Keresés

Részletes keresés

Vogerg Creative Commons License 2015.07.06 0 0 4

Én itt lakom a Sondtól 1-2 kilométerre. Tudmo hogy ilyenkor ilyen a forgalom ezért számítok is a dologra. De komoly nagy teljesítményű motorral járok így ritkán kerülök gondba de a Sound idelye alatt a sárga minőstített taxik elől való állandó menekülés egyszerűen röhejes. A Zamárdi MOL-nál egyszerűen életveszélyes kifordulni. Továbbá most át lett alakítva a nagykereszteződés amit még a helyiek sem tudnak használni. De majd jönnek az új taxisok és majd ők megmutatják. Annyi lesz a baleset hogy érdemes kijelülni valami füves placcot majd roncstelepnek. Amúgy az meg a halálom amikor a Szent István úton a lezárt terület határán a dugó kellős közep áll keresztben a Pesti taxis és szedi fel az utasokat úgy hogy semmiféle helypénzt meg hasjonlót nem füzetett miközben az út másik oldalán a kopasz bakák meg a teherautóból sasolják őket mert félnek még a kocsiből is kiszállni. De engem meg igazoltatnak ha leülök hajnalban egy virágcserépre elszívni egy cigit. Pedíg egyértelműen látszik hogy józan vagyok mivel én kocsival szoktam lemmenni a fesztiválra és soha nem iszom ha vezetek.

Idén nem is megyek le elegem lett az egészből. Arról nem is beszélve hogy utána 2 hétíg dózerrel kell takarítani az alsú utcákat.

Hakapiszik Creative Commons License 2015.07.04 0 0 3

:)

Előzmény: 11István11 (0)
Hakapiszik Creative Commons License 2015.06.19 0 1 2

A 2014-es Balaton Sound idején történt. Gyanútlan két Belga (balga) fiatal lány beült Zamárdiban egy sárga színű "Minősített Budapesti Taxiba" és Siófokra utaztak vele. A helybeli siófoki szerződött taxiknál ez 5.000,- Ft-os zóna-áron történt odafelé. Legnagyobb megrökönyödésükre a minősített - de minősíthetetlenül viselkedő - budapesti taxis hiéna közel 30.000,- Ft-ot kért a fuvarért, melyet a visszapillantó tükrébe szerelt taxióra kijelző mutatott is. A siófoki szállodasoron a taxisnak nem nevezhető (de még embernek is csak óriási jóindulattal) féreg az egyik lányt felküldte a szállodai szobába pénzért, a másikat pedig fogva tartotta a taxiban. Természetesen a megijedt (megfélemlített) lányok kifizették a sarcot, mert verést azért ők sem szerettek volna.

- Most jön a java!!!

A hiéna miután a hátsó ülésről kiszabadult lány elhagyta a taxit, a fizető pedig benyúlt a 30 ezerből visszajáró apróért, felhúzta az ablakot, rá a lány kezére, hogy azt ne tudja elvenni, majd nagy gázzal elindult.... maga után vonszolva a beszorított kezű lányt. Csoda, hogy nem szakadt le a keze!!!

.... aztán jött a mentő és elvitte a kórházba a súlyosan sérült (balga) belga lányt.... aztán a rendőrök nem találták meg a hiénát ...aztán ezt Belgiumban bizonyára sokaknak elmesélték... ez aztán országimázs:(((

... a szomorú poén:

A rendőrök napokig ellenőrizték a siófoki taxikat, pedig egynek sem olyan a színe, mint a budapestieké, pedig egy Siófok Taxiban sincs viteldíj kijelző a visszapillantóba szerelve. A rendőrök tették a dolgukat, ahogy szokták, tudatlanul és értelmetlenül, aztán 30 nap múlva lezárták az ügyet és értesítették a lányt, hogy az elkövető ismeretlen. A hatékonyságuk minden szinten ilyen és sajnos a hozzáállásuk is. Mindennek elejét lehetett volna venni, ha a sárgákat sorra elűzik a Balaton környékéről, mivel ide egyiknek sincs engedélye.

Robo83 Creative Commons License 2015.06.17 0 1 1

Üdv! Hiánypótló topic, azt kell mondjam. Évekig dolgoztam a Sound-ok idején Zamárdiban. (biciklis -riksa- taxi sofőrként). Ezek a hiénák Budapesten is rendszeresen keménykednek, azt hiszik, övék a város. Sajnálattal látom, hogy a Balatont is elérte ez a sáskahad. Minket, riksásokat is rendszeresen fenyegettek, pedig az ő roncsaikkal ellentétben a riksák elsősorban városnéző/élménytúra szolgáltatást nyújtanak, A-ból B-be ők a gyorsabbak, így a két piac nem ütné egymást.

11István11 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 0

0

Előzmény: Hakapiszik (-)
Hakapiszik Creative Commons License 2015.06.16 0 0 topiknyitó

A 2014-es Balaton Sound Festival alatt rengeteg vidéki (főleg budapesti) taxis hiéna érkezett Zamárdiba és környékére, akik aztán tettek is azért, hogy a taxis társadalmat még rosszabb színben tüntessék fel...... ez teljes mértékben sikerült is nekik. A Siófok Taxi taxis egyesület, akik egyébként a Zamárdi Önkormányzattal és a Sziget Kft-vel szerződve (mindezért nem kevés anyagi áldozatot hozva) szerződésben rögzített zóna áron szállították a fesztivál vendégeit, időben figyelmeztették valamennyi illetékes hatóságot a várható taxis visszaélésekről és kértek folyamatos ellenőrzést. Az ellenőrök (az a kevés és tehetségtelen) ellenőrizte is a helybeli taxisokat, csak a kigyúrt, falkába verődött budapesti hiénákhoz nem mertek még csak szólni sem. Gyávák!!! Ezért a fesztivál második napján már kb 150 - 200 Budapesti Sárga színű "Minősitet Budapest Taxi" természetesen taxisnak nem nevezhető hiéna lepte el a Balaton déli partját és kaszált... volt a ki kombájnnal!

- Ezek után a helybeli zamárdi és siófoki taxisok joggal kérdezhetik, hogy mi szükség van arra, hogy drága pénzt fizessenek a Balaton Sound szervezőinek és a Zamárdi önkormányzatnak azért, hogy tisztességesen dolgozhassanak, mikor a tisztességtelenség sokkal nagyobb haszonnal járna.

- Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy az utasok közül kinek milyen tapasztalatai voltak a tavalyi Soundon, talán az idein elkerülhetőek lennének a taxis csapdák!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!