoz (workgroup) tartozzanak. Azt nem tudom, hogy az XP-nél hogy kell domain nevet megadni... (már ha kell)

Kifogytam az ötletekből...

 

Előre is köszi!

bigedy Creative Commons License 2004.11.11 0 0 34
sziasztok!! Lecseréltem egy IBM deskstar 40-es vinyót.Az újra telepítettem a rendszert a régit meg slavera akartam rakni.Mindeféle lehetőséget kipróbáltam de ha berakom a régi vinyót akkor állandóan cd-ről akar bootolni a gép??A bios jól van beállítva!!!a jumpereléssel lehet gond de az meg nekem érthetetlen.A lehetőségek: 15 és 16 heads 32gb clips auto spin disable??? Ezeken belül van még olyan hogy: Device1(slave) cable select és forcing dev1 present???? Mik ezek és melyik variációt vegyem figyelembe??? Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
colibri Creative Commons License 2004.11.09 0 0 33
Hello! Szerintem ez a topik már évek óta halott volt, de most Te újjáélesztetted az utolsó két bejegyzéseddel. Nem hiszem, hogy mások is járnak erre..................Vannak hasonló forumok, próbálkozzál talán ott.
Előzmény: Elenor Bt. (32)
Elenor Bt. Creative Commons License 2004.11.08 0 0 32
Senki nincs itt?
Elenor Bt. Creative Commons License 2004.11.01 0 0 31
szasz mindenki
mechand Creative Commons License 1998.12.08 0 0 29
Mogorva
Természetesen ,máshova nem is tudom bedugni

Igazi hős
Lehet,hogy igazad van úgy még nem próbáltam,de a TV controlban van olyan ,hogy TV és monitor egyszerre csak nem működik.

mechand Creative Commons License 1998.12.08 0 0 28
Mogorva
Természetesen ,máshova nem is tudom bedugni

Igazi hős
Lehet,hogy igazad van úgy még nem próbáltam,de a TV controlban van olyan ,hogy TV és monitor egyszerre csak nem működik.

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.08 0 0 27
mechand,
nem ismerem a konkrét kártyát, de két tipp:
- több kártya csak "alapfelbontásban" (640x480) ad TV képet,
- azt is csak akkor ha lehúzod a VGA csatlakozót, ugyanis automatikusan detektálja, hogy melyik kimenetre adjon jelet (erre a visszafele kommunikáció [!= P&P] miatt van szükség)
Mogorva Creative Commons License 1998.12.07 0 0 26
Egy balga kérdésem van. Ugye a TV-nek a composit videobemenetére adtad a jelet?
(Scart esetleg RCA)
mechand Creative Commons License 1998.12.07 0 0 25
na van egy újabb problémám!
Nekem s3 virge GX2 4Mb -os video kártyám van.Ezen van tv kimenet.Rá is dugtam a tv-re de nem működött.a Tv-ben nem jött be semmit.
A kártyához adott lemezről telepítettem a powerstrip-et.Ebben van TV control opció de ott sem tudtam sokat állítgatni csak azt hogy NTSC vagy PAL legyen.Kell még valami másik program is ,hogy lássam a TV-n?Tud nekem valaki segíteni?
mechand Creative Commons License 1998.12.07 0 0 24
Mr.SPock

Nem tudom mi lehet az e-mail-el, pedig jól van beírva.
e-mailom: mechand@freemail.c3.hu

Mr Spock Creative Commons License 1998.12.05 0 0 23
Kedves merchand,

En probaltam egy programmot kuldeni neked,
ami esetleg segithetett volna, de az email cimed nem volt jo, visszajott a program a levellel egyutt.

Gabor

HAME Creative Commons License 1998.12.04 0 0 22
Uraim itten valami nagy tévedés fennforgása van. Igaz hogy hardware-val foglalkozom, de az jelenleg hardware-store :-) Azaz vas - szószerint.
Én mán ´92 óta nem foglalkozom professzionálisan számítógépekkel, csak a saját cégem informatikai rendszerével, meg haverok itt-ott. Aztán próbálok megmaradni a képben, mert hát ez volna az eredeti szakmám, és szerettem is.
Azért reagáltam, mert konkrétan ilyen hibákkal küszködtem eleget. De statisztikákhoz nem reperezentatív a minta.
Csillag Creative Commons License 1998.12.04 0 0 21
Csatlakozom Iván barátunk kérdéséhez:
Kedves HAME! Van valami statisztikád arra nézve, hogy melyik típussal foglalkoztál legtöbbet (javításügyileg?).
Persze tudom, amiből több fogy, látszólag az is romlik el legtöbbet, tehát ehhez kéne tudni a Magyarországi forgalmat is.
HAME Creative Commons License 1998.12.03 0 0 20
Gorcsev,
a compact, amíg meg nem reszelik :-))
Gorcsev Creative Commons License 1998.12.03 0 0 19
HAME fömágus: most is ilyesmivel foglalkozol? Szerinted melyik diszkek a legmegbízhatóbbak?
HAME Creative Commons License 1998.12.03 0 0 18
Kedves csillag!
Az egy teljesen nem tipikus véletlen szerencse lehetett. Gyárilag "gyengén" formátozott diszk, vagy mágneses térbe került szállításkor, ilyesmi. És kezdtek elszállni a headerek.
Vagy szar volt a mágneses felület - hároméves garanciával. Az első három év a gyártástól akkor, amikor te formátoztad, a második, miután elmentél :-))
mechand Creative Commons License 1998.12.03 0 0 17
Amikor nekem elszállt a vinyóm akkor elszállt a windows is. Ez mondjuk az én hibám ,mert hülyén telepítettem és amikor kiesett a vinyó onnantól kezdve nem jó meghajtóm kereste a win file-okat.DE most ujratelepítettem a win98-at és most valami CONFIGMG file hibát ír ki.Azt meg nem tudom mi a fene.
Csillag Creative Commons License 1998.12.03 0 0 16
A gyorsan növekvő bad blokk számmal és is találkoztam egy 3 hónapos diszken. Low level format után másfél évig gond nélkül ment azóta nem láttam a kedvest, mert elköltöztem (munkahelyileg).
Üdv.
HAME Creative Commons License 1998.12.03 0 0 15
Kedves kaviat,
sajnos igen. Kénytelen voltam már ilyent csinálni. Meg olyant is, hogy clusterenként visszamenteni öt év könyvelést meg ami hozzá tartozik. A világ legkellemesebb elfoglaltsága :-(
Így látatlanba legfeljebb ötleteim lehetnek. A gyorsan növekvő bad sectorok tipikus fejhiba, de az meg is szokott maradni. Lehet R/W hiba is, ilyenkor a diszk kontrolálatlanul beirkod akárhová akármit, ilyenkor a (hard) format segít egy időre. De gyanus az egymás után két elment diszk. Kontroller? Kábel? Tápegység!?
kaviat Creative Commons License 1998.12.03 0 0 14
HAME te látom csináltál már ilyet !!! akkor mondom a bajomat /szegény letámad mindenki :-)) a nagyság átka.../. először amikor minden eltünt azaz minden partició információ az fdisk /mbr visszahozta és ment is valameddig. késöbb megint halál (az adatokat már nem akarom látni), volt késöbb egy biosformat /a lényeg fenn van a floppyjaimon/. (bios)fornat után ment egy darabig /minden reinstall a hd-re/, de aztán megint recsegés, a scandisk is megfagyott /kattogás megállás nélkül/ read errorok abort,retry,ignore. most már megint nem látja az autodetect a hd-t. a bios bad sector teszt még lefutott, nem talált semmi hibás szektort /ezér gyanakodtam eleinte villanyhibára és nem mechanikus gondra... ma már nem gyanakszom semmire, elővettem a harmadik HD-met, az még megy/. kérdés: szerinted mi lehet a baj ? érdemes tökörészni vele /kell a diszkhely, ha lehet el akarom kerülni az uj hd vásárlását igy karácsony környékén.../, vagy az a bizonyos nagyív jáccik /wd Caviar 2850 illetve 2700 a két halott diszkem tipusa 95ös gyártás.../

kaviat rondaemberbácsi

silles Creative Commons License 1998.12.03 0 0 13
Kedves mechand!

Egy orvos barátom járt így. Ez az a Seagate, ami valójában Conner? A fekete félkörös?
Próbáld meg egy másik gépben, ahogy csillag javasolta. A barátoménak a gondja az volt,
hogy nem találta meg a 0-ás pályát. Nem akarom itt elmondani, mit csináltam vele, de
mást nem volt mit tenni. Nagy keservesen visszanyertem az adatait, de azóta a vinyó
szétszedett állapotban fogja a port. Az elektronika is haldokolhat, de kábelt cseréltél már? Kürtéktől én is tudok olcsóbbat. De ha fizikai gond, akkor - végső esetben - csavarhúzó és fejállítás. (Mámint a diszké)

Mr Spock Creative Commons License 1998.12.03 0 0 12
Kedves Merchand,

Ellenorizd az e-mail-edet, lehetseges segitseg utban van.

Ha az sem segit, akkor tenyleg nagyiv.

Gabor

Praetor Creative Commons License 1998.12.02 0 0 11
mi az a computer?
HAME Creative Commons License 1998.12.02 0 0 10
mechand,
a legegyszerűbbet elfelejtettem. Ha csak a 0. record a hibás, akkor NDE-vel, fizikai diszk beállításban a fájlokat simán lemásolhatod. Ha ez megy akkor is fizetsz egy sört.:-)

Ha mindent lemásoltál, szerezz egy öreg ósdi DiskManagert és próbáld komplett újra kialakítani a diszket. Fizikai formátozással együtt. Ennek az az előnye, hogy hátulról formatál, így kialakítja a diszket akkor is, ha nem túl hibás az 1. cilinder, míg más program beszarik "hibás a 0. record" felkiáltással.
Ha ez sem megy akkor marad a "nagyív".

HAME Creative Commons License 1998.12.02 0 0 9
mechand,
ne higgyél nekik! Ez a kattogás tipikus példa 0. cilinder fizikai hibájára. Norton disk editorral több mint valószínű el tudod menteni az adatokat. Ha más elektronikus hibája nincsen. Ha van akkor is, de ez ugyanolyan HDD feláldozásába kerül.
1. ha autodetect van a biosban, akkor be kell állítani manuálisan a diszk adatait.
2. Az NDE indítása után fizikai diszket állíts be! Úgy megtalálja (mint logikait nem). Aztán egy fájlba kimásolod az egész diszktartalmat a 1. FAT tartalmától.
3. Fogsz egy üres HDD-t, a boot recordot manuálisan átírod majd a kopírozott fájlt fizikailag felteszed, a 1. FAT címtől.
4. Elmented valahová a fontos adatokat, majd újra kialakítod az összebuherált diszket.
5. az új diszkre visszakopírozod az adatokat, és fizetsz egy sört.

Megoldás II.
Veszel egy üveg ötcsillagos Metaxát, áthozod a diszkeddel együtt (meg valamit amire az adataid akarod elmenteni) és mire megisszuk, meglátod milyen jó fiú vagyok.

kaviat Creative Commons License 1998.12.02 0 0 8
szerintem is nagyíves, min az én 2 wd-m :-((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!