Keresés

Részletes keresés

Hellhammer Creative Commons License 1999.04.20 0 0 68
Én nem nagyon szoktam a Politikában írogatni, de most kivételt teszek. Szóval, én csak annyit fuznék hozzá ehhez az egészhez, hogy szerintem a rendorség intézkedése teljességel indokolt volt, és kívánom, hogy minden egyes meccsen, ahol összegyulik egy ilyen tahóhorda, vonultassanak fel egy 20 tonnás vízágyút. Meg sitteljék le az összes kopasz, kodobáló, tahó áldrukkert. Egy ido után rend lenne.

Persze lehet, hogy nem lenne teljesen demokratikus megoldás, de én, és szerintem még sokan mások is, nagyon szívesen sárba tipornák ezeknek a barmoknak az alkotmányos jogait. Aki meg nem így érzi, az a., túl komolyan veszi a demokrácia fogalmát, illetoleg b., hülye. :-) Na csá.

libebols Creative Commons License 1999.04.19 0 0 67
Üdv Górcső!

Én azt hallottam, több forrásból, hogy valamiért nem engedték be a fradi-szurkolókat, míg nincsenek bent az újpestiek. Erre (is) írtam, hogy sz.. volt a szervezés. Én NEM a "brutálisság" miatt vonnám felelősségre a parancsnokot (hogy sokadszor untassak másokat :( ), hanem mert fél év nem volt elég, hogy úgy szervezzék meg a dolgot, hogy ne legyen alkalom erre. Valaki emlegette a vízágyút. Az általam nem éppen az újságírás csúcsának számító, de vasárnap éppen a kezembe került Mai Nap alapján a vízágyú már a meccs UTÁN került oda.

Télleg nem akarok untatni senkit, de mostmár leírom: a meccs végi kiengedésről már leírtam a debreceni példát, ami bevált. Pesten a fordítottja történt. Most leírom, (például) hogy tudnám elképzelni a beengedést:
Megmondják előre a hazai-(most spec. fradi)szurkolóknak, hogy meccs kezdete előtt fél órával lezárják az ő szektoraik kapuit. Aki odaér, bemegy, aki nem, nem. Akit érdekel, oda fog érni, mint meccsre (szurkolni) járó, tudom. Ezzel már önmagában is csökken a kinti tahók száma, mert szintén Debrecenből tudom, ezek egy részét azért a meccs is érdekli) Ezután hozzák az újpestieket. Akik ott állnak a kordonok mögött, azokat a rendőrök úgy kergetik szét, ahogy akarják. (Mielőtt valaki jönne a nézelődési joggal: például feloszlathatják a gyülekezési jogra való hivatkozással. Bejelentették? Nem. Akkor viszlát.) A maradék fél óra alatt 1500 embert simán be tudnak engedni.
Szívesen fogadok ellenvéleményt, hátha itt feltaláljuk a spanyol-viaszt. Aztán eladjuk a licencét.

Előzmény: Górcső (66)
Górcső Creative Commons License 1999.04.19 0 0 66
Nem voltam ott, szerencsére. A rendőrség szerint csak azok voltak kint, akik kint akartak maradni, a többiek akkorra már rég bementek, bemehettek...
Előzmény: libebols (62)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.04.19 0 0 65
Egészen jól értem, hogy azt írod, "az egyszerű állampolgár" a rendőrnél jobban KÖTELES ELTŰRNI,"hogy kövekkel dobálják, alpári módon szidalmazzák, útjelző táblákat dobáljanak hozzá, egészségét, életét veszélyeztessék"???

(Szerintem nem!)

Előzmény: speaker (57)
Utas2 Creative Commons License 1999.04.19 0 0 64
BE KELL ZÁRNI 5 FORDULÓRA AZ FTC-PÁLYÁT!

Ilyen egyszerű. A csőcseléknek nem lesz alkalma összegyűlni.

Töfröcsó Creative Commons License 1999.04.19 0 0 63
A mocskos politika a hibás. Miböl állna egy gyakorló jogásznak megfogalmaznia egy speciális, a tárgyal folglalkozó törvényt? Bár elképzelhető, hogy ez nem tettszene egy Lányi-Torgyán párosnak...
libebols Creative Commons License 1999.04.19 0 0 62
Hali Speaker!

Lehet, hogy ToJo-t megvezették, de a képeket a Híradó stúdiójában ő is látta. Annyit nem vártál volna el minimum, hogy LEGALÁBB azokat a kopasz majmokat elítélje. Mert én nem hallottam, csak az ártatlanul megvert bárányokról beszélt.
Most kivételesen egyetértek a jobboldallal. A rendőrök olyan dilettánsan intézkedtek (beleértve azt is, hogy nem engedték be a szurkolókat...), hogy ezért merült fel bennem parancsnokuk felelőssége. És ha fentebb nem látják be, akkor Pintéré is.
Azóta a fejlemények:
A rendőrség szakszerűnek ítélte a rendőrség munkáját... A képek alapján nem tudom eldönteni, mit is láttak, akik ezt mondták.
ToJo meg brutálisnak, indokolatlannak. Csak nem tudom, vállalja-e ezért a felelősséget. Mert hogy ezzel lovat adott a tahók alá, az biztos.

Előzmény: speaker (57)
Töfröcsó Creative Commons License 1999.04.19 0 0 61
Magaslabda Orbánnak és DaycsTominak! Szerva ott... Ha van egy jó PR tanácsadójuk, most tutti megszabadulnak a Torgyitól! Fraditól... UTE-tól... MLSZ-től...
Töfröcsó Creative Commons License 1999.04.19 0 0 60
A fő okot én ismételten abban látom (mint azt már írtam számos ezen témájú topicban), hogy bizonyos politikusi körök ezt az egészet szándékosan támogatják. Egy megkérdőjelezhető elmeállapotú miniszter hogyan juthat olyan következtetésekre, hogy a rendbontásért a rendőrség a felelős? Dr Zetor olvasata szerint a rendőr azért túlórázik szombaton INGYEN, hogy leköpjék, fejbedobják, közlekedési táblával megdobálják? A 15%-ot csak ilyen szavazók segítségével lehet megszerezni a parlamentben? Aki ezt a huliganizmust állami sőt kormányzati tisztségviselőként pártolja az a többre érdemes jelenlegi államhatalmat és kormányt is mínősíti. A TV-ben látott képsorok roppant hasonlatosak voltak a bukaresti, vagy marosvásárhelyi bányászjárások képeivel. Szégyen! Szégyen ez az egész magyar foci. szégyen ami körülötte van. Most már a klubbok élén is tombol a politika sport-dilettantizmus (Újpest, FTC, Honvéd).
Ha itt demokrácia van, akkor a szombat esti nyilatkozatáért, Dr. Zetort a főparasztot, aki nyilatkozatával ráutaló módon a közrendet megzavaró huligánok védelmére kelt, valamint a demokratikus rend védelmében eljáró rendőrséget fenyegetően kritizálta, nem csak a kormányból és a parlamentből de az egész politikai közéletből is tűzzel vassal kiírtják!
groszpapa Creative Commons License 1999.04.19 0 0 59
T.Mindenki!
Az esti hírműsorokban láttam a különböző tudósításokat a forduló szégyenéről. Szerintem itt az ideje a nulla tolerancia elvét alkalmazva a foci körüli rendcsinálásnak. Ha nem lehet rendet csinálni, rövid időn belül eredményt elérni, akár a labdarúgásnak csúfolt csetepatét is meg kell szüntetni.
hombar Creative Commons License 1999.04.18 0 0 58
T. mindenki!
A tojó vetülete a dolognak sajnos nem érdekel. Tojótól undorodom, és ha közt. elnök lesz, megyek Argentínába.(Bocs, ez kicsit off volt)Ami idegesít, az a fradi kemény mag szent tehén volta. Én még Diósgyőr-Nyíregyháza meccsen sem láttam akkora balhét, mint sima FTC bulikon. Idegesít, hogy ilyen vademberek beleszólnak egy, a magyar történelem részét képező klub életébe.
Idegesít, hogy rendőrségünk nem képes rendesen megszervezni eyg ilyen biztosítást. Igenis állítsák elő, és büntessék meg a vandálokat. Nem lennék rendőr helyében most. Nem a kevés pénz, meg az ilyenek miatt. Hozzámvágnak egy kukát. A tettest elfogom, és másnap engem csesznek le provokálás miatt. (persze a rendőr se angyal) Szóval amíg a koalíció egyik fele megvédi a vandálokat, addig hogy lehet őket megfékezni? Sehogy.

üdv. és tiszt. mindenkinek
Hombar von der Vogelweide

speaker Creative Commons License 1999.04.18 0 0 57
Én mostmár úgy látom Torgyán miniszter urat valóban félrevezették. A filmeken egyértelműen látszott, hogy néhány idióta hosszú perceken át sértegette, provokálta, támadta a rendőrőket egyre vadabb módon és a rendőrök csak tényleg akkor szálltak szembe, amikor már testi épségük komoly veszélyben volt. Szerintem egy rendőr még sokkal kevésbé köteles eltűrni, mint egy egyzserű állampolgár, hogy kövekkel dobálják, alpári módon szidalmazzák, útjelző táblákat dobáljanak hozzá, egészségét, életét veszélyeztessék. Ha elvárjuk, hogy az utcasarkon falkában ránk támadó garázdáktól megvédejen valaki, akkor ezt a lehetőséget, a minimális önvédelmet a rendőröktől sem lehet megtagadni, sőt azt sem, hogy a hatóság tekintélyét is megvédjék, most éppen a magukról megfeledkezett szurkolóktól.
Gomboc Artur Creative Commons License 1999.04.18 0 0 56
Felháboritó, hogy a rendőrök egy csoportja a földön fekvő, már ártalmatlan embert csoportosan verik, rugják, és mindent megtesznek azért, hogy fájdalmat okozzanak neki. ( Ez akkor sem megengedhető, ha az illető korábban bármit is tett.)

Egy kultur országban ilyenkor tényleg lemodn a belügyminiszter, hiszen ő a felelős a beosztottaiért, valamint leváltják a rendőri vezetőket, valamint bebörtönzik az atrocitást elkövető rendőröket.

G.A.

myprint Creative Commons License 1999.04.18 0 0 55
A kapufa, az a hülye, az a felelős!
jégtörő Creative Commons License 1999.04.18 0 0 54
Provokáltak?
Lehet, de legyünk elnézőbbek velük. Lehet, hogy csak érdekesek akarnak lenni.
Ebben viszont igencsak akadályozzák őket a tények.
jégtörő Creative Commons License 1999.04.18 0 0 52
Most láttam az RTL-en egy igencsak tendenciózusan megvágott anyagot a Fradi-UTE meccsen történtektről.
Ebből sem derült ki az igazi előzmény.
Az viszont látszott, hogy amikor okkal léphettek volna közbe a rendőrök, akkor nem tudták mit csináljanak.
Az is látszott, hogy nem azokat kisérték igen brutális módon letartóztatva a rendőrautóhoz , akik előtte dobáltak és agresszíven léptek fel.

A tegnapi nap a rendőrség teljes csődje volt.

libebols Creative Commons License 1999.04.17 0 0 51
Te nyertél : (
Előzmény: feledekeny sztrovacsek (50)
feledekeny sztrovacsek Creative Commons License 1999.04.17 0 0 50
annyira rossz a helyzet :))))
Előzmény: libebols (49)
libebols Creative Commons License 1999.04.17 0 0 49
T. feledekeny sztrovacsek!

Azért van, amiben egyetértünk. Valóban többet kellett volna bevinni, hogy elmenjen a kedvük az őszi meccsen hasonlót csinálni. Mert amíg azt tapasztalják, hogy a "hülye bunkó rendőr" (ahogy más topicban hívták őket) nem mer intézkedni, nem lesz változás. De egy év alatt két hatóság elleni erőszak: valószínűleg nem lenne esélye egy ideig megismételni.
Kevés volt a rendőr: valóban. Nem ismerem a törvényt, de azért csak előírhatta volna az FTC-nek (mint rendezőnek), hogy hány rendőr kell a meccs lebonyolításához. Ahogy Újpesten is hoztak korlátozó intézkedéseket. Ha megvan a létszám, akkor a költségeket a rendezőre lehet hárítani. Ha nem vállalja -> zártkapus meccs.
A szervezésről egyébként: már leírtam, Debrecenben legalább a meccs végi kiengedés jól meg van csinálva. Nem kell hozzá nagy ész. Pesten is akad tán egy értelmes rendőr? Vagy szerinted annyira rossz a helyzet?
A ToJo bizottságával én egyetértek: csak attól tartok, hogy a végén mindenért a rendőrök lesznek a hibásak - mint '94-ben. A "szurkolók" szóba sem kerülnek. Csak mint áldozatok.

Előzmény: feledekeny sztrovacsek (47)
kibic Creative Commons License 1999.04.17 0 0 48
Értem. Akkor mégiscsak dt-nek van igaza. Az Újpestet és a Fradit is fel kell számolni.
Előzmény: feledekeny sztrovacsek (47)
feledekeny sztrovacsek Creative Commons License 1999.04.17 0 0 47
Kedves libebols

Mégiscsak, hogyan lehet felkészülni, és esélyt sem adni? Erre talán kicsit át kell szervezni egy pár dolgot.
A rendőrök felkészültsége hazánkban nagyon rossz, szakmai felkészültségük úgyszint mint az "önérzetük". Ami nincs is, és hogyan is lehet, amikor egy behemót kopasz állat odavágja a kukát, s szegény rendőr fele akkora súlyban boldog, hogy olyan vékony és kisebb a valószínűsége annak, hogy el is találják?
Szóval nem azt akartam mondani, hogy marha jó a rendőrségünk, hanem azt, hogy ahhoz képest ami, jól csinálták.
Egyébként ha valaki hozzávág egy kukát egy rendőrhöz, az a "hatósági személy elleni erőszak" bűncselekményét követi el, tehát a rendőrnek kötelessége elfogni és előállítani. De akkor nem csak pár embert kellett volna beviniük, arról nem is beszélve, hogy kevesen voltak hozzá....
Persze, most mondhatod, hogy több rendőr kellett volna eleve...
Ehe, de az pénz, és tény, hogy önhibáján kívül, a rendőrségnek most az nincs. Még azt a száz milliót ami a fegyvercserére szükséges sem tugjál előkaparni, a gépkocsi adósság-törlesztésről és javításról nem is beszélve. Az pedig nem kevés pénzbe kerül, hogy a rendőröket kivezényeljék biztosítani. Mondjuk igaz, a Torgyán ahelyett, hogy vizsgálkodna, inkább megpróbálhatja felóldani a BM zárolt pénzét :)

Előzmény: libebols (45)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.04.17 0 0 46
Vállalom a felelősséget, csak szegény ártatlan szurkol=kat rendőr0ket ne bántsátok már....
libebols Creative Commons License 1999.04.17 0 0 45
T. feledekeny sztrovacsek

A rendőrség helyesen járt el: ez érdekes, a végeredmény nem ezt bizonyítja. A helyesen eljárt azt (is) jelenti, hogy felkészül, és esélyt sem ad ilyen cselekedetekre.
Legjobb belátásuk szerint: most beszéltem politikailag és sportilag absztinens barátnőmmel, aki szerint a rendőrök igen megilletődötten viselkedtek, a metrófeljárónál lévők gyakorlatilag csak magukat próbálta védeni, meg sem próbálták megfogni a közéjük kukát hajítót. Az ilyen események csökkentik a rendőrök tekintélyét, önbecsülését, amivel nem segítik elő más területeken sem a határozottabb fellépést. Amire pedig szükség lenne - ebben talán mindannyian egyetértünk.

Előzmény: feledekeny sztrovacsek (44)
feledekeny sztrovacsek Creative Commons License 1999.04.17 0 0 44
Szerintem kár ebből politikai vitát csinálni. A rendőrség csinálja a dolgát ahogy tudja. Tény, rendőreink nem mindig alakítják azt, amit elvárunk tőlük, de mit is várunk el?
Ha enyhén lépnek fel, az a bajunk, ha keményen, az a bajunk. A törvényekről pedig nem is szólva. Tehát szerintem a rendőrség helyesen járt el.
Ott törvénysértés történt, s legjobb belátásuk szerint intézkedtek.
libebols Creative Commons License 1999.04.17 0 0 43
Hát, egyet kell értenem Speakerrel. Nem csak a fradistákról van szó. De ők se élvezzenek kivételt, csak mert hogy az ország legnépszerűbb csapata. Mert más a csapat, és más a közönség. Főleg annak a tahó része.
Az viszont teccik, hogy kormánypártisággal vagyok meggyanúsítva. Merthogy én a hétköznapi bűnözésről akarom elterelni a figyelmet. Az meg a mindenkori kormánypártiak érdeke.
Azért szomorú, hogy egyes vitapartnerek szerint én, mint véresszájú bolsevik, nem sajnálhatom-félthetem azokat a rendőröket, akik láthatóan mindenféle felhatalmazás nélkül, jobb híján, saját testi épségüket próbálták védeni. Mert aki nem kormánypárti -jobboldali-, az már jó ember nem lehet :(
hócipő Creative Commons License 1999.04.17 0 0 42
Orvos látott már ??
Előzmény: speaker (41)
speaker Creative Commons License 1999.04.17 0 0 41
Bizony arányos. Ne hasonlítsd pár tucat gátlástalan idióta örjöngését emberek életét végletesen veszélyeztető, megrövidítő szenvedélyek élvezői-terjesztői vétkeihez. A politikával összefonódott bűnözés, mely nem most kezdődött, sokkal nagyobb veszély bármilyen futbal cirkusznál. Arra bátorkodtam figyelmeztetni, hogy a bűnözés egyes ágazataival társadalmi veszélyességük arányában illik foglalkozni.
Előzmény: hócipő (38)
HJM Creative Commons License 1999.04.17 0 0 40
szalai Creative Commons License 1999.04.17 0 0 39
Még egy fradi meccs, és pol.üldözési mániás barátunktól megtudhatjuk, hogyan lőtte 56-ban a pártházat.)))))))))))
Amit viszont a témával kapcsolatban írt, azzal egyetértek..
szalai
hócipő Creative Commons License 1999.04.17 0 0 38
Nem Tudom kedves speaker jártál-é már valahol a Fradival vidéki meccsen, vagy csak a székesfővárosi eseményeket követed figyelemmel, s azt is csak a MEH-ból?

Zum Beispiel:
Nem tudom láttad-é a szétvert Heliosz büfét az M-3 mellett, amit a kedves fradisták csak úgy szórakozásból vertek szét még a meccsre menetel közben ?

Láttad-é hogy mi van pl. Miskolcon egy fradi különítmény megérkezésekor ? (Nem véletlenül használtam a különítmény szót !! ) Mit hagynak maguk után a szurkolóknak álcázott vadbarmok a villamoson, a vonaton na meg a stadionban ??

Ha egyszer meglátnád, akkor nem írtad volna le amit leírtál !! Inkább oszlatás ilyenkor mégha azt Kuncze csinálja akkor is.

De ha Neked a polgár szóba azok a kedves aranyos művelt fradisták is beletartoznak,( aki a táblát dobálta ) akkor már régen rossz !!

A bűnüldözés meg nem a tanárok spicliként való felhasználását, meg nem a tervezett, a 18 éven aluliak cigarettázását büntetni szándékozó törvények hozatalát jelenti.

Majd akkor beszélj bűnüldözésről, ha Pintér bácsiék nem a szerencsétlen tyúktolvajokat kapdossák el, meg nem a diákok számítógépeiben turkálnak játékok után, hanem megtalálják a lövöldözőket, meg a robbantókat.

Egyebekben ideje lenne a TV-ben már számtalanszor látott barmokat hosszabb időre kikapcsolni a forgalomból, legyen az fradista, UTÉ-s, vagy akármi. Még hogy T.J. és Lányi milyen jól meg tud velük egyezni !! Fogadok akárkivel, hogy a következő meccsen is ott lesznek, még azok is akiket most letartóztattak !!

Bezzeg akinél egy füves cigarettát találnak, az 1-2 évig ülhet !! Qrvára arányos...

Előzmény: speaker (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!